Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Heraklion
Αρχική Ελλάδα Κρήτη Νομός Ηρακλείου Τουριστικός οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
 
Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Τουριστικός οδηγός νομού Ηρακλείου

Είναι το διοικητικό, αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Κρήτης, με πλούσια αγροτική παράδοση.
Τα παραθαλάσσια τουριστικά κέντρα με αμμουδερές παραλίες και τα γραφικά χωριά της ενδοχώρας συνθέτουν την εικόνα του νομού.

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα του νομού κι έχει εξελιχθεί σήμερα σε εμπορικό, βιομηχανικό κέντρο της Κρήτης. Η πόλη εξακολουθεί να συγκινεί με τα Ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζοδρόμους.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τις πανέμορφες εκκλησίες, το Ενετικό λιμάνι, το Κάστρο, τα Ενετικά Νεώρια, τα Τείχη, τον τάφο και το κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη, το ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια, την Κρήνη του Μοροζίνι, την Κρήνη Μπέμπο, την Κρήνη Κριούλη καθώς και την αγορά στο κέντρο της πόλης.

Η Αγία Πελαγία είναι πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, με αμμουδιές, ήρεμη θάλασσα και μικρούς κλειστούς όρμους. Κοντά στην Αγία Πελαγία, με ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται οι τουριστικοί οικισμοί, Μονοναύτης, Λυγαριά και Μάδε καθώς και τα χωριά Αχλάδα και Ροδιά.
Στο χωριό των Αγίων Δέκα βρίσκεται η αρχαία Γόρτινα και στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το πανηγύρι των Αγίων Δέκα.
Στον Άγιο Μύρωνα που είναι χτισμένος πάνω σε λόφους σε μία περιοχή κατάφυτη από ελιές και αμπέλια παράγεται το περίφημο μαλεβιζιώτικο κρασί.
Στην Αμμουδάρα και τα Λινοπεράματα έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά ξενοδοχεία αφού είναι εδώ και χρόνια τουριστικά θέρετρα.
Στο Λιβυκό Πέλαγος, με υψηλή θερμοκρασία όλο το χρόνο βρίσκεται τα παραθαλάσσιο χωριό της Άρβης. Αξίζει να επισκεφθείτε κοντά στο χωριό το Φαράγγι. Κοντά στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται το χωριό Θράψανο με παράδοση στην Κεραμική και στο χωριό Επάνω υπάρχουν αμπελώνες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια και κρασί, βραβευμένα σε πολλές εκθέσεις.
Το κεφαλοχώρι Βιάννος είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Δίκτη, έχει πετρόχτιστες βρύσες και μικρά πλατώματα με υπεραιωνόβια δέντρα. Εκεί βρίσκεται το οροπέδιο Ομαλός καθώς και το Φαράγγι Βιάννου - Αμυρά.

Από τα σημαντικότερα μουσεία της Κρήτης είναι το μουσείο Κρητικής Εθνολογίας που βρίσκεται στο όμορφο παραδοσιακό χωριό Βώροι.
Οι Γούβες είναι παραθαλάσσιο τουριστικό κέντρο με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ η Επισκοπή έχει πυκνή δόμηση και εμφανή στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Φαράγγι του Καρτερού.
Ο Ζαρός φημίζεται για τις πηγές Βότομος και Μάτι και στο όμορφο αυτό Κεφαλοχώρι υπάρχει παραδοσιακός νερόμυλος, η τεχνική λίμνη Βότομου καθώς και η ιχθυοτροφεία.
Οι Καλοί Λιμένες διατηρούν τη γραφικότητά τους και τα λιμανάκια της περιοχής προσφέρονται για κολύμπι.
Το Φαράγγι Καμαρών και η Μονή Βαλσαμόνερου βρίσκονται κοντά στο ορεινό χωριό Καμάρες που έχει και σπήλαιο με σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα.
Στον Καρτερό και την Αμισό βρίσκονται αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και η αρχαία πόλη Αμισός καθώς και η Νεραϊδοσπηλιά - το σπήλαιο της Ειλείθυιας.
Στην κωμόπολη Καστέλι μπορεί ο επισκέπτης να δει τα ερείπια ρωμαϊκού υδραγωγείου, αλλά και να γνωρίσει τα γειτονικά χωριά Σμάρη (ανασκαφές έφεραν στο φως μινωικά ιδρύματα) και Κάτω Καρουζάνα.

