Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Ioannina, Epirus, tourist guide
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Ιωαννίνων Κόνιτσα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Ιωαννίνων - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Ιωαννίνων Διαμονή στο νομό Ιωαννίνων Διαμονή στα Ζαγοροχώρια Διαμονή στα Μαστοροχώρια Διαμονή στα Τζουμέρκα Ιωάννινα, Νησί, αξιοθέαταΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στο νομό ΙωαννίνωνΠεριοχές νομού Ιωαννίνων ΖαγοροχώριαΜαστοροχώριαΤζουμέρκα - ΚατσανοχώριαΧιονοδρομικά κέντραΑφιερώματα

 
Κόνιτσα

Η Κόνιτσα, είναι πόλη της Ηπείρου και ανήκει στο νομό Ιωαννίνων, ενώ σαν ακριτική περιοχή συνορεύει με την Αλβανία. Η ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας συγκροτείται
από 24 χωριά. Το όνομα της το έχει πάρει από την σλαβική λέξη konitza που σημαίνει αλογοπάζαρο.

Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Γυμνάδι και η φυσική της ομορφιά είναι αξεπέραστη. Είναι κτισμένη κατά το παραδοσιακό στυλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Κατά την επίσκεψη σας θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα παλιά πετρόκτιστα αρχοντικά τα οποία στέκονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Οι κάτοικοι της εκτός από ιδιαίτερα φιλόξενοι έχουν και βαθιά οικολογική συνείδηση και γνωρίζουν καλά πώς να ζουν αρμονικά με το περιβάλλον κάτι το οποίο είναι σπάνιο στις μέρες μας και θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Η Κόνιτσα, είναι ευρέως γνωστή για τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής γεφύρια της, όπως η γέφυρα του Αώου, του Βοϊδομάτη και της Μαύρης Πέτρας, και τους νερόμυλους της. Επίσης διαθέτει σημαντικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς χώρους. Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής είναι οι Δρακολίμνες Γκαμήλα - Σμόλικα όπου σύμφωνα με τη παράδοση, ζούσαν δύο δράκοι οι οποίοι ήταν σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους.
Η Κόνιτσα είναι μια ορεινή περιοχή ιδανική για δραστηριότητες όπως ορειβασία, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία και ιππασία ενώ τα ποτάμια της προσφέρονται για κολύμπι, canoe kayak και rafting.

Όσον αφορά τα εδέσματα, η Κόνιτσα διαθέτει ξακουστά κρέατα, ποταμίσια πέστροφα και διαλεχτές ποικιλίες τυριών. Ενώ για τους φανατικούς του τσίπουρου λειτουργεί εργαστήριο 15 χλμ., έξω από την πόλη όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε και μια οργανωμένη ξενάγηση.
Κατά την περιήγηση σας στην περιοχή μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το αρχοντικό της Χάμκως, μητέρας του Αλί Πασά, το οποίο και έχει ανακαινιστεί, την κόκκινη Παναγιά, Βυζαντινό ξωκλήσι, κτισμένο το 1412, από τα λίγα εναπομείναντα αυτής της εποχής.
Καταλύματα στην Κόνιτσα: Ξενοδοχεία, Παραδοσιακά, Αρχοντικά, Ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια
Για τη διαμονή σας θα μπορείτε να μείνετε σε γραφικά και ζεστά ξενοδοχεία και ξενώνες με φυσιολογικές τιμές.
Όσον αφορά τη νυχτερινή σας διασκέδαση, θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα λίγες επιλογές κυρίως στο κέντρο της πόλης. Όσοι θεωρούν τις επιλογές φτωχές μπορούν να μεταβούν στα Γιάννενα.


Το μεγαλύτερο όμως καμάρι της περιοχής βρίσκεται 12 χλμ. από την πόλη της Κόνιτσας και είναι το περιβαλλοντικό πάρκο Μπουραζάνι. Το πάρκο εκτείνεται σε 2.050 στέμματα και ανήκει στην οικογένεια Τάσσου. Είναι στην κατοχή τους από 1916 και αρχικά χρησιμοποιούνταν ως προ-χειμαδιά, μετά με την εγκατάσταση το 1974 θηραμάτων, ως ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή. Το 1992 όμως, και μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών εγκαινιάστηκε το πρώτο περιβαλλοντικό πάρκο στην Ελλάδα.
Στο πάρκο ζουν 950 ζώα τα οποία ανήκουν σε έξι είδη, τα πλατώνια, η ευγενής έλαφος, αγρίμια, το μικρό αγριοπρόβατο mouflon, ζαρκάδια και αγριογούρουνα. Ενώ συναντά κανείς πολλά και σπάνια είδη φυτών.

Περιμετρικά, η περίφραξη του πάρκου φτάνει το 20 χλμ., έχει 2 παρατηρητήρια, περιφερειακές δεξαμενές με ηλεκτραντλίες, οι οποίες παρέχουν αυτονομία νερού. Ενώ έχουν φυσική πυροπροστασία με το πυκνό δρυοδάσος, το οποίο και είναι δύσκολο να καεί.
Επίσης διαθέτει υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο όπου λειτουργεί και σαν χώρος ενημέρωσης για τα γκρουπ. Ενώ από φέτος λειτουργεί και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ελληνική χλωρίδα και πανίδα.
Για τους λάτρεις του ψαρέματος, αλλά και για αυτούς που αποζητούν απλά λίγη ηρεμία λειτουργεί, το σπίτι του ποταμού, κτισμένο από ποταμίσιες πέτρες εν πλήρη αρμονία με το περιβάλλον.
Το πάρκο δέχεται πλήθος επισκέψεων, χαρακτηριστικά 5.000 άτομα το επισκέφθηκαν σε έξι μήνες, ανάμεσα τους πολλά σχολεία και περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως την παρατήρηση πεταλούδων και λιβελουλων από τους Βρετανούς οικολόγους του Green Tours.

Επίσης κοντά στο πάρκο λειτουργεί ξενοδοχείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με έμφαση στο κυνηγετικό στυλ και εστιατόριο το οποίο σερβίρει πιάτα με πρώτες ύλες από το πάρκο. Όσον αφορά τα θηράματα που πιθανώς να γευτείτε, πρέπει να γνωρίζεται πως έχουν θανατωθεί για λόγους ισορροπίας του πληθυσμού και είναι μια απαραίτητη και επιβαλλόμενη διαδικασία, για αυτό μη νιώθετε τύψεις.
Το περιβαλλοντικό πάρκο φαίνεται να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάποιον να κάνει διακοπές με συνείδηση και αγάπη προς το περιβάλλον.
Ενώ με τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο θα μπορούν να έχουν δημιουργικές ασχολίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που θα τους δημιουργήσουν οικολογική συνείδηση. Μπορεί η περιοχή της Κόνιτσας με κυρίαρχο το Πάρκο έλκει φυσιολάτρες κατά κύριο λόγο και ανθρώπους που αγαπάνε τα "βουνίσια" σπορ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να απολαύσει και εκτιμήσει την μοναδική αυτή πόλη και να βρει σε αυτή ένα μέρος του παραδείσου που αναζητά.

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην περιοχή της ΚόνιτσαςΑρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.