Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Ioannina, Epirus, tourist guide
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Ιωαννίνων Τουριστικός οδηγός νομού Ιωαννίνων
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Ιωαννίνων - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Ιωαννίνων Διαμονή στο νομό Ιωαννίνων Διαμονή στα Ζαγοροχώρια Διαμονή στα Μαστοροχώρια Διαμονή στα Τζουμέρκα Ιωάννινα, Νησί, αξιοθέαταΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στο νομό ΙωαννίνωνΠεριοχές νομού Ιωαννίνων ΖαγοροχώριαΜαστοροχώριαΤζουμέρκα - ΚατσανοχώριαΧιονοδρομικά κέντραΑφιερώματα

 
Νομός Ιωαννίνων, τουριστικός οδηγός
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, πυκνά δάση και εντυπωσικά τοπία, θα συναντήσετε στο νομό Ιωαννίνων.Ο εθνικός δρυμός Βίκου - Αώου, τα επιβλητικά βουνά και τα πυκνά δάση, τα εντυπωσιακά φαράγγια και οι ορθοπλαγιές καθώς και οι γραφικές λίμνες και τα ποτάμια, τα σημαντικά μνημεία συνθέτουν ένα αρμονικό τοπίο στα Γιάννενα που έχουν αξιόλογη τουριστική υποδομή.

Διοικητικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Ηπείρου είναι τα Γιάννενα, πρωτεύουσα του νομού. Η θρυλική λίμνη Παμβώτιδα, η έντονη νυχτερινή ζωή, η υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή κοινότητα, η αξιόλογη καλλιτεχνική και πνευματική δραστηριότητα, αλλά και τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης, αργυροχρυσοχοϊας και ξυλογλυπτικής που αποτελούν δείγματα της μακραίωνης ιστορίας της συνθέτουν την εικόνα της πόλης των Ιωαννίνων.

Επισκεφθείτε τον παραλίμνιο δρόμο, τη μαγευτική λίμνη των Ιωαννίνων Παμβώτιδα που είναι γνωστή και ως λίμνη της Κυρά-Φροσύνης, το πάρκο Λιθαρίτσια στο κέντρο της πόλης, το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το τζαμί του Καλού Τσεσμέ στην πλατεία Λάμπρου Τζαβέλα, τον Τετράπλευρο Πύργο, την περιοχή Μάτσικα, τον Μόλο, το Ρολόι κοντά στο κτίριο του Διοικητηρίου της VIII Μεραρχίας, το κτίριο των παλαιών Μαγειρείων, τα κτίρια της εθνικής τράπεζας, του ταχυδρομείου, της νομαρχίας, της Καπλανείου Σχολής, το θέατρο της εταιρείας Ηπειρωτικών Σπουδών και απαραίτητα το γραφικό νησί.

Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, πανοραμική άποψη των Ιωαννίνων
Πανοραμική άποψη των Ιωαννίνων.
Αριστερά μέσα στα πελώρια πλατάνια, ο παραλίμνιος δρόμος.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων γίνεται κάθε χρόνο στη Λίμνη.
Εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς είναι το ορεινό κτηνοτροφικό χωριό της Αετομηλίτσας.
Επισκεφθείτε τη Δρακολίμνη στις Αρένες καθώς και τον οικισμό Φωτεινό στην Αετόπετρα. Στα Λουτρά Αμαράντου θα σας εντυπωσιάσει η γέφυρα του Σαρανταπόρου. Θα απολαύσετε τις διαδρομές: Εξοχή - Αμάραντος, Αμάραντος - Λουτρά Αμάραντου, Λουτρά Αμάραντου - Κορυφή Καμένικ. Στην περιοχή λειτουργούν και ιαματικές πηγές.



Στην περιοχή του οικισμού Ανατολική οι Αναβαθμίδες της περιοχής, το φαράγγι του Κακαβά, η γέφυρα Παπαστάθη, οι παραδοσιακοί νερόμυλοι και η γέφυρα του Γκούρα αξίζουν τον κόπο για τα επισκεφθείτε. Στα χωριά Άνω και Κάτω Λαψίστα μεταξύ άλλων επισκεφθείτε τη μονή της Στούπαινας, το χωριό Μεγάλο Γαρδίκι, ενώ στην Αρτοπούλα επισκεφθείτε την ομώνυμη μονή.
Η χαράδρα του ποταμού Γόρμου, ο Πύργος του Ρολογιού και τα Δέκα Πηγάδια του χωριού μαζί με τα γραφικά ξωκλήσια είναι ικανοποιητικές αιτίες για να επισκεφθείτε το χωριό της Βήσσανης.
Στις όχθες του ποταμού Λούρου γνωστή για τα ιχθυοτροφεία της είναι η μαγευτική περιοχή της Βουλιάστας.

