Tourist Guide of Halkidiki
Η νότια παραλία στο Νέο Μαρμαρά, ανάμεσα στον οικισμό και στο Πόρτο Καρράς
Η παραλία της Σάρτης
Γλυπτό στα βράχια της παραλίας Καβουρότρυπες
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Χαλκιδική Αφιερώματα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Παραλίες της Σιθωνίας

Οι περισσότερες από τις οργανωμένες και γνωστές παραλίες της Σιθωνίας είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία.
Βόρεια του Μαρμαρά, είναι αξιοποιημένες τουριστικά με καλές υποδομές με κυρίαρχο στοιχείο τη λεπτή λευκή άμμο.
Νότια του Μαρμαρά, μετά την περιοχή του Πόρτο Καρράς, οι παραλίες γίνονται δυσκολότερα προσβάσιμες με κάποιες από αυτές να είναι επισκέψιμες μόνο δια θαλάσσης.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στη Σιθωνία Χαλκιδικής Διαμονή στη Σιθωνία
Μερικές από τις ποιο γνωστές και εύκολα προσβάσιμες είναι:
 • Καλογριά
  Πασίγνωστη μεγάλη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά, ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική ψιλή άμμο και τα πεύκα αλλά και για τα τροχόσπιτα, που συγκεντρώνονται εκεί.
  Μπορείτε να την επισκευθείτε με αυτοκίνητο στο δρόμο από Νικήτη προς Νέο Μαρμαρά. Υπάρχει μεγάλο πάρκινγκ πίσω από το beach bar.
 • Σπαθιές
  και υπάρχει μόνο μία μικρή αμμουδερή παραλία στο νότιο άκρο του. Ο δεύτερος κολπίσκος σχηματίζει μία μεγαλύτερη και ομαλότερη παραλία με ρηχά νερά. Δεν είναι οργανωμένη.
 • Ελιά 2
  Αμμώδης παραλία με μερικά από τα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Σιθωνίας. Είναι στενή και σε χαμηλότερο επίπεδο από το δρόμο, με πρόσβαση κυρίως από σκαλιά. Η στάθμευση αυτοκινήτων είναι σχετικά δύσκολη λόγω των καταλυμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.
 • Ελιά 1
  Αμμώδης παραλία σε κοντινή απόσταση από την Ελιά 2 και δίπλα από την παραλία Λαγόμανδρα.
 • Λαγόμανδρα
  Μεγάλη και όμορφη παραλία κοντά στον Νέο Μαρμαρά. Ένα μικρό δάσος από πεύκα που υπάρχει ακριβώς δίπλα στην παραλία δίνει ένα ξεχωριστό "χρώμα" και προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Εύκολη στην πρόσβαση με αυτοκίνητο, οργανωμένη και με θαλάσσια σπορ, διαθέτει ακόμη πολλές ευκολίες, είναι από τα γνωρίσματα που την κάνουν ελκυστική για πολλούς επισκέπτες της γύγω περιοχής και όχι μόνο.
  Μία μικρή "χερσόνησος-ακρωτήρι" χωριζει την παραλία σε δύο μέρη, με το βόρειο τμήμα να είναι το πιο οργανωμένο.
 • Τριπόταμος
  Αρκετά μεγάλη κάτασπρη παραλία, γεμάτη πλατάνια και μικρές λεύκες, την οποία χωρίζουν σε τμήματα μικρά ποταμάκια που καταλήγουν σε αυτή.
  Η πρόσβαση είναι εύκολη και σε διάφορα σημεία ανάλογα το σημείο επιλογής.
 • Κεραμαρία
  Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Νέο Μαρμαρά (1,5 χλμ. βόρεια περίπου), δίπλα από τον οδικό άξονα προς Θεσσαλονίκη. Αν και ανοργάνωτη την προτιμούν αρκετοί γιατί είναι ήσυχη με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλα . Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο αλλά λόγω της μικρής απόστασης πολλοί την επισκέπτονται πραγματοποιώντας τη διαδρομή από το Νέο Μαρμαρά, ακόμη και με τα πόδια.
 • Παράδεισος
  Η παραλία στο βόρειο τμήμα του Νέου Μαρμαρά. Αμμώδης και πεντακάθαρη, οργανωμένη και αξιοποιημένη. Τα νερά είναι αρκετά ρηχά, γεγονός που την κάνει ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Πολύ εύκολη στην πρόσβαση σε διάφορα σημεία της παραλίας.
