Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Koroni in Messinia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Μεσσηνίας Περιοχές - Πόλεις
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Κορώνη... η ειδυλλιακή


Η Κορώνη είναι μια μικρή παραλιακή πόλη του Νομού Μεσσηνίας, στο Μεσσηνιακό Κόλπο.
Έχει 1700 περίπου κατοίκους και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Καλαμάτας απ' όπου απέχει 52 χιλιόμετρα ενώ από την Κυπαρισσία 90 χιλιόμετρα.

Με τη πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αντικρίζει το Ενετικό Κάστρο και το λιμάνι της πόλης που εκτείνεται στα πόδια του οικισμού.
Το λιμάνι, σχεδόν πάντα, είναι «στολισμένο» με ιστιοφόρα και ψαροκάικα που προμηθεύουν τις ταβέρνες του οικισμού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Eύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να περπατήσει τα γραφικά ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης όπου συναντάει παλιά, διώροφα αρχοντικά σπίτια χτισμένα σύμφωνα με το μεσαιωνικό ρυθμό.

Απαραίτητο είναι να πραγματοποιηθεί μία στάση στο μουσείο όπου φυλάσσεται ποικιλία από αγγεία, κίονες, κιονόκρανα ενώ αξιοθαύμαστη θεωρείται η συλλογή αρχαίων νομισμάτων από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο επόμενος προορισμός της διαδρομής είναι το φημισμένο Ενετικό Κάστρο της Κορώνης που δεσπόζει αρχοντικά, παρά το πέρας των αιώνων. Μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, σε αρμονία με τον οικισμό που ακουμπά τα τείχη του. Μόλις φτάσει στο κάστρο, διαπιστώνεται πως όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος απλώνεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου από θαυμασμό επισκέπτη.
Να σημειωθεί πως το κάστρο κατοικείται ακόμα και στις μέρες μας.
Στην κάθοδο από το κάστρο, από τα λιθόστρωτα και φαρδιά σκαλιά, στα αριστερά συναντάει κανείς το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καραπαύλου. Ο δρόμος καταλήγει στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου συναντάει τον επτανησιακής σχολής Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το Κεντρικό ρολόι του οικισμού.

Δίπλα στην πλατεία κάνουν εμφανή τη παρουσία τους πληθώρα μαγαζιών που δένουν αρμονικά με την αρχιτεκτονική του οικισμού. Επιπλέον, η πλατεία αποτελεί το σταυροδρόμι του χωριού καθώς τα μικρά σοκάκια στα αριστερά oδηγούν στο λιμάνι ενώ αυτά στα δεξιά στις επάνω γειτονιές.

Ύστερα από τη μεθυστική από τις ομορφιές της φύσης και της ιστορίας βόλτα, ο επισκέπτης φλερτάρει με την ιδέα ενός απολαυστικού γεύματος στη μεγάλη ποικιλία ταβερνών που βρίσκονται στο λιμάνι. Σήμα κατατεθέν αυτών... τα κρεμασμένα χταπόδια.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Κορώνη Διαμονή στην Κορώνη

Κορώνη Μεσσηνίας

Κορώνη Μεσσηνίας

Κορώνη Μεσσηνίας

Εκτός από τις ψαροταβέρνες, οι καφετέριες και τα παγωτατζίδικα γλυκαίνουν τον ουρανίσκο ύστερα από τους θαλασσινούς μεζέδες.

Ιστορία της Κορώνης
Το όνομα της Κορώνης προήλθε από το χάλκινο νόμισμα Κουρούνα το οποίο βρέθηκε κατά την εκσκαφή των θεμελίων για τα τείχη, σύμφωνα με μια αρχαία λαϊκή παράδοση.
Αναφέρεται πως «Κορώνεια» ήταν το αρχικό της όνομα και οφείλεται στον οικιστή Επιμηλίδη, με τόπο καταγωγής τη βοιωτική Κορώνεια.
Οι ντόπιοι, όμως, είχαν πρόβλημα στο να συνηθίσουν το όνομα του οικισμού τους. Αυτό είχε ως απόρροια να το μετατρέψουν σε Κορώνη.

Εδώ τοποθετείται η μεσσηνιακή αρχαία Ασίνη και ταυτίστηκε με την ομηρική Αίπεια, μία από τις πόλεις που ο Αγαμέμνονας υποσχέθηκε στον Αχιλλέα κατά τη διάρκεια του Τρωϊκού πολέμου. Η περιοχή κατοικείτο από την αρχαιότητα καθώς υπάρχουν επιγραφές, όστρακα, αγγεία κ.α που το επιβεβαιώνουν.

Από τον 13ο μέχρι τον 17ο αιώνα η Κορώνη γνώρισε μεγάλη ακμή και μαζί με τη Μεθώνη αποτελούσε λιμάνι κλειδί για το εμπόριο από και προς την Ανατολή. Όσο η Κορώνη όσο και η Μεθώνη ήταν ευρέως γνωστές με την ονομασία τα "μάτια της Βενετίας" στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, κατά τον 19ο αιώνα η άνθηση της οικονομίας της συνεχίστηκε με συνέπεια να αποτελεί κέντρο εμπορίου και βιοτεχνίας. Ακόμα και σήμερα στέκεται αρχοντικά στη κορυφή του οικισμού το κάστρο της πόλης. Το κάστρο της Κορώνης, στη νοτιοανατολική άκρη του Μεσσηνιακού κόλπου, είναι το λιγότερο καλά διατηρημένο από όλα όσα υπάρχουν στην Πελοπόννησο.
Η γεωγραφική της θέση είναι σε κομβικό σημείο. Ανέκαθεν οι κάτοικοι της έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο διαμετακομιστικό εμπόριο. Το μεγάλο της ύψος και η επιφάνεια της αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για οχύρωση, προσφέροντας όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια.

Γενικές Πληροφορίες διαμονής:
Στην Κορώνη και τις γύρω περιοχές θα βρείτε αρκετά καταλύματα όπως ξενοδοχεία,
Κορώνη Μεσσηνίας

Κορώνη Μεσσηνίας
επιπλωμένα διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαφόρων κατηγοριών και τύπων.
Για εκείνους που προτιμούν εναλλακτικές διακοπές προσφέρεται κάμπινγκ στις γύρω παραλίες.

Πρόσβαση:
Για να φτάσει κάποιος στο Δήμο της Κορώνης είναι εύκολο καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων από Αθήνα και Καλαμάτα.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Κάθε καλοκαίρι οργανώνονται εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, η γιορτή της σαρδέλας, βαρκαρόλα (βόλτες με τα καΐκια), αθλητικές εκδηλώσεις κ.α.
Το πρόγραμμα με τις αναλυτικές εκδηλώσεις γίνεται εγκαίρως γνωστό από το Δήμο.

Το καρναβάλι της Κορώνης με εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων.

Πάσχα στην Κορώνη. Όλος ο οικισμός κατακλύζεται από τη θρησκευτική ατμόσφαιρα όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες βιώνουν με ευλάβεια τα Πάθη του Θεανθρώπου. Τη Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιείται η περιφορά του επιταφίου στα γραφικά δρομάκια της πόλης και καταλήγει στο Κάστρο της.
Δήμος: 27250.22.221
27250.22.501
Αστυνομία: 27250.22.203
Λιμεναρχείο: 27250.22.377
ΚΤΕΛ: 27250.27.210
27250.28.581
27250.22.851
Φωτογραφίες: Δήμος Πύλου ΝέστοροςΜε κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην ΚορώνηΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.