Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Ευρυτανία Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Ευρυτανία
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Κορυσχάδες - Βουτύρο - Μικρό Χωριό - Μεγάλο Χωριό
...


Καλές επιλογές για διαμονή είναι το Μικρό Χωριό, οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο Χωριό, το Καρπενήσι ή τα Φιδάκια Ευρυτανίας (πιο απομακρυσμένο αλλά πολύ γραφικό χωριό, πνιγμένο στα έλατα και με θέα στη Λίμνη Κρεμαστών).
Ο πρώτος παραδοσιακό οικισμός της Ευρυτανίας που θα επισκεφθούμε είναι οι Κορυσχάδες, σε μικρή απόσταση από το Καρπενήσι. Ένα πέτρινο, παραδοσιακό χωριό, σκαρφαλωμένο σε ελατόφυτη πλαγιά, ενώ στα πόδια του κυλάει ανήσυχος ο Καρπενησιώτης ποταμός. Αρχιτεκτονική που συνδυάζει άψογα την πέτρα με τη ζεστασιά του ξύλου, σπίτια αρχοντικά με τζάκι στα υπνοδωμάτια, παραθυρόφυλλα με λευκά χειροποίητα κουρτινάκια, ξύλινα μπαλκόνια και αυλόπορτες. Η φύση γύρω από το χωριό είναι μοναδική. Πλαγιές με έλατα παντού και ο ήχος των νερών που τρέχουν σε συντροφεύει όσο εξερευνείς τις μυστικές ομορφιές του. Εδώ θα βρούμε μερικούς πολύ καλούς παραδοσιακούς ξενώνες. Στην πλατεία βρίσκεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και μία ταβέρνα με εξαιρετικό φαγητό και ζεστό περιβάλλον.

Φεύγοντας από τους Κορυσχάδες, θα σταματήσουμε για λίγο σ’ ένα μικρό όμορφο χωριό, το Βουτύρο, όπου βρίσκεται ο Ναός της Αγ. Παρασκευής, η μεγαλύτερη εκκλησιά της Ευρυτανίας.
Επόμενος σταθμός το Νέο Μικρό Χωριό και το Παλαιό Μικρό Χωριό, που πολλοί από τους κατοίκους του χάθηκαν από την κατολίσθηση που έγινε εκεί πριν από αρκετά χρόνια. Ευτυχώς, οι περισσότεροι κάτοικοι σώθηκαν, επειδή ήταν Κυριακή πρωί και βρίσκονταν στην εκκλησία, που είναι στην άκρη του χωριού. Στην πλατεία του, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, τρέχουν ασταμάτητα οι πέτρινες βρύσες με το κρυστάλλινο νερό. Στη είσοδο του χωριού θα αναζητήσουμε μια ειδυλλιακή λίμνη που μας μαγεύει με τη γαλήνη της και το κατάφυτο περιβάλλον που την πλαισιώνει.

Το Μεγάλο Χωριό, στην απέναντι βουνοπλαγιά από το Μικρό Χωριό, είναι ένα γραφικό χωριό, με ζωντάνια και ζεστή ατμόσφαιρα. Τα περισσότερα από τα αρχοντικά πέτρινα σπίτια του είναι σήμερα αναπαλαιωμένα. Στα πλακόστρωτα δρομάκια του θα ανακαλύψουμε το Λαογραφικό Μουσείο του. Εδώ θα βρούμε ωραίους ξενώνες, μαγαζιά για φαγητό και καφέ, γλυκό (γαλακτομπούρεκο εξαιρετικό) ή ποτό. Φεύγοντας, θα αγοράσουμε γλυκά του κουταλιού, λικέρ, μέλι, βότανα και χειροποίητα ζυμαρικά, από τα μαγαζάκια που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα.


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Ευρυτανία, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα.
Στην Ευρυτανία υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Ευρυτανία θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Ευρυτανία







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
Με δικό μας αυτοκίνητο για να κινούμαστε στην περιοχή. Από Αθήνα θα φθάσουμε ως το Καρπενήσι (295 χλμ.) ή από Θεσσαλονίκη (370 χλμ.).
Προσοχή χρειάζονται οι στροφές στις Ράχες Τυμφρηστού, ιδιαίτερα αν έχει χιονίσει. Δεν ξεκινάμε, βέβαια, αν δεν έχουμε μαζί αλυσίδες χιονιού. Καλό είναι, επίσης, να γνωρίζουμε ότι οι δρόμοι προς τα χωριά καλύπτονται συχνά από ομίχλη.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.