Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Images of Ioannina, Epirus
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Ιωαννίνων Εικόνες των Ιωαννίνων
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Ιωαννίνων - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Ιωαννίνων Διαμονή στο νομό Ιωαννίνων Διαμονή στα Ζαγοροχώρια Διαμονή στα Μαστοροχώρια Διαμονή στα Τζουμέρκα Ιωάννινα, Νησί, αξιοθέαταΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στο νομό ΙωαννίνωνΠεριοχές νομού Ιωαννίνων ΖαγοροχώριαΜαστοροχώριαΤζουμέρκα - ΚατσανοχώριαΧιονοδρομικά κέντραΑφιερώματα

 
Εικόνες των Ιωαννίνων

Ηπειρος, Ιωάννινα Ηπειρος, Ιωάννινα, το Δημαρχείο Ιωαννίνων φωτισμένοΤα Ιωάννινα είναι κτισμένα στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, συνδυάζοντας την ομορφιά με την γραφικότητα, την ιστορία και της σύγχρονης πόλης.
Ιδανικό ορμητήριο για πολλές ημερήσιες αποδράσεις, στις γύρω περιοχές: Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια, Κατσανοχώρια, Γραμμενοχώρια, Κουρεντοχώρια, Μέτσοβο, Ντουσκάρα, Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αώου, Εθνικό Δρυμό Πίνδου (Βάλια Κάλντα) κ.ά.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στα Ιωάννινα Διαμονή στα Ιωάννινα
Πολλές οι επιλογές διασκέδασης και διαμονής τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στα χωριά με τα παραδοσιακά καταλύματα.
Περπατήστε στις όχθες της λίμνης, απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα πολλά καφέ που βρίσκονται στην περιοχή και γευθείτε υπέροχες τοπικές, παραδοσιακές, αλλά και διεθνείς γεύσεις σε μία από τις ταβέρνες ή εστιατόρια της πόλης.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε παραδοσιακές πίτες, γλυκά, τυριά και κρασιά.
Περιπλανηθείτε στα αμέτρητα μαγαζιά λαϊκής τέχνης και ψωνίστε είδη αργυροχρυσοχοϊας, αφού ο τόπος έχει μακρόχρονη παράδοση σε αυτά.
Αποστάσεις: από Αθήνα, 435 χλμ., από Θεσσαλονίκη, 350 χλμ. και από Ηγουμενίτσα 79 χλμ.

Ηπειρος, Ιωάννινα, εξωτερική άποψη του κάστρου Ηπειρος, Ιωάννινα, το κτίριο της VIII Μεραχίας φωταγωγημένο Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, άποψη από την πόλη Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, άποψη από την πόλη

Κάστρο Ιωαννίνων
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, εξωτερική άποψη του κάστρου το βράδυΒρίσκεται δίπλα στη λίμνη στο κέντρο της πόλης και το μεγαλύτερό του μέρος είναι έργο της εποχής της τουρκοκρατίας.
Περιηγηθείτε στο κάστρο, αναβοκατεβείτε στα υψώματα, τις πολεμίστρες και τα γραφικότατα σοκάκια του οικισμού.
Μέσα στο κάστρο βρίσκονται: η εσωτερική ακρόπολη (Ιτς Καλέ) με τα κτίρια που την αποτελούν, το Δημοτικό και το Βυζαντινό Μουσείο καθώς και οικισμός της παλαιάς πόλης.
Διαθέτει 4 εισόδους, δύο στον κεντρικό δρόμο της πόλης και δύο στον παραλίμνιο δρόμο.



Το μήκος του είναι γύρω στα 2000 μ. και το πλάτος του 10 μ. Την εποχή του Αλή Πασά γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή του, όταν έγινε μεγάλο διοικητικό κέντρο της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, κτίρια στο εσωτερικό του κάστρου Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το βυζαντινό μουσείο όπως φαίνεται από το δημοτικό μουσείο Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, κτίρια στο εσωτερικό του κάστρου Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, κτίρια στο εσωτερικό του κάστρου

Δημοτικό Μουσείο
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, η είσοδος του Δημοτικού Μουσείο στο κάστρο Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το Δημοτικό Μουσείο στο κάστροΤο Ασλάν Τζαμί μάσα στο κάστρο στεγάζει σήμερα το Δημοτικό Μουσείο. Κτίστηκε το 1618 από τον Ασλάν Πασά, ύστερα από την αποτυχημένη επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου το 1611.
Γύρω από το τζαμί υπάρχουν και άλλα κτίρια τα οποία αποτελούν ένα ενιαίο μουσουλμανικό συγκρότημα.
Τα εκθέματα έχουν χωριστεί ανάλογα την προέλευσή τους σε ελληνικά, εβραϊκά και τουρκικά.

