Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Naxos
Αρχική Ελλάδα Κυκλάδες Νάξος Παραλίες
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Παραλίες της ΝάξουΜικρές, μεγάλες, ήσυχες, πολυσύχναστες, ερημικές, αμμώδεις, με βότσαλα, βραχώδεις, για σπορ, για ηρεμία, για ξεκούραση. Οτι και αν είναι στις προτιμήσεις σας, σίγουρα θα βρείτε στο νησί της Νάξου μία παραλία που θα είναι η ιδανική για εσάς.
Περιηγηθείτε στις παραλίες και απολαύστε τις ομορφιές τους και τις ιδιαιτερότητες που έχει να σας προσφέρει κάθε μία αλλά όλες πάντα με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.
Δείτε από κοντά όσες περισσότερες μπορείτε. Κάθε μια έχει και κάτι το διαφορετικό να σας προσφέρει.

Η πιο κοντινή παραλία στη Χώρα είναι του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο οικισμό που ουσιαστικά αποτελεί την συνέχεια της Χώρας. Είναι οργανωμένη, αμμώδης, με πολλά καταλύματα, καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
Ενα από τα βασικά πλεονεκτήματά είναι η εύκολη πρόσβαση αφού είναι δίπλα στο κεντρικότερο μέρος του νησιού και μπορείτε να φτάσετε με μια σύντομη διαδρομή πέντε λεπτών.

Ξεκινώντας από τη Χώρα και περνώντας από το δρόμο του αεροδρομίου, συναντάτε την αμμώδη απέραντη παραλία Αγίου Προκόπη. Πρόκειται για οργανωμένο τουριστικό θέρετρο, με μαγαζιά κάθε είδους, δυνατότητα θαλάσσιων σπορ και καθαρά κρυστάλλινα νερά.Η παραλία της Αγίας Άννας είναι η συνέχεια του Αγίου Προκόπη και είναι μια μεγάλη αμμώδης έκταση με πεντακάθαρα διαυγή νερά και διάσπαρτους κέδρους που προσφέρουν σκιά στους παραθεριστές. Στην παραλία της Αγίας Άννας βρίσκεται και το γραφικό λιμανάκι που αγκυροβολούν τα ψαράδικα του χωριού. Στην Αγία Άννα μπορεί να βρει κανείς μεζεδοπωλεία και διάφορα μαγαζιά. Και οι δύο αυτές παραλίες συνδέονται με τη Χώρα με αστική συγκοινωνία ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η Αγία Άννα συνδέεται με την επίσης πανέμορφη αμμώδη παραλία της Πλάκας με έναν παραλιακό χωματόδρομο. Εξίσου οργανωμένη, περιτριγυρισμένη από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες, προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση.

Στη νότια πλευρά της Πλάκας θα συναντήσετε τις παραλίες Καστράκι και Μικρή Βίγλα. Ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται στη Μικρή Βίγλα κάποτε ήταν παρατηρητήριο της θάλασσας για ενδεχόμενη έφοδο πειρατών. Σήμερα θεωρείται κατάλληλο σημείο για windsurfing και kitesurf, αποτελώντας το σημείο συνάντησης των φανατικών των σπορ. Εκεί βρίσκεται και το νησάκι της Παρθένου, πολύ ενδιαφέρον για καταδύσεις και snorkeling αφού στο σημείο εκείνο βρίσκονται βυθισμένα ερείπια οικισμού.Αν προχωρήσετε συναντάτε την παραλία Αλικό. Μία ακόμη παραλία από άμμο και κέδρους και θα καταλήξουμε στην παραλία Πυργάκι.

Αξίζει επίσης να επισκευθεί κανείς το πανέμορφο και γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα με την υπέροχη παραλία του. Θα βρείτε αρκετά καταλύματα για τη διαμονή σας, αν σας ενδιαφέρει να είναι ο προορισμός σας και αρκετά καφέ και ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Κοντά στο χωριό θα βρείτε ένα αρχαίο λατομείο όπου εκεί εκτείθεται ξαπλωμένο το μισοτελειωμένο σώμα ενός Κούρου ύψους 10,45 μέτρων που χρονολογείται στις αρχές του 6 π.Χ. αιώνα.

