Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Arkadia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Αρκαδίας Ορεινή Αρκαδία
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα


Νομός Αρκαδίας Τουριστικός Οδηγός Αρκαδίας Διαμονή στο νομό Αρκαδίας Ορεινή Αρκαδία Διαμονή στην Ορεινή ΑρκαδίαΜε το φακό της Ι. ΠαραβάλουΠεριοχές νομού ΑρκαδίαςΠόλεις της Ορεινής Αρκαδίας Μουσεία - Ιερές Μονές Πάρνωνας Χιονοδρομικό Κέντρο ΜαινάλουΕναλλακτικός Τουρισμός

 
Ορεινή Αρκαδία - Μαίναλο - Λούσιος
ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ
Η ορεινή Αρκαδία είναι ένας τόπος που εδώ και αρκετά χρόνια την επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ιδιαίτερα το χειμώνα.
Το κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της σε συνδυασμό με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου - Οστρακίνας καθιστούν την ορεινή Αρκαδία ως ιδανικό προορισμό τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Η καλή οργάνωση, η ποικιλία επιλογών, το καλό φαγητό, οι πετρόχτιστοι ξενώνες, τα παραδοσιακά σπίτια και οι φιλόξενοι κάτοικοι στους οικισμούς της, είναι παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο των Αθηνών, περίπου 2,5 ώρες και η ορεινή Αρκαδία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.


ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Το πιο σημαντικό βουνό της περιοχής, που διακρίνεται για τη μεγάλη του βλάστηση είναι το Μαίναλο. Εκτείνεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του νομού, με ψηλότερες κορυφές του την Πατερίτσα, και την Οστρακίνα που και είναι η ψηλότερη κορυφή του Ανατολικού Μαίναλου στα 1980μ. υψόμετρο και φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο στην πλαγιά της, το Πιανοβούνι, η Επάνω Χρέπα, η Υψούντα κ.α.
Το βορειοανατολικό τμήμα του Μαινάλου υπάγεται στη Μαντινεία, ενώ το δυτικό στην επαρχία Γορτυνίας.

Το Μαίναλο είναι σημείο συνάντησης για δάση ελάτης, θαμνώνες με κουμαριές, κέδρους και πουρνάρια, λιβάδια, ποταμούς και πηγές, σπήλαια, φαράγγια και γυμνές κορφές και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της Βόρειας Πελοποννήσου (Παναχαϊκό, Χελμός και Κυλλήνη), της Νότιας (Ταΰγετος) και της Ανατολικής (Πάρνωνας). Το συνοδεύει μια ιστορία προερχόμενη από την ελληνική μυθολογία, με αρχαιολογικά ίχνη, ιστορικά μοναστήρια και τόπους με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση.

Στην αρχαιότητα στο Μαίναλο κατοικούσαν αρκούδες και άλλα άγρια θηρία. Σε αυτό ζούσαν και οι Δυάδες Νύμφες, γνωστές και ως Μαιναλίδες. Το Μαίναλο όμως φημίζεται ως τόπος κατοικίας του θεού Πάνα, που έπαιζε τη φλογέρα του και χόρευαν οι Μαιναλίδες.
Στην περιοχή του Μαινάλου ήταν θαμμένος ο γιος της Νύμφης Καλλιστώς, ο Αρκάς, του οποίου τα οστά - σύμφωνα με το χρησμό της Πυθίας - μετέφεραν οι Μαντινείς και τα έθαψαν στην περιοχή τους.

