Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Pieria Mountain in Macedonia
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Πιερίας Ορεινή Πιερία Γενικές πληροφορίες
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Ορεινή Πιερία

Ορεινή Πιερία... απλά εξαιρετική
Τα βουνά Ολυμπος, Πιέρια Ορη και Τίταρος συνθέτουν το σκηνικό της ορεινής Πιερίας με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον τους και την μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, εκτείνεται στους Νομούς Πιερίας και Λάρισας. Νοτιοδυτικά της Μακεδονίας υψώνεται υπερήφανα σαν γιγάντιος πύργος ύψους 3.000 σχεδόν μέτρων χωρίς να υπάρχει κάποιος να αμφισβητεί την κυριαρχία του. Λόγω αυτού του γεγονότος, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν "τοποθετήσει" τους θεούς τους σε αυτόν.
Δείτε περισσότερα για την περιοχή του Ολύμπου...

Τα Πιέρια Ορη βρίσκονται βορειοδυτικά του Ολύμπου σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, με παραδοσιακούς οικισμούς (Σκοτεινά (Μόρνα), Μηλιά, Ρητίνη, Ελατοχώρι, Ρυάκια κ.ά.).
Η αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία της.

Το όρος Τίταρος βρίσκεται μεταξύ των Πιερίων και του Ολύμπου, με το μεγαλύτερο μέρος του να ανήκει στο νομό Λάρισας. Το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι στην κορυφή Σάπκα (1839 μ.) και η βλάστησή του είναι κυρίως βελανιδιές σε χαμηλό υψόμετρο και οξιές στα πιο ψηλά. Η πανίδα αποτελείται από αγριογούρουνα, αλεπούδες και πολλά είδη πτηνών.
Στις πλαγιές του θα συναντήσετε τους όμορφους ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς, Αγιος Δημήτριος, Φωτεινά και Λιβάδι.

Παραδοσιακοί οικισμοί της ορεινής Πιερίας
Οι παραδοσιακοί οικισμοί, που απλώνονται στον Ολυμπο και τα Πιέρια, είναι εύκολα προσπελάσιμοι και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από την Κατερίνη και τις ακτές. Διαθέτουν εξαιρετική κουζίνα και άνετα καταλύματα. Επιβραβεύουν τον επισκέπτη με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Περιβάλλονται από εντυπωσιακά δάση, χαρακτηρίζονται από ενδιαφέρουσα μακεδονική αρχιτεκτονική, στην οποία επικρατεί η πέτρα, και διαφυλλάσουν όψεις της παραδοσιακής ζωής.
Δείτε αναλυτικά τους παραδοσιακούς οικισμούς της ορεινής Πιερίας...
Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Ορεινή Πιερία Διαμονή στην Ορεινή Πιερία


Χλωρίδα και Πανίδα
Τα φυλλοβόλα δάση οξιάς, δρυός, καστανιάς, πεύκου και ελάτης αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά, παράλληλα με τις ροζ ανεμώνες, τα άγρια γαρύφαλλα και τις αγριοφράουλες.
Οι αλεπούδες, τα κουνάβια, οι σκίουροι, τα αγριογούρουνα, οι λύκοι, οι λαγοί, τα μικρά αρπακτικά πουλιά, οι πέρδικες, τα ορτύκια καθώς και άλλα πτηνά, αποτελούν τον πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου
Στολίδι της ορεινής Πιερίας, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Ελατοχώρι απ' όπου πήρε και το όνομά του.
Με βορειοανατολική θέα προς τον Ολυμπο και τις ακτές της Χαλκιδικής, ενώ προς τα δυτικά απολαμβάνει κάποιος τον Αλιάκμονα και τις θαυμάσιες οροσειρές.
Είναι από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, με πρώτο χρόνο λειτουργίας την περίοδο 2001-2002 και με πολύ γοργή ανάπτυξη.
Δείτε περισσότερα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου...

