Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tsagarada
Αρχική Ελλάδα Θεσσαλία Μαγνησία Τσαγκαράδα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Μαγνησία - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας Διαμονή στη Μαγνησία Διαμονή στο ΠήλιοΜε το φακό της Ι. Παραβάλου Χιονοδρομικό Κέντρο ΠηλίουΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στη ΜαγνησίαΠόλεις-Περιοχές ΜαγνησίαςΠήλιοΑφιερώματα

 
Ηθη και Εθιμα. Ιστορία και Εκδηλώσεις

Γειτονικά χωριά και περιοχές
Εάν βρεθείτε στην περιοχή της Τσαγκαράδας, γνωρίστε από κοντά τα γειτονικά χωριά και περιοχές, με τις δικές τους ομορφιές και χαρακτηριστικά. Σίγουρα θα
αποζημειωθείτε και από αυτό το κομμάτι του Πηλίου.

Διαμονή - Διασκέδαση
Για τη διαμονή σας στην Τσαγκαράδα και την γύρω περιοχή, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα.
Στην παριοχή της Τσαγκαράδας υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες, παραδοσιακά αρχοντικά κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Τσαγκαράδα Τσαγκαράδα - Διαμονή

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
Τσαγκαράδα. Η πράσινη θάλασσα. Επισκεφθείτε...
Ηθη και Εθιμα, Ιστορία και Εκδηλώσεις
Γειτονικά χωριά και περιοχές

Για την διασκέδασή σας στην Τσαγκαράδα και την γύρω περιοχή θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.

 • Αγιος Δημήτριος. Ένα γραφικό χωριό που εκτείνεται πάνω σε μια καταπράσινη ράχη που κατηφορίζει προς τη θάλασσα. Τ' όνομά του το πήρε από το παλιό μοναστήρι, που έδωσε τη θέση του στα νεότερα χρόνια στον σημερινό ομώνυμο, μεγαλοπρεπή μητροπολιτικό του ναό. Σπαρμένα μέσα στο πράσινο, με αξιόλογες τοιχογραφίες και τέμπλα, τα ξωκλήσια του "Αι-Γιαννάκη", του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας και του Σωτήρος με την ομώνυμη πλατεία. Το χωριό εξελίσσεται σε παραθεριστικό κέντρο, διαθέτοντας αξιόλογη τουριστική υποδομή που διαρκώς αναπτύσσεται. Ακολουθώντας ο επισκέπτης τα καλοσυντηρημένα λιθόχτιστα μονοπάτια φτάνει ως την παραλία του Αϊ-Γιάννη.

 • Αγιος ΙωάννηςΑϊ Γιάννης. Ο Αγιος Γιάννης, πραγματικός... πρόδρομος του πηλιορείτικου τουρισμού, άλλοτε μικρό ψαροχώρι, εξελίχθηκε σ' ένα ξακουστό θέρετρο, όντας σ' ένα χώρο όπου αποθεώνεται η φυσική ομορφιά μέσα από τον εκπληκτικό συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα, σφύζει τα καλοκαίρια από επισκέπτες. Πρόκειται για θέρετρο με υψηλού επιπέδου τουριστική υποδομή, με παραδειγματική οργάνωση των μονάδων παροχής φιλοξενίας και των τουριστικών καταστημάτων, που καλύπτουν σε όλο της το μήκος μια πλευρά της παραλιακής οδού, δίπλα ακριβώς στην αλλού με βότσαλο και αλλού με άμμο παραλία-πλαζ, που εκτείνεται στα πόδια όλου του οικισμού.

 • Το τέμπλο της Αγίας ΜαρίναςΚισσός. Χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο από τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, μοναδικά γραφικό, βυθισμένο μέσα στην ήμερη και άγρια βλάστηση ενός πανέμορφου τοπίου, "κρυμμένο" απ' τα μάτια των αμύητων.
  Τεκμήριο της παλιάς οικονομικής άνθησης του χωριού και ονομαστό αξιοθέατο, η τρισυπόστατη και τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην εξίσου όμορφη πλατεία του χωριού. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στο είδος της, εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου. Ριζικά ανακαινισμένα, η περίφημη αυτή εκκλησία, στολίστηκε στο β' μισό του 18ου αιώνα και με το καλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στο Πήλιο. Διακοσμήθηκε επίσης με αγιογραφικές, ηθογραφικές παραστάσεις, καθώς και δροσερές τοπιογραφίες. Ο ναός της Αγίας Μαρίνας, στεγάζει σ' ένα από τα παρεκκλήσια της και το Εκκλησιαστικό Μουσείο του χωριού, όπου κυρίως μπορεί να δει παλιές εικόνες και εκκλησιαστικά αρχειακά έγγραφα.
  Ενδιαφέροντα, εξάλλου, εκκλησιαστικά μνημεία είναι το εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου που βρίσκεται ψηλότερα απ' το χωριό και το λαϊκότροπο τέμπλο του παλιού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου στη συνοικία της Μαυρούτσας.
  Ο επισκέπτης του Κισσού δεν μαγεύεται μόνο από τις ομορφιές του αλλά και από την άρτια παροχή υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων του χωριού.

