Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Ski Resort of Pelion
Τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα
Καιρός για σκι
Παγοπέδιλο άλλης εποχής
Προετοιμασία και στρώσιμο χιονιού σε χιονοδρομικό κέντρο
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Πιερίας Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα 
Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Βρίσκεται στο νομό Πιερίας στα όρια με τους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης.
Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Ελατοχώρι απ' όπου πήρε και το όνομά του. Με βορειοανατολική θέα προς τον Ολυμπο και τις ακτές της Χαλκιδικής, ενώ προς τα δυτικά απολαμβάνει κάποιος τον Αλιάκμονα και τις θαυμάσιες οροσειρές.
Είναι από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, με πρώτο χρόνο λειτουργίας την περίοδο 2001-2002 και με πολύ γοργή ανάπτυξη.

Η ιδέα για την ίδρυση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, ξεκίνησε πριν 20 χρόνια και έκτοτε με σταθερά βήματα προχώρησαν οι απαραίτητες εργασίες για την δημιουργία του.
Γενικά οι υποδομές του δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες, αλλά υπάρχει μία συνεχής βελτίωση των εγκαταστάσεων.
Η έκταση που καταλαμβάνει είναι σε υψόμετρο 1400 μ. (χώρος υποδοχής) που φτάνει μέχρι τα 1750 μ., με προοπτική να επεκταθεί στα 2100μ.
Για όσους αναζητούν ειδυλλιακή τοποθεσία, εύκολη πρόσβαση, ησυχία και οικογενειακό περιβάλλον το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου είναι ο ιδανικός προορισμός.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου λειτουργεί καινούργιο σαλέ, με όλες τις ανέσεις και το κυριότερο πλήρως ενταγμένο στο περιβάλλον.
Θα βρείτε καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας, σχολές Χιονοδρομίας, ιατρείο για πρώτες βοήθειες με μόνιμο γιατρό σε καθημερινή βάση, κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Για το αυτοκίνητό σας δεν θα συναντήσετε πρόβλημα αφού το χιονοδρομικό διαθέτει επαρκείς χώρους στάθμευσης.
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει και τα απαραίτητα μηχανήματα για την συντήρηση των πιστών, φροντίζοντας πάντα για την ασφάλεια, την άνεση και την εξυπηρέτησή σας.


ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Πρόσβαση: Μετά από 36 χιλιόμετρα από την Κατερίνη και 8 χιλ. από το χωριό Ελατοχώρι και σε υψόμετρο 1450 μ. στη ΒΑ πλευρά των Πιερίων, στη θέση Παπά Χωράφι θα συναντήσετε το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.
Από την Αθήνα η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι προς Κατερίνη. φθάνοντας στην Κατερίνη ακολουθείτε την διαδρομή της παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας και αφού περάσετε τα χωριά Σβορώνο, Νεοκαισάρια και Μοσχοχώρι, στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε την διαδρομή Βρύα, Ρητίνη, Ελατοχώρι.
Για όσους η αφετηρία είναι η Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή αφού προσπεράσουν την Κατερίνη.
Από Βέροια ακολουθείτε την διαδρομή προς Βαρβάρες - Σφυκιά - Ριζώματα. Μετά στρίβετε αριστερά προς Ελατοχώρι. Αποστάσεις: από Αθήνα: 474 χλμ., Θεσσαλονίκη 105 χλμ., Πάτρα 418 χλμ., Λάρισα 120 χλμ. και Ιωάννινα 265 χλμ.


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
Επισκεφθείτε το Ελατοχώρι, χωρίς να παραλείψετε να δείτε το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο στο ναό του Αγίου Νικολάου, τη λαογραφική συλλογή και το παλιό σχολείο.
Μπορείτε να απολαύσετε άφθονες πεζοπορικές διαδρομές και να ανακαλύψετε τα μικρά χωριά των Πιερίων.
Τους παραδοσιακούς οικισμούς της ορεινής Πιερίας:
Οι παραδοσιακοί οικισμοί, που απλώνονται στον Ολυμπο και τα Πιέρια, είναι εύκολα προσπελάσιμοι και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από την Κατερίνη και τις ακτές. Διαθέτουν εξαιρετική κουζίνα και άνετα καταλύματα. Επιβραβεύουν τον επισκέπτη με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Δείτε περισσότερα...
Περιηγηθείτε στη θεϊκή περιοχή του Ολύμπου:
Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, εκτείνεται στους νομούς Πιερίας και Λάρισας. Νοτιοδυτικά της Μακεδονίας υψώνεται υπερήφανα σαν γιγάντιος πύργος ύψους 3.000 σχεδόν μέτρων χωρίς να υπάρχει κάποιος να αμφισβητεί την κυριαρχία του. Λόγω αυτού του γεγονότος, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν «τοποθετήσει» τους θεούς τους σε αυτόν. Δείτε περισσότερα...


ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στο Ελατοχώρι και την ορεινή Πιερία, υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στην Πιερία θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και αγορών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο ΕλατοχωρίουΑρχή Σελίδας

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
Εκδηλώσεις στα χιονοδρομικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Χιονοδρομικό Κέντρο:
Fax:
Δήμος Κατερίνης:
Δήμος Πιερίων:
ΚΤΕΛ Πιερίας, Αθήνα:
ΚΤΕΛ Πιερίας, Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ Πιερίας, Κατερίνη:
ΟΣΕ Κατερίνης:
  23510.82.994
23510.82.993
23510.69.400
23510.82.201
210.83.17.059
2310.595.428
23510.23.313
23510.23.709
Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
Στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου μπορείτε να πάτε εύκολα και γρήγορα μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Πληροφορίες για τη διαδρομή στο κεντρικό μέρος της σελίδας και για χιλιομετρικές αποστάσεις δείτε πιο κάτω.

Αποστάσεις και διαδρομές:
Από Ελατοχώρι: 9,2 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το Ελατοχώρι στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Κατερίνη: 37 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Κατερίνη στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Βέροια: 52 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από τη Βέροια στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα: 474 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Θεσσαλονίκη: 105 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο:
Από Θεσσαλονίκη: Σταθμός Μακεδονία Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ έχει λεωφορείο κάθε μισή ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για Κατερίνη.
Από Αθήνα: Λεωφόρος Κηφισού 100, πλησίον του οδικού κόμβου Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας) - Λεωφ. Κηφισού, έχει πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Στο ΚΤΕΛ Πιερίας μπορείτε να μάθετε και τα δρομολόγια των λεωφορείων για τα χωριά του Δήμου Βρία, Ρητίνη, Ελατοχώρι τα οποία είναι στον ίδιο οδικό άξονα και καλύπτονται με το ίδιο δρομολόγιο. Ανάλογα με την εποχή ποικίλουν και δρομολόγια των λεωφορείων. Υπάρχουν πάντα το λιγότερο τρία δρομολόγια καθημερινά (πρωί, μεσημέρι και βράδυ)

Τηλέφωνα ΚΤΕΛ:
23510.46.720, 23510.23.313 Κατερίνη
2310.595.428 Θεσσαλονίκη
210.83.17.059 Αθήνα

3. Με τρένο :
Από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα φτάνετε στην Κατερίνη και από εκεί συνεχίζεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Εξερευνήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών

Πηγή: Χ.Κ. Ελατοχωρίου, Ν.Α. Πιερίας
 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.