Διαμονή και αγροτουρισμός
Η ορεινή Πιερία με τον Ολυμπο, τον Τίταρο και τα Πιέρια όρη, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να ασχοληθούν με κάθε είδους αγροτουριστική δραστηριότητα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, με την συμμετοχή τους σε διάφορες αγροτικές δραστηριότητες και την γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων.
Καταλύματα (ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) διαφόρων κατηγο-ριών και ειδών θα καλύψουν τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις σας, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη και άνετη διαμονή.

Σπορ και διασκέδαση
Οι φανατικοί των σπορ θα μπορέσουν να ασχοληθούν με μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων στη φύση όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ποδήλατο βουνού, διαδρομές με οχήματα 4Χ4, και να "γεμίσουν" τον χρόνο τους ευχάριστα και ξέγνοιαστα.
Ακόμη η διοργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων στην γύρω περιοχή και οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, θα δώσουν μία άλλη διάσταση κατά τον χρόνο της παραμόνής σας.

Η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, στα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες, θα γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, με μοναδικές γεύσεις όπου κυριαρχούν τα αγνά και γνήσια υλικά που χαρίζουν μία ξεχωριστή γευστική απόλαυση.
Τον πρώτο λόγο έχει η Μακεδονική κουζίνα, καθώς και η κουζίνα της Πιερίας οι οποίες χαρακτηρίζονται από την χρήση κρεατικών και τυροκομικών.
Δεν θα πρέπει να παραλείψετε μία γευστική εμπειρία από διάφορες πίτες, αλμυρές ή γλυκές (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, χορτόπιτα, λουκανικόπιτα, πρασόπιτα, μηλόπιτα. κολοκυθόπιτα αλμυρή ή γλυκιά, γαλατόπιτα, κρεατόπιτα, κιμαδόπιτα, κασερόπιτα, κοτόπιτα, λαχανόπιτα, ριζόπιτα, κρεμμυδόπιτα), που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό είδος της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας.

Πρόσβαση
Η εύκολη πρόσβαση στην ορεινή Πιερία αποτελεί ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα αφού βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και σε μικρή απόσταση από τον οδικό άξονα του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου (Ε75) Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Βρίσκεται σε απόσταση 450 χλμ. από την Αθήνα, 75 χλμ. από την Θεσσαλονίκη, 400 χλμ. από την Ηγουμενίτσα και 500 χλμ. από την Πάτρα.

Υπεραστικά λεωφορεία
 • ΚΤΕΛ. Ν. Πιερίας Τηλ. 23510.23.313, 23510.29.317
 • Σταθμός Αθηνών 210.83.17.059
 • Πρακτορείου Θεσσαλονίκης 2310.519.101
 • Πρακτορείου Λάρισας 2410.537.773
 • ΚΤΕΛ. Λάρισας, Τηλ. 2410.537.737
 • ΚΤΕΛ. Ν. Θεσπρωτίας, Τηλ. 26650.22.309
 • ΚΤΕΛ. Ν. Αχαΐας, Τηλ. 2610.623.885

Σιδηρόδρομος
 • Σταθμός Κατερίνης Τηλ.: 23510.23.709
 • Σταθμός Αθηνών Τηλ. 210.36.24.402, 210.82.37.741
 • Σταθμός Θεσσαλονίκης Τηλ.: 2310.517.517
 • Σταθμός Λάρισας Τηλ.: 2410.236.250, 2410.590.163, 2410.590.263
 • Σταθμός Πάτρας Τηλ. 2610.639.102, 2610.277.441
 • Σταθμός Αλεξανδρούπολης Τηλ. 25510.26.395
Για τις μετακινήσεις σας στο εσωτερικό της Πιερίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΤΕΛ. Ν. Πιερίας στην Κατερίνη. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ή να μετακινηθείτε με ΤΑΧΙ.

ΚΤΕΛ. Αστικών Συγκοινωνιών Κατερίνης. Τηλ. 23510.29.339, 23510.23.352


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Ορεινή Πιερία


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.