Σε αίθουσα του μουσείου με το ελληνικό στοιχείο εκτίθενταιπαραδοσιακέςτοπικές ενδυμασίες:
Αρχοντική ενδυμασία Ιωαννίνων: μεταξωτό χρυσοκέντητο πουκάμισο, βελούδινο φουστάνι, χρυσοκέντητο πιρπιρί, χρυσοκέντητο φέσι, υφασμάτινη ζώνη με πόρπη συρμακέσικης τεχνικής.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, ΙωάννιναΦορεσιά Σουλίου: λευκό βαμβακερό πουκάμισο, ποδιά διακοσμημένη με πούλιες, μαύρο μάλλινο σιγκούνι, τσουράπια, τσαρούχια, πόρπη.
Φορεσιά Πωγωνίου: λευκό βαμβακερό πουκάμισο, σεγκούνα από δίμητο μαλλί, μεταξωτός ντουλαμάς, σαγακοποδιά, κίτρινο μαντήλι με φυτικό διάκοσμο κρεμασμένο από τη μέση, κεφαλόδεσμος - ομπόλια, κοσμήματα: τραχηλιές, κιμέρι.
Φορεσιά Σαρακαρσάνων: μαλλίτικη τραχηλιά, κάπα, φούστα ή φουστάνι, χειρότια, τσουράπια, τσαρούχια, κεφαλόδεσμος - τσεμπέρι, πόρπη.
Φορεσιά Ζαγορίου: μεταξωτό πουκάμισο, μαύρο φόρεμα, κόκκινη ποδιά με πολύχρωμο κέντημα, φλοκάτα, μαντήλι μαύρο σταμπωτό με φυτικό διάκοσμο, κοσμήματα: αλυσιδωτές αρμάδες, μεταλλική ζώνη με πόρπη συρμακέσικης τεχνικής.

Ακόμη εκτίθενται όπλα χρονολογίας τέλη 18ου - 19ου αιώνα:
Πυροβόλα: καριοφύλια, σισανές, αρκεβούζι, τρομπόνι, πιστόλες
Αγκέματα: σπάθες, πάλες, μαχαίρες, εγχειρίδια
Εξαρτήματα όπλων: μπαλάσκες, χαρμπί

Ολα τα εκθέματα του μουσείου χαρακτηρίζουν την εποχή που στην περιοχή συνυπήρχαν οι τρεις κοινότητες (ελληνική, εβραϊκή, τουρκική).

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Δημοτικό Μουσείο, άποψη από την κεντρική αίθουσα Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Δημοτικό Μουσείο, άποψη από την αίθουσα με το τουρκικό στοιχείο Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το Δημοτικό Μουσείο στο κάστρο Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το Μουσείο Φώτη Ραπακούση στο κάστρο

