Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Arcadia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Αρκαδίας Λεωνίδιο
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Αρκαδίας Τουριστικός Οδηγός Αρκαδίας Διαμονή στο νομό Αρκαδίας Ορεινή Αρκαδία Διαμονή στην Ορεινή ΑρκαδίαΜε το φακό της Ι. ΠαραβάλουΠεριοχές νομού ΑρκαδίαςΠόλεις της Ορεινής Αρκαδίας Μουσεία - Ιερές Μονές Πάρνωνας Χιονοδρομικό Κέντρο ΜαινάλουΕναλλακτικός Τουρισμός

 
Λεωνίδιο Αρκαδίας
Το Λεωνίδιο είναι κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και πρωτεύουσα του Δήμου Λεωνιδίου, της επαρχίας Κυνουρίας και της Τσακωνιάς (Τσακώνικη ονομασία: Αγιελίδη), με πληθυσμό 3500 κατοίκων. Κτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας.
Απέχει 93 χλμ. από την Τρίπολη και 210 χλμ. από την Αθήνα.
Δημιουργήθηκε μετά το 1826, όταν ο τουρκικός στρατός του Ιμπραήμ κατέστρεψε την παλιά πρωτεύουσα της Κυνουρίας, τον Πραστό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι του Πραστού να καταφύγουν στο Λεωνίδιο, που από το 1844 έγινε η νέα πρωτεύουσα της Κυνουρίας.

Το Λεωνίδιο είναι χαρακτηρισμένος Διατηρητέος Παραδοσιακός οικισμός, παράδειγμα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής με ιστορικά διατηρητέα μνημεία, αρχοντικά και πύργους που έχουν κτιστεί πριν από το 1800 και νεοκλασικά των μέσων του 19ου αιώνα.

Οι Τσάκωνες θεωρούνται άμεσοι απόγονοι των Δωριέων, οι οποίοι στα απομονωμένα και δύσβατα μέρη τους,
διατήρησαν γνήσια και ανόθευτη
την ρίζα τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.
Κύριο χαρακτηριστικό προϊόν της περιοχής είναι η τσακώνικη μελιτζάνα, ενώ στην περιοχή παράγονται ακόμη, εξαιρετικά κηπευτικά.
Φθάνοντας στο Λεωνίδιο ξεχωρίζει ο τεράστιος γυμνός κοκκινόβραχος, με ύψος περισσότερο των 250 μέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αναρριχητών με το κάθετο μεγάλο ύψος του.

Το Λεωνίδιο πήρε την ονομασία του από τον παλιό ναό του Αγίου Λεωνίδη, (χρυσόβουλο του 1293 Ανδρόνικου Β΄ Παλαιολόγου) που κατά συγκοπή Αγιε-Λίδη=Λεωνίδι.


