Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Hydra
Αρχική Ελλάδα Ν. Πειραιά-Τροιζηνία Υδρα Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Τουριστικός Οδηγός Ύδρας
Με πλούσια ναυτική παράδοση, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα η Ύδρα προσελκύει πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες από κάθε σημείο της γης.
Πρόκειται για ένα νησί απ' όπου κατάγονταν μεγάλες μορφές της ελληνικής επανάστασης και του δημόσιου βίου.
Υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής αποτελεί η πόλη της Ύδρας με τα γραφικά σοκάκια και τα αρχοντικά, χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι.

Η 'Υδρα, είναι νησί του Βορείου Μυρτώου Πελάγους, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις νοτιοανατολικές ακτές της Αργολίδας, δυτικά από την είσοδο του Σαρωνικού Κόλπου.
Η 'Υδρα είναι ιστορικό νησί, γνωστό από τον ναυτικό αγώνα κατά τών Τούρκων, στην Επανάταση του 1821. Στην σύγχρονη εποχή αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά της Μεσογείου, με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 'Εχει σχήμα μακρόστενο, με διεύθυνση Δ.ΝΔ.- Α.ΒΑ., μήκος 18 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος 5. Η έκτασή του φθάνει τα 49,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος τωv ακτών του τα 56 χιλιόμετρα.

Η 'Υδρα είναι βραχώδες ορεινό νησί με χαμηλή βλάστηση, ενώ σε πολύ λίγα μόνο σημεία της απαντούν μικρά δάση από πεύκα. Χαρακτηριστική είναι επίσης η έλλειψη νερού, το οποίο μεταφέρεται με υδροφόρο σκάφος από την στεριά της Πελοποννήσου.
Υψηλότερες κορυφές του νησιού είναι το Κλιμάκιο (ή 'Ερωτας), με υψόμετρο 590, στο κέντρο περίπου, και η Γερακίνα, με υψόμετρο 346, στα νοτιοδυτικά.
Οι ακτές τής Ύδρας είναι στο σύνολό τους απότομες και βραχώδεις, με πλούσιο οριζόντιο και κατακόρυφο εδαφικό διαμελισμό. Σε ελάχιστα μόνο σημεία σχηματίζονται μικρές αμμουδιές. Στο δυτικό άκρο του νησιού σχηματίζεται το ακρωτήριο Μπίστι, στις βορειοδυτικές ακτές οι όρμοι Αγίου Νικολάου και Μώλου, ενώ στα βόρεια ο όρμος τής Ύδρας, στον μυχό του οποίου είναι κτισμένη η ομώνυμη κωμόπολη, και ο όρμος Μανδράκι.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού σχηματίζονται το ακρωτήριο Καστέβας, ο όρμος Λέδεζα, τα ακρωτήρια Μπρετίστα και Μαιάτη και ο όρμος τής Ζωοδόχου Πηγής που καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, όπου βρίσκεται το ακρωτήριο Ζούρβας ή Ζούρβα, ενώ στα νοτιοανατολικά απαντούν ο όρμος Ζού, ο όρμος Αυλάκι, το Ακρωτήριο Μαύρη Μύτη, ο όρμος Λιμιώνιζα, τα ακρωτήρια Τσίγκαρη και Άγιος Πέτρος, ο όρμος και το ακρωτήριο Ρήγας. Τέλος, στα νότια σχηματίζεται το Ακρωτήριο του Αγίου Ιωάννου και στα νοτιοδυτικά το Ακρωτήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Δυτικά τής Ύδρας βρίσκεται το νησί Δοκός από το οποίο χωρίζεται με το Στενό Πετάσι.
Μεταξύ Ύδρας και Δοκού υπάρχουν οι νησίδες Πετάσι και Ποντικός ή Ποντικονήσι. Στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, ανοιχτά του όρμου του Μώλου, βρίσκεται η νησίδα Κιβωτός και ανατολικά της οι νησίδες Παλαμίδα και Καμίνι. Νότια της Ύδρας βρίσκονται οι νησίδες Τσιγκρή, Αλέξανδρος (ή Πλατονήσι) , Βέντζα, Καρτέλι, Δισάκια και πιο ανοιτά οι νησίδες Στρογγυλό, Πλατειά, Δράπιο και Τρικέρι.