Βυζαντινό Μουσείο
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το Βυζαντινό Μουσείο στο κάστροΤο κτίριο είναι κτισμένο στα 1958 από τον ελληνικό στρατό για χρήση Βασιλικού περιπτέρου. Στη θέση του προϋπήρχε στρατιωτικό νοσοκομείο, που κτίστηκε μετά το 1870 στην εσωτερική αυλή του Σεραγιού.
Η επισκευή του και μετατροπή του σε μουσείο έγινε σταδιακά από 1986 μέχρι το 1995.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, ΙωάννιναΒρίσκεται στη μεγάλη εσωτερική ακρόπολη (Ιτς Καλέ) του κάστρου που περιλαμβάνει ένα σύνολο κτιρίων από:
Το θησαυροφυλάκιο. Σήμερα σε αυτό το κτίριο εκτίθενται η συλλογή Αργυροχοϊας του Μουσείου.
Το κτίριο των Μαγειρείων. Λειτουργεί ως αναψυκτήριο.
Τον τάφο του Αλή Πασά. Στη βορειοδυτική πλευρά του Φετιχιέ Τζαμί σώζεται ο οικογενειακός τάφος του Αλή Πασά. Εδώ θάφτηκε το ακέφαλο σώμα του το 1822. Στον ίδιο τάφο το 1809 είχα ταφεί η σύζυγος του Αλή και ένας από τους γιούς του.
Το σημερινό κιγκλίδωμα κατασκευάστηκε το 1999, με πρωτοβουλία του Συλλόγου αρχαιοφίλων Ιωαννίνων με δαπάνη του κληροδοτήματος Φιλίππου και αποτελεί αντίγραφο του αφαιρεθέντος το 1943.
Την πυριτιδαποθήκη. Το κτίριο βρίσκεται στα δυτικά του Φετιχιέ Τζαμί, στο ανατολικό τμήμα της εσωτερικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ). Χρησιμοποιήθηκε από το στρατό του Αλή Πασά ως χώρος φύλαξης πυρομαχικών (πυριτιδαποθήκη).
Πρόκειται για επίμηκες ορθογώνιο μονόχωρο θολωτό κτίριο, το οποίο συντηρήθηκε πρόσφατα από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος περιοδικών εκθέσεων και πρόσθετων λειτουργιών του Μουσείου.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, ο τάφος του Αλή Πασά και το Φετιχιέ Τζαμί Το Φετιχιέ Τζαμί. Στο χώρο αυτό θεωρείται ότι βρισκόταν η θέση του Βυζαντινού μητροπολιτικού ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της πόλης, κτισμένο από τον πολιστή του Κάστρου Μιχαήλ Α' (1205-1215). Μετά το 1430 κτίστηκε δίπλα στην ερειπωμένη Μητρόπολη το πρώτο μετζήτι (ξύλινο τζαμί), με την προσωνυμία Φετιχιέ Τζαμί, δηλ. τζαμί της κατάκτησης.
Το 1611, μετά το αποτυχημένο επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου και την έξωση των χρισταινών από το Κάστρο ανεγείρεται πέτρινο, μολυβδοσκέπαστο τζαμί με ψιλόλιγνο μιναρέ.
Στα 1795 ο Αλή Πασάς το ξανακτίζει δίνοντας την σημερινή του μορφή: τετράγωνη βάση, οκταγωνική ανωδομή, θολωτή οροφή. Η πρόσοψη και η ανατολική όψη φέρουν επεμβάσεις από τον Ελληνικό στρατό. Εξωτερικά στη βόρεια και ανατολική πλευρά σώζεται το δάπεδο του χαγιατιού. Εσωτερικά, σώζονται εντοιχισμένα στην αριστερή παραστάδα του Μιχράμπ, τμήματα μαρμάρινου πεσσού βυζαντινού τέμπλου, καθώς και ο ανεικονικός ζωγραφικός διάκοσμος του θόλου.
Η τελευταία εργασία επισκευής έγινε το 1990-1991 από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Τα τείχη της ακρόπολης ανήκουν στο οχειρωματικό έργο του Αλή Πασά και χτίστηκαν στο διάστημα 1795 - 1815. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους έγινε από Ευρωπαίους μηχανικούς που δούλεψαν στην αυλή του Αλή Πασά.
Η επικοινωνία με τον οικισμό γίνεται από τρεις κύριες πύλες και δύο δευτερεύουσες.

Στο Μουσείο εκτίθενται:
Η κεντρική συλλογή στεγάζεται σε επτά αίθουσες στο ισόγειο του κτιρίου με ευρήματα ανασκαφών (γλυπτά, νομίσματα, κεραμεικά) από την παλαιοχριστιανική έως και τη μεταβυζαντινή περίοδο, καθώς εικόνες και κειμήλια από το 16ο έως και το 19ο αιώνα.
Στα εκθέματα περιλαμβάνονται μαρμάρινοι κίονες, κορινθιακά κιονόκρανα, νομίσματα, πήλινα λυχνάρια, βυζαντινά γλυπτά, χειρόγραφα ευαγγέλια, αγιογραφίες κ.ά.

Εκθεση Αργυροχοϊας:
Στεγάζεται στο "Θησαυροφυλάκιο" και περιλαμβάνει συλλογές από δύο βασικές ενότητες αναλόγως την χρήση τους, εκκλησιαστική και κοσμική. Τέλος συμπληρώνεται με την αναπαράσταση ενός εργαστηρίου αργυροχοϊας.