Η χλωρίδα του όρους Μαινάλου είναι ιδιαίτερα πλούσια και περιλαμβάνει πάνω από 570 είδη. Από το σπανιότερο ως το πιο κοινό αγριολούλουδο, συμβάλ-λουν στη δημιουργία ενός σπουδαίου οικοσυστήματος και συνθέτουν μαγευτικές εικόνες και όψεις του βουνού σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Πολλά από τα φυτά που θα συναντήσει ο επισκέπτης στο Μαίναλο, είναι ενδημικά της Ελλάδας ή της Πελοποννήσου, σπάνια ή απειλούμενα, ενώ κάποια θα επιβιώσουν μόνο αν οι περιηγητές μάθουν να τα αναγνωρίζουν, ώστε να μην τα συλλέγουν. Ο κατάλογος των ενδημικών ειδών που φύονται στο Μαίναλο και συναντώνται αποκλειστικά στην Πελοπόννησο είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Το Μαίναλο προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Φυσικά ο χειμώνας ενδείκνυται για σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου - Οστρακίνας.
Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για kayak και rafting στα ποτάμια της περιοχής καθώς επίσης διατίθενται σύγχρονες πισίνες για κολύμπι. Φυσικά, όλο το χρόνο η πεζοπορία, η ποδηλασία, βόλτες με 4Χ4 και η ορειβασία, είναι πολλές από τις επιλογές των επισκεπτών που αγαπούν τα σπορ.

ΛΟΥΣΙΟΣ
Ο Λούσιος, είναι ένα ποτάμι μήκους 23 χλμ. που πηγάζει από την αρχαία Θεισόα και από την κορυφογραμμή των βουνών των Λαγκαδίων. Περνάει δυτικά από τη Δημητσάνα και εκβάλλει στον Αλφειό, 2,5 χλμ. βορειοδυτικά της Καρύταινας.


ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ
Αρκετοί παραδοσιακοί οικισμοί βρίσκονται στην περιοχή του Μαινάλου, με σημαντικότερους την
Βυτίνα, την Δημητσάνα, την Στεμνίτσα, το Ελληνικό, την Καρύταινα, την Αλωνίσταινα, το Λεβίδι, τα Λαγκάδια, την Ελάτη, την Βλαχέρνα, το χωριό Κάψια, τον Καρδαρά, το Βαλτεσίνικο, τα Μαγούλιανα, την Πιάνα και το Θεόκτιστο.


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το Μαίναλο προσφέρεται για περιπετειώδεις περιπλανήσεις στις ελατοσκέπαστες διαδρομές του. Σκαρφαλώστε σε μια "γουρούνα" και ανακαλύψτε τις κρυφές ομορφιές του δάσους και τα μυστικά της περιοχής.
Υπάρχουν δυο διαδρομές να διαλέξετε:
 • Short Version: Κάμπος - Κάτω Βρύση - Γύρος Λόφου Ανάληψης - Ελατόδασος Μαινάλου (20 χλμ, 1 ώρα και 15 λεπτά).
 • Long Version: Κάμπος - Κάτω Βρύση - Γύρος Λόφου Ανάλυψης - Πεζοπορία μέχρι τη Νεραϊδοσπηλιά - Οροπέδιο Ρούχη - Χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνα (40 χλμ, 3 ώρες).
Το φαράγγι του ποταμού Λούσιου και τα ορμητικά νερά του ποταμού Αλφειού δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για να χτυπήσει η αδρεναλίνη σας κόκκινο, τεστάροντας τα όρια της αντοχής σας. Ποδηλασία βουνού στην κοιλάδα του Λάδωνα και στα Άνω Δολιανά. Επίσκεψη στο Σπήλαιο της Κορακοσπηλιάς, κοντά στη Βυτίνα.


ΠΑΡΝΩΝΑΣ
Πάρνωνας, το ιερό βουνό του θεού Κρόνου
Το ιερό βουνό του θεού Κρόνου είναι ένας βοτανικός παράδεισος πλημμυρισμένος από έλατα, αλλά μάλλον άγνωστος στους περισσότερους. Ένα δίκτυο χωματόδρομων και μονοπατιών που προκαλούν για εξερεύνηση θα σας αποκαλύψει τοπία απίστευτης ομορφιάς, αλλά και χωριά ανόθευτα από τον τουρισμό. Παράδειγμα χαρακτηριστικό, η Καστάνιτσα, η οποία αν και αποκαλείται "σταρ του Πάρνωνα" έχει ελάχιστο αριθμό ξενώνων και λίγες ταβέρνες για τους ταξιδιώτες που έρχονται ως εδώ για να περπατήσουν στα σοκάκια της και να θαυμάσουν τα έργα των Λαγκαδινών μαστόρων.
Στην αγκαλιά αυτού του βουνού θα ανακαλύψετε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Θα χαθείτε στο πράσινο χρώμα, θα χαλαρώσετε και στον δρόμο της επιστροφής θα αισθανθείτε δυνατοί, ικανοί να σηκώσετε πολλές οκάδες από τα βάρη της καθημερινότητας.
Περισσότερα για τον Πάρνωνα