Επισκεφθείτε τα ιχθυοτροφεία, τις νεροτριβές, τις πηγές του Λούρου, το σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής πάνω από το χωριό Κουκλέσι και απολαύστε την παραποτάμια διαδρομή Βουλιάστα - Χάνι Τερόβου - Σήραγγα Κλεισούρας.
Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων, Μέτσοβο
Το Μέτσοβο όπως φαίνεται από ψηλά,
πηγαίνοντας προς Κατάρα
Η Βρασίνα, το Δελβινάκι, τα Δερβίζιανα, το Δεσποτικό, το Δίστρατο, τα Δολιανά, το Δολό, ο φημισμένος αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, το Ελληνικό, η Ζίτσα με το ονομαστό κρασί της, το Θεριακήσι, τα Λουτρά Καβάσιλων, οι Καλαρίτες, το Καλέντζι, το ιστορικό Καλπάκι, ο Κατσικάς, το Κεφαλόβρυσο, η Κλειδωνιά δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη με τα κρυστάλλινα νερά, η Κληματιά, η Κόνιτσα, η Κράψη, το Κωστήτσι, η Λάβδανη, οι Λιγκιάδες, το Ματσούκι, οι Μελιγκοί, η Μεταμόρφωση, η Ασφάκα, το Πετσάλι, το έντονα παραδοσιακό Μέτσοβο,η Μηλιά κοντά στον εθνικό δρυμό Πίνδου, το Μιχαλίτσι, οι Μπαουσιοί, το Μπιζάνι, το Μπουραζάνι, οι Μολυβδοσκέπαστοι, το νησί Ιωαννίνων, ο Παρακάλαμος, το Πέραμα, ο Πολύγυρος, τα Πράμαντα, οι Πογονιανοί, το Ραδοβίζι, ο Ρωμανός, το Συρράκο, το Σιστρούνι, η Σκλήβανη, τα Φούρκα, οι Χουλιαράδες, η Χρυσοβίτσα, το Ωραιόκαστρο είναι τα χωριά
των Ιωαννίνων που το κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά και που αξίζει να τα επισκεφθείτε όλα εάν, βέβαια, έχετε το απαραίτητο μεταφορικό μέσο και το χρόνο για κάτι τέτοιο!

Παραδοσιακά χωριά είναι τα Ζαγοροχώρια. Χωρίζονται σε ανατολικό, δυτικό και κεντρικό Ζαγόρι. Το ανατολικό Ζαγόρι έχει τη Βοβούσα, το Γρεβενίτι, τη Δόλιανη, τους Μυλιωτάδες, το Τρίστενο και το Φλαμπουράρι. Το δυτικό Ζαγόρι έχει τα Άνω Πεδινά, την Αρίστη, τον Βίκο, τη Βίτσα, τον Ελαφότοπο, τα Κάτω Πεδινά, το Μονοδένδρι, το Πάπιγκο και το Μικρό Πάπιγκο. Το κεντρικό Ζαγόρι έχει τους Ασπράγγελους, το Βραδέτο, το Βρυσοχώρι,Ηπειρος, νομός Ιωαννίνων. Στην περιήγησή σας στο νομό Ιωαννίνων θα θαυμάσετε περίτεχνα γεφύρια που στέκονται μέχρι σήμερα, δείχνοντας την άριστη τεχνική που κατασκευάστηκαν. το Δίκορφο, το Δίλοφο, το Διπόταμο, την Ελάτη, το Καπέσοβο, τους Κήπους, το Κουκκούλι, τη Λάιστα, τις Νεγάδες, το Σκαμνέλλι, το Τσεπέλοβο, τους Φραγκάδες.
Στο βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων βρίσκονται τα παραδοσιακά Μαστοροχώρια. Σε αυτά ανήκουν η Πυρσόγιαννη, η Βούρμπιανη, ο Γοργοπόταμος, η Δροσοπηγή, η Καστανιά, η Πλαγιά, το Πληκάτι, οι Χιονάδες.

Αν επισκεφθείτε το νομό Ιωαννίνων πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νομός διαθέτει τόσο ορειβατικά καταφύγια όσο και χιονοδρομικά κέντρα. Αγοράστε τυροκομικά προϊόντα Δωδώνης, γλυκά ταψιού, γιαννιώτικα ασημικά και μπακίρια, κοσμήματα, πέστροφες, κρασί από τη Ζίτσα, μέλι, βασιλικό πολτό και παράγωγα μελιού, από την Κόνιτσα, το παραδοσιακό γλυκό Σκερ Μπουρέκ, τυροκομικά από το Μέτσοβο, κρασί, τσίπουρο και αρωματικά φυτά.

Δοκιμάστε αγριογούρουνο, ελάφι, τηγανητά βατράχια, χέλια, πέστροφες, κυπρίνους καθώς και παραδοσιακές πίτες από τα Ζαγοροχώρια.


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο νομό Ιωαννίνων




Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.