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, η κύρια είσοδος στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, η πίσω πλευρά του Βυζαντινού Μουσείου, διακρίνονται μπάλες μπαρουτιού και κανόνια Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, άποψη από τον χώρο του αναψυκτηρίου στο κτίριο των Μαγειρείων Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, το κτίριο των Μαγειρείων

Νησί Ιωαννίνων
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, το Μουσείο Προεπαναστατικής περιόδου Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, παραδοσιακή βάρκα ψαράδων του Νησιού Το νησί των Ιωαννίνων - της λίμνης Παμβώτιδας, είναι ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα μέρη των Ιωαννίνων. Αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών γιατί εκτός της ομορφιάς του έχει πλούσια ιστορική και θρησκευτική παράδοση.
Αποτέλεσε μεγάλο θρησκευτικό και μοναστικό κέντρο, γεγονός που το μαρτυρούν τα σωζόμενα μοναστήρια του:
Μονή Φιλανθρωπηνών: Είναι από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της Ελλάδος. Το 1992 κτίστηκε το καθολικό και είναι αφιερωμένο στον Αγιο Νικόλαο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στο ναό η παράσταση των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων (16ος αι.).
Μονή Παντελεήμονος: Η Μονή ιδρύθηκε το 15ο αι. Το καθολικό ανακαινίστηκε το 19ο αι.
Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε και τα μοναστήρια: Μονή Στρατηγοπούλου, Μονή Ελεούσας, Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.
Δείτε το κελί που δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της προεπαναστατικής περιόδου.
Η σύνδεση με την πόλη των Ιωαννίνων γίνεται με μικρά πλοιάρια από το μώλο, με διάρκεια διαδρομής λιγότερο από δέκα λεπτά. Τα πλοιάρια αναχωρούν κάθε μία ώρα περίπου, από τα Ιωάννινα και από το νησί.
Στο νησί θα γευθείτε ολοζώντανα ψάρια και χέλια που θα ψαρέψετε μόνοι σας, καθώς και παραδοσιακά φαγητά. Σπεσιαλιτέ στο νησί είναι τα βατραχοπόδαρα.

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, η πολύ παλιά εκκλησία του Αγ. Ιωάννη πίσω από το κτίριο του Μουσείου προεπαναστατικής περιόδου Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, καταστήματα λαίκής τέχνης Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Νησί Ιωαννίνων, η λίμνη είναι ένας σπουδαίος υδροβιότοπος

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Π. Βρέλλη
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μπιζάνι, το κτίριο του Μουσείου Π. Βρέλλη Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μπιζάνι, το κτίριο του Μουσείου Π. Βρέλλη Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας είναι έργο του Παύλου Βρέλλη. Ο καλλιτέχνης τελείωσε το τμήμα Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών το 1954.
Σε ηλικία 60 χρονών το 1983, αγόρασε την έκταση που βρίσκεται σήμερα το μουσείο, και μετά από συνεχή εργασία 13 χρόνων, έχει την σημερινή του μορφή.
Με δικές του ιδέες, μελέτες και φυσικά πολλή προσωπική εργασία, έπλασε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει το θεατή να βιάσει γεγονότα που πέρασαν. Ολα τα θέματά του αντλήθηκαν από την Ελληνική Ιστορία. Είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες: ενότητα της Προεπανάστασης, ενότητα της επανάστασης του 1821, ενότητα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κλείνει με αναφορές και υπενθυμίσεις.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μπιζάνι, Μουσείο Π. ΒρέλληΣτην πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τα θέματα:
Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της σκλαβιάς.
Το μαρτύριο του Διονυσίου του Φιλοσόφου.
Ηπειρώτες Ευεργέτες (Γεώργιος Σίνας, Γεώργιος Αβέρωφ, Αναστάσιος Ζωσιμάς, Κωνσταντίνος Ζάππας).
Δάσκαλοι του Γένους (Κοσμάς Μπαλάνος, Αθανάσιος Ψαλίδας).
Ο όρκος των τριών Φιλικών.
Ο θρυλικός Κατσαντώνης.
Ο σκαλαβωμένος Ελληνισμός στις φυλακές, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Ρήγας Βελεστινλής - Φεραίος.
Η ανατίναξη της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, από τον καλόγερο Σαμουήλ στο Κούγκι.
Κοσμάς ο Αιτωλός.
Σύμπραξη "Κλεφτών" και "Αρματολών" σ' ένα λημέρι.
Η σφαγή του Αλή Πασά στο νησί των Ιωαννίνων. Η κυρά Βασιλική φεύγει για να εκπατριστεί.