Για ορεινή πεζοπορία στον ανατολικό Πάρνωνα υπάρχει στις πλαγιές της Μαλεβής ένα ορειβατικό καταφύγιο, δυναμικότητας 50 ατόμων (θέση Αρνόμουσγα).ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στην Βυτίνα, Δημητσάνα, καθώς και την υπόλοιπη ορεινή Αρκαδία, υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στην ορεινή Αρκαδία θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και αγορών στην Ορεινή ΑρκαδίαΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Χιονοδρομικό κέντρο:
Νομαρχία Αρκαδίας:
Δήμος Τρίπολης:
Δήμος Δημητσάνας:
Δήμος Βυτίνας:
Αρχαιολογικό Μουσ. Τρίπολης:
Αστυνομία:
Τροχαία:
Ταξί:
ΟΣΕ Τρίπολη
  24340.91.545
2710.230.365
2710.223.410
27950.31.237
27950.22.329
2710.242.148
2710.222.519
2710.222.265
2710.233.010-12
2710.241.213
Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
Στη Βυτίνα αλλά και γενικότερα στην ορεινή Αρκαδία μπορείτε να έρθετε εύκολα και άνετα με δικό σας μέσον, μέσω του πολύ καλού οδικού δικτύου.

Αποστάσεις και διαδρομές:
Από Χ.Κ. Μαινάλου: 15 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Βυτίνα στο Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Τρίπολη: 36,8 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Τρίπολη στη Βυτίνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Ναύπλιο: 90 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το Ναύπλιο στη Βυτίνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα: 184 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στη Βυτίνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Πάτρα: 145 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Πάτρα στη Βυτίνα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο:
Τακτική σύνδεση από Αθήνα προς Τρίπολη με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας:
Σταθμός Αθηνών: Κηφισού 100
Τηλ.: 210.51.32.834
Πρακτορείο Βυτίνας Τηλ.: 27950.22.881
Σταθμός Τρίπολης: Ναυπλίου 50
Τηλ.: 2710.230.140 έως 63
Fax:  2710.222.743
Η Τρίπολη έχει τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ που το συνδέουν τόσο με την Αθήνα όσο και με τις άλλες περιοχές της Αρκαδίας.
Η διαδρομή Αθήνα - Τρίπολη διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Τακτική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Τρίπολης:
Σταθμός Μακεδονία Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ, με προορισμούς για όλη την Ελλάδα.

Τηλέφωνα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης:
Αθήνα τηλ.: 210.51.53.510
Τρίπολη τηλ.: 2710.222.560
Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310.595.426
Συμβουλές - Προτάσεις
Γνωρίστε το Λούσιο:
Ο Λούσιος, Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από τη Βυτίνα στο Φαράγγι Λούσιου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό ποτάμι της Αρκαδίας μήκους 23 χλμ. που πηγάζει από την αρχαία Θεισόα και από την κορυφογραμμή των βουνών των Λαγκαδίων. Περνάει δυτικά από τη Δημητσάνα σε κοντινή απόσταση και εκβάλλει στον Αλφειό, 2,5 χλμ. βορειοδυτικά της Καρύταινας.

Επισκευθείτε την Μονή Φιλοσόφου
Την επονομαζόμενη "Αρχόντισσα του Φαραγγιού" του Λούσιου, πλούσια σε ιστορία και σε φυσική ομορφιά. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από τη Βυτίνα στη Μονή Φιλοσόφου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Η Μονή Φιλοσόφου βρίσκεται στην περιοχή "Μονοπόρη" του Λουσίου, 11 χλμ. περίπου νότια της Δημητσάνας. Αποτελείται από δύο κτιριακά συγκροτήματα, την παλαιά μονή και τη νέα, στη δεξιά μεριά του Λούσιου και οι δύο, απέχουν μεταξύ τους 600μ...
Εξερευνήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.