 • Νέου Μαρμαρά
  Πλάζ μέσα στον οικισμό. Οργανωμένη, με πολλές ψαροταβέρνες και beach bars κατά μήκος της ή σε ελάχιστη απόσταση και φυσικά εύκολα προσβάσιμη.
 • Πόρτο Καρράς 1
  Πλαζ στο νότιο άκρο του του οικισμού, μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκτότημα Πόρτο Καρράς. Αποτελεί μία από τις κυριώτερες παραλίες των επισκεπτών για το θαλάσσιο μπάνιο τους.
 • Πόρτο Καρράς 2
  Δεν είναι μία παραλία αλλά αποτελεί το σύνολο ακτογραμμής 9 περίπου χιλιομέτρων με αρκετές μικρές και μεγάλες παραλίες κατά μήκος της, με καταπληκτικά νερά ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο.
  Είναι ιδιωτική περιοχή που ανήκει στο Πόρτο Καρράς, συνεπώς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε μη πελάτες του συγκροτήματος.
 • Κέλυφος
  Στο νησάκι Κέλυφος που πήρε το όνομά του από το σχήμα του που μοιάζει με κέλυφος χελώνας, απέναντι από το Νέο Μαρμαρά σε απόσταση 2 ναυτικών μιλλίων περίπου. Γενικότερα το νησάκι είναι πλούσιος ψαρότοπος και δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ενδιαφέρονται εκτός των άλλων και για τον υπέροχο βυθό του.
  Μπορείτε να το επισκεφθείτε με δικό σας θαλάσσιο μέσον ή με βαρκάκια που πραγματοποιούν την διαδρομή από το Νέο Μαρμαρά.
 • Αγία Κυριακή
  Σε απόσταση 9 περίπου χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, η αμμώδης παραλία των 400 μ. περίπου και τα κρυστάλλινα νερά, φιλοξενεί κυρίως κατοίκους του οικισμού καθώς και τους επισκέπτες του camping.
  θα βρείτε και αρκετά παραθαλάσσια ταβερνάκια με καλό φαγητό.
 • Αζάπικο
  Δύο υπέροχες παραλίες που τις χωρίζει κάθετα ένας τεράστιος βράχος. Πλησιάζοντας ο επισκέπτης διακρίνει τον τεράστιο βράχο του Αζάπικου που εισχωρεί μέσα στη θάλασσα και χωρίζει την παραλία σε δύο εξίσου όμορφα μέρη. Είναι κατάφυτος με θάμνους και αγριελιές και στη βορειοδυτική πλευρά είναι κτισμένο το εκκλησάκι τού Αγ. Γεωργίου. Ένα μικρό ποταμάκι με πολλά πλατάνια συμπληρώνει το τοπίο στη νότια πλευρά της ακτής. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα πολλά νερά της.
  Δεν είναι οργανωμένη αλλά βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών της περιοχής.
 • Διαπόρτι
  Αμμουδερή γλώσσα η οποία, όταν δεν είναι σκεπασμένη με νερά, σας επιτρέπει να πάτε με τα πόδια στη μικρή χερσόνησο - νησί του Γεροχρήστου ή Πούντα.
  Στη χερσόνησο υπάρχουν τέσσερις μικρές, ερημικές και ανοργάνωτες παραλίες με καθαρά νερά.
 • Πούντα
  Μικρό νησάκι κοντά στο Αζάπικο με υπέροχα νερά
 • Αρετές
  Οργανωμένη παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο, camping και beach bar η οποία ουσιαστικά είναι σύμπλεγμα τριών παραλιών με τις δύο πρώτες να έχουν 150 μ. μήκος περίπου ενώ η τρίτη 400 μ. Στην τρίτη που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο υπάρχει ο οικισμός Αρετές, με έντονο στοιχείο την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.
  Τα πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά και άμμος κυριαρχούν, με μερικές βραχώδεις πλάκες να κοσμούν τα βαθιά χωρίς να εμποδίζουν τους λουόμενους.
 • Πόρτο Κουφό
  Η ομώνυμη παραλία μπροστά από τον οικισμό του χωριού Πόρτο Κουφό, οργανωμένη με αρκετά κατστήματα εστίασης σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία, καθώς και καφετέριες.