Στην ενότητα της επανάστασης του 1821 περιλαμβάνονται τα θέματα:
Ιωάννης Μακρυγιάννης.
Πολεμιστές του 1821.
Νικηταράς Σταματελόπουλος - Τουρκοφάγος.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Κωνσταντίνος Κανάρης.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στη φυλακή του Ναυπλίου.
Μακεδονικός Αγώνας - Παύλος Μελάς.
Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος - Απεικόνιση των οχυρών του Μπιζανίου.

Η ενότητα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου περιλαμβάνει τα θέματα:
Εχθρικά κράνη και λάφυρα - πικρές αναμνήσεις του 1940-44.
Το Στρατηγείο της VIII Μεραρχίας, στη σπηλιά του Καλπακίου.
Γράμμα ενός φαντάρου από το μέτωπο της Αλβανίας.
Οι γυναίκες της Πίνδου.
Παρατηρητήριο.
Ορεινό Πυροβολικό.
Ορεινό Χειρουργείο.
Γερμανική εισβολή στην Ανατολική Μακεδονία. Οχυρά στο Ρούπελ.
Μάχη της Κρήτης.

Η τελευταία ενότητα με τις αναφορές και υπενθυμίσεις περιλαμβάνει:
Κυρά της Ρω.
Γερμανικοί Φούρνοι.
Αναφορά στην τραγωδία της Κύπρου.
Ξεριζωμός των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία.
Αναφορά στο Βυζάντιο.
Αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα.
Το εργαστήρι του Καλλιτέχνη.

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας - Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, βρίσκεται στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, 10 χλμ από τα Ιωάννινα (Ιωάννινα - Αθήνα).

Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Πέραμα, αφιέρωμα στον Ιωάννη Πετρόχειλο σε σημείου του σπηλαίου ΠεράματοςΠολύ κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα (4 χλμ.), βρίσκεται ένα από τα σπανιότερα σπήλαια του κόσμου, το σπήλαιο Περάματος.
Εχει έκταση 14.800 m², και είναι ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία σπήλαια των Βαλκανίων. Το μήκος της διαδρομής είναι 1700 μέτρα, αλλά η διαδρομή που μπορούν να διαδύσουν οι επισκέπτες είναι 1100 μέτρα.
Ανήκει στα καρστικά ασβεστολιθικά σπήλαια και αποτελείται από πολλούς θαλάμους και διαδρόμους που συνδέονται μεταξύ τους και είναι στολισμένοι με σταλακτίτες, κολώνες και σταλαγμίτες. Συναντάμε δεκαεννέα είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, ενώ στα υπόλοιπα σπήλαια υπάρχουν μέχρι έξι είδη.

Το σπήλαιο Περάματος ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.
Μετά το τέλος του πολέμου βρέθηκε στο Πέραμα ο Κωνσταντίνος Κασβίκης, γυμναστής και ερασιτέχνης σπηλαιολόγος που μαζί με την ομάδα του έβγαλε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.
Από το γεγονός αυτό έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και Αννα Πετροχείλου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πέραμα και άρχισαν συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφηση του σπηλαίου, ώστε
να αξιοποιηθεί τουριστικά.
Η περιήγηση του σπηλαίου γίνεται σε μικρά γκρουπ
με συνοδό - ξεναγό.
Πηγή: Σπήλαιο Περάματος  

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Πέραμα, άποψη του σπηλαίου Περάματος Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Πέραμα, άποψη του σπηλαίου Περάματος Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Πέραμα, άποψη του σπηλαίου Περάματος Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Πέραμα, άποψη του σπηλαίου Περάματος


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην πόλη των Ιωαννίνων



Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Ωράριο λειτουργίας Πληροφορίες και Ωράρια λειτουργίας
Δημοτικό Μουσείο Τηλ. 26510.26.356
Ωρες λειτουργίας: 08.00-15.00

Βυζαντινό Μουσείο Τηλ. 26510.39.692
Fax: 26510.39.349
Ωρες λειτουργίας: 08.00-19.00
(Δευτέρα κλειστά)

Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη
Μπιζάνι Ιωαννίνων
Τηλ. - Fax: 26510.92.128
Ωρες λειτουργίας:
Θερινό: 09.30-17.00
Χειμερινό: 10.00-16.00

Σπήλαιο Περάματος
Τηλ. 26510.81.521 - Fax: 26510.81.650
Ωρες λειτουργίας:
Θερ. περίοδος: 08.00-20.00
Χειμ. περίοδος: 09.00-17.00

Εξερευνήσεις Ανανέωση θεμάτων
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.