Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Zagorochoria, Ioannina, Epirus
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Ιωαννίνων Ζαγοροχώρια
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Ιωαννίνων - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Ιωαννίνων Διαμονή στο νομό Ιωαννίνων Διαμονή στα Ζαγοροχώρια Διαμονή στα Μαστοροχώρια Διαμονή στα Τζουμέρκα Ιωάννινα, Νησί, αξιοθέαταΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στο νομό ΙωαννίνωνΠεριοχές νομού Ιωαννίνων ΖαγοροχώριαΜαστοροχώριαΤζουμέρκα - ΚατσανοχώριαΧιονοδρομικά κέντραΑφιερώματα

 
Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται στο νομό Ιωαννίνων ανάμεσα στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα και διαιρούνται σε Ανατολικό, Δυτικό και Κεντρικό Ζαγόρι.
Πρόκειται για μια περιοχή απεριόριστου φυσικού κάλους που περιβάλλεται από επιβλητικά βουνά και αποτελείται από 46 πανέμορφα χωριά.
Βυθισμένα σε πεύκα και έλατα, με πολλά τρεχούμενα νερά και ποτάμια με διάσπαρτα πέτρινα γεφύρια, τα περίφημα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς και είναι πάντα έτοιμα να σας ξεναγήσουν στα συναρπαστικά μονοπάτια τους.
Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής είναι από τις πλουσιότερες και φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη. Στο Ζαγόρι βρίσκουν καταφύγιο ζαρκάδια, αρκούδες, τσακάλια κ.α.

Εκτός από τις εικόνες απείρου κάλους που θα αντικρίσετε, το Ζαγόρι είναι ιδανικό για τις ψυχαγωγικές σας ανησυχίες.
Γνωρίστε πιθαμή προς πιθαμή τα ψηλά βουνά μέσω μιας

συναρπαστικής ορειβατικής περιήγησης, ανακαλύψτε τη μαγεία των ποταμών μέσα από μια διασκεδαστική βόλτα με καγιάκ ή rafting, περιηγηθείτε στον Εθνικό Δρυμό Βίκου και Αώου, θαυμάστε τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και απολαύστε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Στην περιοχή θα βρείτε οργανωμένα ορειβατικά καταφύγια, κέντρο rafting και κανόε - καγιάκ, πίστα αιωροπτερισμού και στο χωριό Ασπράγγελοι διοργανώνονται σκοπευτικοί αγώνες με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για τη διαμονή σας θα βρείτε στην περιοχή, πολλά καταλύματα όλων των κατηγοριών και δυνατοτήτων, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακούς ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, αρχοντικά κλπ., ικανά να καλύψουν κάθε απαίτηση διαμονής.

Δείτε ακόμη για τη διαμονή σας, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες κλπ. και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων.

Δώστε μεγάλη σημασία στις γύρω περιοχές και επισκεφθείτε τα αξιοθέατα του τόπου αυτού ένα προς ένα γεμίζοντας με μαγικές εικόνες τις διακοπές σας.
Το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου είναι μια πραγματικά πανέμορφη τοποθεσία. Θεωρείται ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου και έχει πλάτος που ξεκινά από 30 μέχρι 100 μέτρα. Το βάθος του ξεπερνά τα 900 μέτρα και βλάστησή του είναι ιδιαίτερα πυκνή.
Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ιτιές, πλατάνια, βότανα, αρωματικά λουλούδια και πολύ ακόμα φυσικό πλούτο.

Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα. Ένα θέαμα που θα σας προκαλέσει δέος και θαυμασμό. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορείας μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι και να καταλήξετε στις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη.
Το γεφύρι του Βοϊδομάτη, πέτρινο επιβλητικό με το ποτάμι να διασχίζει αρμονικά τη χαράδρα του Βίκου είναι ιδιαίτερης ομορφιάς. Στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη φιλοξενούνται πολλά είδη ψαριών, καθώς και σπάνια πουλιά και έντομα.
Περιηγηθείτε και ανακαλύψτε τις ομορφιές του και διασκεδάστε κάνοντας καγιάκ ή rafting στα γάργαρα νερά τους.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μονοδένδρι, Μονή Αγίας Παρασκευής, αγιογραφίες από το εσωτερικό της Μονής

Μοναδικής ομορφιάς είναι επίσης το πέτρινο γεφύρι του Καμπέρ Αγά, στο Ανατολικό Ζαγόρι πάνω από τον ποταμό Ζαγορίτικο, το γεφύρι Καλογερικό ή του Πλακίδα στην περιοχή των Κήπων, το γεφύρι του Νούτσου στον ποταμό Βοϊδομάτη όπου εκεί βρίσκεται η σπηλιά που κρύφτηκε ο λήσταρχος Νταβέλης, το αξιοθαύμαστο γεφύρι της Κόνιτσας στην έξοδο του Αώου ποταμού, το οποίο χτίστηκε το 1870 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα γεφύρια της Ελλάδας.
Γενικότερα θα συναντήσετε πολλά πέτρινα τοξωτά γεφύρια το
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, το γεφύρι του Καμπ΄ρε Αγά
καθένα να "κουβαλάει" τη δική του ιστορία, άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα, άλλα στενά άλλα πιο φαρδιά, όμως όλα με τη δική τους μοναδική ομορφιά.