Επισκευθείτε το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Μουτσούνα και συνδυάστε το μπάνιο σας με φαγητό και φρέσκο ψάρι. Στη Μουτσούνα βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις όπου γίνοταν μέχρι πριν λίγα χρόνια η φόρτωση της σμύριδας στα πλοία, οι οποίες σήμερα αποτελούν μουσειακό μνημείο, αφού πλέον την μεταφορά της έχουν αναλάβει τα φορτηγά αυτοκίνητα.
Αν ακολουθείστε τη όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή Μουτσούνα - Πάνερμος, θα βρεθείτε στην ήσυχη περιοχή του Πανόρμου ή Πανέρμου ο οποίος όμως βρίσκεται λίγο μακρυά.
Αν και λίγο μακρυά η διαδρομή θα σας ανταμείψει καθώς θα απολαύσετε το μπάνιο σας στην όμορφη και πεντακάθαρη θάλασσά του.
Κατευθυνόμενοι από Μουτσούνα προς Πάνορμο υπάρχουν πολλές παραλίες μη οργανωμένες αλλά το ίδιο ωραίες και καθαρές που μπορείται να απολαύσετε το μπάνιο σας μακριά από τις πολυσύχναστες περιοχές. Η διαδρομή έχει εξαιρετική θέα φού μπορεί κανείς κανείς να διακρίνει τα νησιά Δονούσα και Άνω και Κάτω Κουφονήσι, καθώς και άλλα νησιά πιο μακρυνά, εφ' όσον όμως ο καιρός είναι κατάλληλος.

Αν κάποιος πάλι αποζητά την ηρεμία μια πολύ ιδέα είναι να επισκευθεί το παραθαλάσσιο χωριό του Λιώνα. Η παραλία είναι στρωμένη με βότσαλα και διαθέτει ελάχιστα καταλύματα και ταβέρνες. Στη διαδρομή για το χωριό Λιώνα έχει κάποιος την ευκαιρία να δει σμυριδορυχεία και παλιές εγκαταστάσεις εναέριας μεταφοράς της σμύριδας.


Το kitesurf είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding) με τον αναβάτη να χρησιμοποιεί ένα μικρό σκάφος (σανίδα), το οποίο κατευθύνει ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό.
Ενα βασικό χαρακτηριστικό, που διακρίνει το kitesurf, είναι η δύναμη της άντωσης, με την οποία ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω, για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και εντυπωσιακότατους ελιγμούς.
Αυτή η δύναμη είναι και το στοιχείο, που κάνει το kitesurf να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα, όπου ο αναβάτης χρησιμοποιεί μεν τη δύναμη της έλξης (είτε του σκάφους όπως στο wakeboard ή το water ski) είτε του πανιού (όπως στο windsurf), με τα οποία, όμως, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και έχει περιορισμένες δυνατότητες αλμάτων, αφού η έλξη αυτή δεν τον ωθεί προς τα πάνω και, άρα, δεν έχει τα προτερήματα, που του προσφέρουν τα μακριά σχοινιά (20 - 30μ) του αετού σε συνδυασμό, πάντοτε, με τη δύναμη της άντωσης.


Πλεονεκτήματα του kitesurf
 • ΑΝΕΜΟΣ. Ο άνεμος που χρειάζεται ο αθλητής δεν είναι απαραίτητο να είναι δυνατός αφού και τα 2-3 bft είναι ερκετά για να μπορέσει κάποιος να πραγματοποιήσει εντυπωσιακούς ελιγμούς και ψηλά άλματα.
  Ακόμη στο ύψος των 15 - 30 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας που πετά ο αετός, έχουμε το φαινόμενο του ground effect με τον άνεμο να είναι έως και 40% δυνατότερος από την επιφάνεια της θάλασσας που κινείται ο kitesurfer δίνοντάς του την δυνατότητα να κάνει kite με ελάχιστο αέρα.
 • ΕΚΜΑΘΗΣΗ. Εχοντας τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή για 2 - 3 ώρες μπορεί ο αρχάριος να πετύχει το waterstart και να κάνει την πρώτη του πορεία.
 • ΚΟΣΤΟΣ. Η απόκτησή του εξοπλισμού σχετικά οικονομική.
 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ. Ο εξοπλισμός είναι μικρός και ελαφρύς, συνεπώς η μεταφορά του είναι και εύκολη και με λιγότερα έξοδα χωρίς να χρεάζεται την έλξη κάποιου μηχανοκίνητου μέσου.
 • ΑΝΤΩΣΗ. Ο kitesurfer αισθάνεται τη μοναδικότητα της τρίτης διάστασης, που δεν μπορεί να αισθανθεί κανείς σε κανένα άλλο σπορ, της δύναμης της άντωσης. Χάρη σε αυτή ο αθλητής μπορεί να πραγματοποιήσει άλματα, ακόμη και σε ήρεμο νερό και σε σύντομο διάστημα αφού η εκμάθησή τους είναι πολύ πιο εύκολη από οποιοδήποτε άλλο άθλημα.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.