Το κλίμα της Ύδρας είναι ξηρό μεσογειακό, με παρατεταμένα καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες, κατά την διάρκεια τών οποίων η θερμοκρασία πολύ σπάνια πλησιάζει τους 0° C, ενώ το φαινόμενο της χιονόπτωσης είναι σχεδόν άγνωστο. Οι λιγοστές βροχές σημειώνονται από τον Νοέμβριο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το ξηρό κλίμα, όμως, αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για την μεγάλη τουριστική κίνηση που παρουσιάζει το νησί.

Μοναδική κωμόπολη είναι η Ύδρα. Στο υπόλοιπο νησί υπάρχουν μόνον μικροί οικισμοί, όπως π.χ. ο Βλυχός στα δυτικά, η Επισκοπή στα νοτιοδυτικά και το Μανδράκι στα ανατολικά. Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχουν, όμως, αρκετά μοναστήρια, όπως είναι της Αγίας Ευπραξίας, του Προφήτη Ηλία, του Αϊ Ματρώνη, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Τριάδος και της Γέννησης της Θεοτόκου.
Την τουριστική ζωή του νησιού συγκεντρώνει η κωμόπολη της 'Υδρας. Το νησί έχει πλούσια ναυτική ιστορία και η ναυτιλία μαζί με το εμπόριο ήταν η παραδοσιακή ασχολία τών λιγοστών κατοίκων του, πριν ο τουρισμός επισκιάσει, κυρίως τα τελευταία χρόνια, κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί διατηρητέο και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία τών αυτοκινήτων.

Στον δήμο ανήκουν επίσης οι οικισμοί Βλυχός, Επισκοπή, Μανδράκι, Μονή Αγίας Ευπραξίας, Μονή Αγίας Τριάδας, Μονή Αγίου Νικολάου, Μονή Γέννησης της Θεοτόκου Ζούρβας, Μονή Προφήτη Ηλία, Μώλος, Παλαμιδάς και οι νησίδες Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος, Δοκός, Πλατονήσι, Σταυρονήσι και Τρικέρι.

Η κωμόπολη της 'Υδρας είναι κτισμένη πάνω σε δύο χαμηλούς βραχώδεις λόφους, στο βορειοκεντρικό τμήμα του νησιού, στον μυχό του ομώνυμου όρμου, σε υψόμετρο 20. Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό λιμάνι του νησιού.
Η 'Υδρα είναι ιδιαίτερα γραφική και διατηρεί μέχρι σήμερα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Υπάρχουν πολλά επιβλητικά αρχοντικά με κεραμιδένιες στέγες, μικρές αυλές και ιδιόμορφη εσωτερική διακόσμηση, τα οποία περιστοιχίζονται από στενά πλακόστρωτα δρομάκια.

Η κωμόπολη έχει πλούσια ναυτική ιστορία. Σήμερα, όμως, είναι σχεδόν αποκλειστικά ένα μεγάλο τουριστικό κέντρο που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που δεν επαρκούν πάντα για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, καθώς και εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και κέντρα διασκεδάσεως. Στο μικρό λιμανάκι της συνοστίζονται μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια. Ώπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι κάτοικοί της ασχολούνται με τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό.ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας στο νησί της Υδρας αλλά και την πόλη της Υδρας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στο νησί της Υδρας αλλά και την πόλη της Υδρας υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία, ξενώνες και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλων των κατηγοριών και με ποικιλία τιμών.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της περιοχής και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στην Υδρα και τις άλλες περιοχές του νησιού, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Η πόλη της Υδρας, διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ότι φαγητό επιθυμείτε.


Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής στην ΥδραΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.