Η Δρακόλιμνη, ένας εξαιρετικός υδροβιότοπος που φιλοξενεί εκατοντάδες σπάνια όπως ο αλπικός τρίτωνας. Η έκταση της λίμνης φτάνει περίπου τα 5 στρέμματα ενώ τριγύρω της υψώνωνται τα βουνά της Αστράκας και της Γκαμήλας. Για να κατευθυνθείτε προς τις Δρακόλιμνες θα πρέπει να ξεκινήσετε από το Πάπιγκο και από εκεί να ακολουθήσετε το σημαδεμένο αναβατικό μονοπάτι.

Εκτός από τους μαγευτικούς υδροβιοτόπους, τα πέτρινα γεφύρια και τις εκατοντάδες ομορφιές που θα ανακαλύψετε στην περιοχή, υπάρχουν και πολλές διάσπαρτες Μονές ιστορικής σημασίας. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι εκείνη της Παναγίας Σπηλαιώτισσας.
Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι κτισμένη σε βράχο με τον ποταμό Βοϊδομάτη να ρέει από κάτω. Κάποτε υπήρξε σημαντικό μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου. Λέγεται ότι η συγκεκριμένη Μονή γινόταν καταφύγιο από τους κατοίκους κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.
Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Αρίστη και Πάπιγκο και 48 χλμ. από τα Ιωάννινα.
Μια άλλη Μονή με "μαρτυρικό" παρελθόν είναι η Μονή Βουτσάς η οποία καταστράφηκε από τους Τούρκους τον 15ο αιώνα και ενώ ξαναφτιάχτηκε, το 1943 κάηκε από τους Γερμανούς. Στο εσωτερικό του θα δείτε αξιόλογες τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 1680. Η Μονή βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγόρι στο χωριό Γρεβενίτι και είναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο Μαρία.

Τέσσερα από τα χωριά, Μεγάλο Πάπιγκο, Μικρό Πάπιγκο, Μονοδέντρι και Βίκος, αντιπροσωπευτικά δείγματα της ιδιαίτερης Ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής, περιλαμβάνονται στον Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αώου. περιμετρικά και πολύ κοντά στα όρια του Δρυμού είναι κτισμένα άλλα έξι χωριά του Ζαγορίου: η Αρίστη, ο Αγιος Μηνάς, η Βίτσα, το καπέσοβο, το Βραδέτο και το Βρυσοχώρι, όπως επίσης και η πόλη της Κόνιτσας και τα χωριά Καλλιθέα και Κλειδωνιά.

Στον παραδοσιακό οικισμό Μονοδένδρι θα βρείτε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Το σημείο όπου βρίσκεται είναι εκπληκτικό καθώς είναι κτισμένο στο χείλος της χαράδρας του Βίκου και το εσωτερικό του κοσμείται και αυτό με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα.

Στο Δυτικό Ζαγόρι θα θαυμάσετε το πασίγνωστο παραδοσιακό χωριό Πάπιγκο κτισμένο στους πρόποδες της Αστράκας και σε υψόμετρο 2.436μ. Το χωριό αποτελείται από δύο οικισμούς, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, πανέμορφοι και γραφικοί και οι δύο.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μονοδένδρι, Μονή Αγίας Παρασκευής, το εσωτερικό του Ναού

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μονοδένδρι, Μονή Αγίας Παρασκευής, η είσοδος της Μονής
Επίσης ένα άλλο φημισμένο χωριό του Δυτικού Ζαγορίου είναι η Αρίστη, εξίσου όμορφο με αναλλοίωτα χαρακτηριστικά.

Στο Ανατολικό Ζαγόρι το χωριό Βωβούσα κοσμεί την περιοχή της Πίνδου με τον Αώο ποταμό να το διασχίζει και την ηρεμία της φύσης να έχει τον πρώτο λόγο. Επισκευθείτε επίσης το χωριό Φλαμπουράρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ. στην πλαγιά της Τσούκα Ρόσα και τη Δόλιανη, ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου με εξαιρετικά πλούσια βλάστηση.

Στο Κεντρικό Ζαγόρι εκτός από την περίφημη χαράδρα του Βίκου υπάρχουν δεκάδες όμορφα μέρη και χωριά που αξίζει να επισκευθείτε.
Το γραφικό Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο με τα επιβλητικά αρχοντικά του και τις ιστορικές εκκλησιές του, το Καπέσοβο εξίσου όμορφο και γραφικό με πλούσιο ιστορικό παρελθόν, το Βρυσοχώρι που περιβάλλεται από δάση με κωνοφόρα δένδρα και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, η Ελάτη με την εκπληκτική θέα που βρίσκεται στο όρος Μιτσικέλι και φυσικά το πανέμορφο και πασίγνωστο Δίκορφο κτισμένο στα 1000μ. υψόμετρο. Το Δίκορφο αποτελείται από καλόγουστα πέτρινα αρχοντικά, λιθόστρωτα δρομάκια και αποτελεί έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους και γραφικούς οικισμούς του Ζαγορίου.
Μην παραλείψετε να επισκευθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Βίτσα με όλα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν ένα άκρως εντυπωσιακό χωριό.

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στα ΖαγοροχώριαΑρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.