  Το θέαμα του λιμανιού από ψηλά είναι μοναδικό, καθώς θεόρατοι βράχοι υψώνονται πάνω από έναν κόλπο, ο οποίος μοιάζει απίστευτα με λίμνη, αφού το πολύ μικρό άνοιγμα προς την ανοιχτή θάλασσα μόλις που διακρίνεται.
  Το ακρωτήριο που βρίσκεται πίσω από τους βράχους του κόλπου ονομαζόταν στην αρχαιότητα Δέρρις. Το Πόρτο Κουφό ήταν ο αρχαίος Τορωναίος λιμήν ένα ασφαλέστατο αγκυροβόλιο για τα πλοία των Τορωναίων.
  Το λιμάνι διατηρεί μέχρι σήμερα το αρχαίο του όνομα, αφού από τότε ονομαζόταν Κωφός λιμήν, γιατί οι αρχαίοι υποστήριζαν ότι όποιος είναι μέσα στον κόλπο δεν ακούει καθόλου τη βουή της θάλασσας. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα το λιμάνι σαν παρομοίωση και για κάθε έναν που δεν άκουγε καλά έλεγαν ότι είναι "κωφότερος του Κωφού (Τορωναίου) λιμένος".
  Το Πόρτο Κουφό είναι το ασφαλέστερο και μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Β. Ελλάδας και είναι σχεδόν πάντα γεμάτο με κάθε είδους σκάφη.
  Σήμερα, είναι ένας ήσυχος μικρός ψαράδικος οικισμός που μοσχοβολάει φρέσκο ψάρι.
 • Τορώνη
  Μεγάλη και υπέροχη παραλία στον οικισμό της Τορώνης με γαλανά νερά και χρυσή αμμουδιά. Θα βρείτε πολλές ταβέρνες και καφετέριες μπροστά στην παραλία.
 • Τριστινίκα
  Μεγάλη αμμώδης παραλία με εύκολη πρόσβαση και γαλαζοπράσινα νερά σε απόλυτο συνδυασμό με τα βράχια και τη χαμηλή βλάστηση.
  Μη λησμονήσετε να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την παραλία.
 • Σάρτη
  Τα κρυστάλλινα πρασινογάλαζα νερά της θάλασσας, η λευκή άμμος, οι υπήνεμοι κολπίσκοι, οι μοναδικές ακτές που τις προφυλάσουν γραφικοί βράχοι, συναρπάζουν τους επισκέπτες και προσφέρουν αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες.
  Η Σάρτη είναι ιδανική για του φίλους της θάλασσας αφού εδώ θα απολαύσουν θαλάσσια σπορ (σκι, σέρφινγκ κλπ.), ψάρεμα και βόλτα με βάρκες στις κοντινές παραλίες.
  Από το λιμανάκι της Σάρτης ξεκινούν καθημερινά οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές για τον περίπλου του Αγίου Ορους, τη Βουρβουρού και παραλίες της περιοχής.
 • Καβουρότρυπες
  Σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε απόσταση 23 χλμ νότια της Βουρβουρούς και 6 χλμ. βόρεια της Σάρτης, σε μια ακτογραμμή μεγαλύτερη των 5 χλμ. Εντυπωσιακά τυρκουάζ νερά αλλά και γλυπτά στους βράχους από καλλιτέχνες δίνουν μια άλλη αίσθηση σε αυτές τις παραλίες.
  Δεν θα βρείτε αναλυτική σήμανση για την επίσκεψή σας στις Καβουρότρυπες γι' αυτό και χρειάζεται αρκετή προσοχή όταν πλησιάσετε στην περιοχή για να βρείτε την κατάλληλη έξοδο.
  Εκτός από την παραλία Πορτοκάλι όπου υπάρχει και το ομώνυμο beach bar, οι υπόλοιπες δεν είναι οργανωμένες αλλά απομονωμένες και ερημικές και θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι ώστε να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες.


Διαμονή- Διασκέδαση
Για τη διαμονή σας στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στη Σιθωνία Χαλκιδικής και τις κοντινές περιοχές υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στη Σιθωνία Χαλκιδικής θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής και διασκέδασης στη Σιθωνία Χαλκιδικής


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.