 • Μούρεσι. Το Μούρεσι, αραιοκατοικημένο και χωμένο μέσα στο πυκνό πράσινο, όμορφο και ιδιαίτερα προκομμένο χωριό, με μια θαυμάσια θέα τόσο προς το Αιγαίο όσο και προς τα γειτονικά του χωριά (Κισσό, Άγιο Δημήτριο και Άι-Γιάvvn), έχει πολλά να δείξει στον επισκέπτη του, ανάμεσα στα οποία τη θαυμάσια και σκιασμένη από τρεις γιγάντιες φλαμουριές πλατεία του με το μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας.

 • Παπά ΝερόΠαπά Νερό. Μια από τις αξιόλογες παραλίες που θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιος, είναι αυτή του "Παπά Νερό". Θεωρείται από πολλούς, μια από τις ομορφότερες, της Ελλάδος και όχι μόνο. Βρίσκεται γειτονικά και νότια αυτής του Αγίου Ιωάννη την οποία μπορεί να δει κάποιος ακολουθώντας τον παραλιακό πεζόδρομο.
  Ο επισκέπτης θα βρει σωστή φιλοξενία στα καταλύματα, πικάντικες voστιμιές στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια και πανέμορφα λουλούδια από τα φυτώρια της περιοχής.

 • Ανήλιο. Χωριό - είσοδος στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου, για τον επισκέπτη που ακολουθεί τον ορεινό δρόμο μέσω Χανίων. Κρυμμένο πίσω από τη ράχη του βουνού, το Ανήλιο, ονομάστηκε έτσι πιθανότατα "επειδή τον χειμώνα σχεδόν δεν το χτυπά ο ήλιος".
  Ο επισκέπτης εδώ θα πρέπει να επισκεφτεί, την μικρή γραφική πλατεία, στην οποία βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αθανασίου, σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο, μ' ένα από τα καλύτερα μπαρόκ ξυλόγλυπτα τέμπλα του Πηλίου. Στην περιοχή άκμασαν επίσης αρκετά ονομαστά μοναστήρια όπως η Παναγία των Εισοδίων, ο Αγιος Χαράλαμπος, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και η Αγία Τριάδα.
  Κατά την τοπική παράδοση, στα χαμηλώματα του χωριού υπήρχε η αρχαία πόλη Αχίλλειο, που είχε ιδρυθεί από τον ίδιο τον ομηρικό Αχιλλέα και ο Kέvταυρoς Χείρωνας, είχε το "κονάκι" του στη σπηλιά που υπάρχει στην αμμουδιά του Μπάνικα.

 • ΠλάκαΠλάκα. Πανέμορφη παραλία με διάφανα κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση που φτάνει ως την άκρη της αμμουδιάς είναι αυτή της Πλάκας. Αξιοσημείωτη είναι κι εδώ, εκτός των τουριστικών υπηρεσιών και η παρέμβαση του τοπικού Γυναικείου τμήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, που προβάλλει τον τόπο μέσα από τα παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και ποτά του.


 • Ξουρίχτι. Το χωριό βρίσκεται σ' ένα πράσινο πλάτωμα, από εδώ αρχίζει το φαράγγι της Κούτρας, το βαθύτερο του Πηλίου. Το άγριο τοπίο προκαλεί δέος, στον επισκέπτη. Ο δρόμος φιδοσέρνεται και απλώνεται σαν πέτρινο φρύδι μέχρι το Ξουρίχτι, το άλλο από τα χωριά - εισόδους, στον Δήμο Μουρεσίου.
  Ο φιλότεχνος επισκέπτης του χωριού θα πρέπει να επισκεφτεί το γραφικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτίσμα πιθανότατα του 17 ου αιώνα - που βέβαια ανακαινίστηκε με ενδιαφέρουσες μεταβυζαντινές αγιογραφίες και αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
  Παραλία ΛιμνιώναΟ φυσιολάτρης πεζοπόρος, αξίζει να διασχίσει το παλιό γεφύρι, που ενώνει το Ξουρίχτι με την Τσαγκαράδα.

 • Λημνιώνας. Είναι η παραλία του Ξουριχτίου - είναι μια πανέμορφη φυσική και ήρεμη παραλία, που δεν έχει δεχτεί ακόμη δεχθεί τις οργανωμένες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Εδώ ο επισκέπτης, θα γευτεί σ' όλο τους το μεγαλείο, την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης και της θάλασσας.


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην περιοχή της ΤσαγκαράδαςΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.