Πρέπει να δείτε
 • Τα όμορφα σπίτια του με τους κάτασπρους χοντρούς τοίχους, τις ξύλινες πόρτες και τα παράθυρα βαμμένα με έντονα χρώματα
 • Την Πλάκα, 4 χλμ Ν, η οποία αποτελεί το επίνειο του Λεωνιδίου, με το γραφικό λιμανάκι της. Σύμφωνα με ευρήματα ανασκαφών, βρίσκεται στη θέση της αρχαίας πόλης Βρασιές ή Πρασιές
 • Τα αρχοντικά Πούλιθρα (αρχαία Πολίχνη), νότια του Λεωνιδίου με την πολύ όμορφη και καθαρή παραλία τους από βότσαλο. Είναι μακρόστενος οικισμός, χτισμένος κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, με παλιά πέτρινα σπίτια. Στο λόφο Βίγλα διατηρούνται τμήματα από το τείχος της αρχαίας πόλης Πολίχνη.
 • Τα μικρά χωριά Αμυγδαλιά 18 χλμ., Πελετά 22 χλμ., Μαρί 39 χλμ., Κουνουπιά 33 χλμ., που βρίσκονται απομονωμένα σχεδόν στο οροπέδιο του Πάρνωνα.
 • Τη μονή Αγίου Νικολάου Σίντζας, σε μια δύσβατη και βραχώδη περιοχή, δυτικά της πεδιάδας του Λεωνιδίου, που χρονολογείται στο 17ο αι. και διαθέτει μικρή βιβλιοθήκη με χειρόγραφα.
 • Το γυναικείο μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, που βρίσκεται 14 χλμ. από το Λεωνίδιο και είναι χτισμένο κάθετα σε κοίλωμα βράχου, στις απότομες πλαγιές του Πάρνωνα. Η μυστηριακή ατμόσφαιρά του και η άγρια φύση που το περιβάλλει συναρπάζουν τον επισκέπτη. Ιδρύθηκε το 16ο αι. και διαθέτει θρησκευτικά κειμήλια, αγιογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 • Το οροπέδιο του Πάρνωνα, μία από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές της Ελλάδας η οποία φτάνει στο χωριό Κοσμάς, από τα ωραιότερα της Πελοποννήσου.ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας στο Λεωνίδιο και την γύρω περιοχή, την περίοδο του Πάσχα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην Αρκαδία, την πόλη του Λεωνιδίου και τις κοντινές περιοχές υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία, ξενώνες και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλων των κατηγοριών και με ποικιλία τιμών.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της περιοχής και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στην Αρκαδία και την γύρω περιοχή, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Το Λεωνίδιο και οι κοντινές περιοχές, διαθέτουν αρκετούς χώρους εστίασης, αυθεντικούς, λιτούς, ευχάριστους και φιλόξενους, όπου μπορείτε να γευθείτε μοναδικά τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.


Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής στην ΑρκαδίαΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Νομαρχία Αρκαδίας:
Δήμος Τρίπολης:
Αρχαιολογικό Μουσ. Τρίπολης:
Αστυνομία:
Τροχαία:
Ταξί:
ΟΣΕ Τρίπολη:
Δήμος Λεωνιδίου:

Αστυνομία Λεωνιδίου:
Ταξί:
Τσακώνικος Συνεταιρισμός     Γυναικών Λεωνιδίου:

  2710.230.365
2710.223.410
2710.242.148
2710.222.519
2710.222.265
2710.233.010-12
2710.241.213
27570.23.314
27573.60.202
27570.22.222
27570.22.372

27570.22.281
6972.032.884
Πως θα πάτε
1. Με ΙΧ:
Από Αθήνα μέσω Αργους και Αστρους, σε 3 ώρες περίπου.

Ενδεικτικές αποστάσεις και διαδρομές:
Από Αθήνα: 200 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στο Λεωνίδιο. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Τρίπολη: 88 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Τρίπολη στο Λεωνίδιο. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Ναύπλιο: 80 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το Ναύπλιο στο Λεωνίδιο. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Πάτρα: 250 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Πάτρα στο Λεωνίδιο. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο :
Εκτελούνται τακτικά δρομολόγια για Τρίπολη και στη συνέχεια για Λεωνίδιο.
Η Τρίπολη έχει τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ που το συνδέουν τόσο με την Αθήνα όσο και με τις άλλες περιοχές της Αρκαδίας.
Η διαδρομή Αθήνα - Τρίπολη διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.


Τακτική σύνδεση από Αθήνα προς Τρίπολη με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας:
Σταθμός Αθηνών: Κηφισού 100
Τηλ.: 210.51.32.834, 210.51.24.910-11
Λεωνίδιο, τηλ.: 27570.22.255
Σταθμός Τρίπολης: Ναυπλίου 50
Τηλ.: 2710.230.140 έως 63
Fax:  2710.222.743

Τακτική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Τρίπολης:
Σταθμός Μακεδονία Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ, με προορισμούς για όλη την Ελλάδα.
Εκδοτήριο εισητηρίων στο κέντρο της πόλης Εγνατίας 119, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310.216.000


Τηλέφωνα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης:
Αθήνα τηλ.: 210.51.53.510
Τρίπολη τηλ.: 2710.222.560
Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310.595.426
Εξερευνήσεις
Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.