Για ήσυχες διακοπές προτιμήστε τον Κερατόκαμπο που είναι παραθαλάσσιος οικισμός στο Λιβυκό Πέλαγος.
Το χωριό της Κνωσού είναι χτισμένο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και έχει μεγάλη κίνηση όλο το χρόνο.
Μπορείτε βέβαια να επισκεφθείτε την περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, το μικρό ανάκτορο και την βασιλική έπαυλη.
Σημαντική παραγωγή σε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα έχει ο Κρουσσώνας χτισμένος στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Επισκεφθείτε τον αρχαίο οικισμό, τη Μονή της Αγίας Ειρήνης, το Οροπέδιο Λιβάδι και το σπήλαιο Χώνου.
Το ψαροχώρι του Λέντα έχει θαυμάσιες ακρογιαλιές στο Λιβυκό Πέλαγος. Αξίζει να επισκεφθείτε την αρχαία Λέβηνα.
Από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα του νομού Ηρακλείου και με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα είναι ο Λιμένας Χερσονήσου, που συνδυάζει την τουριστική κίνηση με την ιστορία.
Πολυσύχναστο παραθαλάσσιο θέρετρο με πολλά νεανικά στέκια και αξιόλογη εμπορική κίνηση είναι και τα Μάλια.

Σε περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους βρίσκονται και τα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης. Έχει εντυπωσιακές σπηλιές και υπήρξε κέντρο των χίππυς στη δεκαετία 1960-1970, όμως οι σπηλιές σήμερα έχουν περιφραχθεί. Στα Μάταλα αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε τις σπηλιές, το λαξευμένο σε βράχο εκκλησάκι της Παναγίας, τον Κομμό, τον περίπλου του ακρωτηρίου Λίθινος, το χωριό Πιτσίδια, τον τουριστικό οικισμό Καλαμάκι και τον κόλπο της Μεσάρας.
Κάθε Σάββατο στις Μοίρες πραγματοποιείται παζάρι όπου διατίθενται τοπικά αγροτικά προϊόντα. Κοντά στο όμορφο χωριό του Μοχού βρίσκονται τα γραφικά χωριά Κράσι, Γωνιές, Αβδού και Ποταμιές, όλα καταπράσινα και εύφορα.

Για όσους μένουν πιστοί στην παράδοση τα χωριά Πισκοπιανό και Κουτουλουφάρι είναι ό,τι πρέπει για τις διακοπές τους αφού πολλές από τις παραδοσιακές κατοικίες έχουν αναπαλαιωθεί και διατίθενται προς ενοικίαση.
Ο Πύργος, ο Χάρακας και ο Σίβας είναι παραδοσιακά χωριά με καμαρωτές πόρτες και πιο συγκεκριμένα, ο Σίβας έχει παράδοση στις οικολογικές καλλιέργειες.
Αξιόλογη τουριστική κίνηση έχει και το παραθαλάσσιο θέρετρο της Σταλίδας, όπως και οι οικισμοί Τρεις Εκκλησιές και Τσούτσουρος.

Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής πρώιμων κηπευτικών είναι το Τυμπάκι που κοντά του βρίσκεται το χωριό Κόκκινος Πύργος, όμορφο λιμάνι ιδανικό για αλιευτικά σκάφη και ψαρόβαρκες.
Από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης είναι η Φαιστός στην οποία θα δείτε το μινωικό ανάκτορο, τον τάφο μεσωμινωικής περιόδου, τα ερείπια Μινωικής Έπαυλης, τους Θολωτούς Τάφους και τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου Γαλατά και της Αγίας Τριάδας.

Το Φόδελε, όπου γεννήθηκε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) έχει μεγάλη τουριστική και εμπορική κίνηση και είναι γεμάτο από πράσινο και τρεχούμενα νερά.
Το Χάνι Κοκκίνι, η Ψαρή Φοράδα και η Συνδονία είναι παραθεριστικοί οικισμοί, ιδανικοί για ήρεμες διακοπές.

Αν επισκεφθείτε το Ηράκλειο αγοράστε μαλέβιζιώτικο κρασί, κεραμικά, είδη λαϊκής τέχνης και δοκιμάστε λουκάνικα ξιδάτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, καλτσούνια, ντάκο, ντολμαδάκια με αμπελόφυλο, κρεατόπιτα, κουνέλι στιφάδο, ψητές πέστροφες και σολωμούς, ψάρια και θαλασσινά.

Τουριστικός οδηγός για το Ηράκλειο

Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο Παρόμοιες και ενδιαφέρουσες σελίδες
Nομός Ρεθύμνου
Νομός Χανίων
Νομός Λασιθίου
Διασκέδαση στο νομό Ηρακλείου

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.