Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Kalavryta in Achaia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Αχαϊας Καλάβρυτα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Καλάβρυτα

Σε απόσταση μόλις 77 χλμ από την Πάτρα και 200 χλμ από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Η σπάνια φυσική ομορφιά, τα έντονα παραδοσιακά στοιχεία, τα ιστορικά μνημεία και η γαλήνη που αποπνέει το καταπράσινο τοπίο, θέλγουν ετησίως χιλιάδες τουρίστες.
Η πεζοδρόμηση του κέντρου της ιστορικής αυτής πόλης προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία για περιπάτους υπό τους ήχους της φύσης, αποπνέοντας τη θαλπωρή και την ηρεμία που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο ιστορικός Δήμος Καλαβρύτων με έδρα του τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα Καλαβρύτων, Άνω Βλασίας, Άνω Λουσών, Βάλτα, Βιλιβίνης, Γουμένισσας, Δουμένων, Δροσάτου,Καλλιφωνίου, Κάνδαλου, Κάτω Βλασίας, Κάτω Ζαχλωρούς, Κάτω Λουσών, Κερπινής, Κέρτεζης, Κορφών, Κούτελης, Κρυονερίου, Λαγοβουνίου, Λαπαναγών, Μανεσίου, Μικρού Ποντιά, Πετσακών, Πλατανιώτισσης, Πριόλιθου, Προφήτη Ηλία, Ρογών, Σιγουνίου, Σκεπαστού, Τρεχλού και Φλάμπουρων.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στα Καλάβρυτα Διαμονή στα Καλάβρυτα


Στο κέντρο της πλατείας, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης βρίσκεται σταματημένο στην ώρα της εκτέλεσης όλων των ανδρών της πόλης, φέρνοντας στο νου τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
Απέναντι, το παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο, που φανερώνει την ύπαρξη των δεσμών του τόπου με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Το πολιτιστικό αυτό απόθεμα για την πόλη των Καλαβρύτων, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει διασωθεί από όλες τις καταστροφές που έχει γνωρίσει αυτή η πόλη στο πέρασμα των αιώνων.

Για την διαμονή σας λειτουργούν πολλά καταλύματα μέσα στα Καλάβρυτα ή στην γύρω περιοχή, διαφόρων κατηγοριών. Σίγουρα ανάμεσα στις επιλογές σας θα βρείτε το κατάλυμα που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας ή στην οικονομική σας δυνατότητα.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη των Καλαβρύτων αξίζει κανείς να επισκεφθεί την περίφημη Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου κηρύχθηκε και ευλογήθηκε η Επανάσταση του 1821 από το μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Το ιστορικό αυτό μοναστήρι ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον ασκητή Αθανάσιο Αθωνίτη στη θέση Παλαιομονάστηρο. Η αρχική μονή καταστράφηκε και λεηλατήθηκε τρεις φορές από τους Τούρκους και τους Αλβανούς, ενώ το σημερινό κτίσμα χρονολογείται από το 1950.
Στο σκευοφυλάκιο της Μονής βρίσκονται ανεκτίμητα κειμήλια, όπως το λάβαρο που υψώθηκε διάτρητο από σφαίρες, τα άμφια και η ποιμαντορική ράβδος του Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και το αδαμαντοκόλλητο Ευαγγέλιο, δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας.


Ένα ακόμη ξεχωριστό μνημείο, σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης, αποτελεί ο Τόπος της Θυσίας όπου συναντάμε το γλυπτό της Καλαβρυτινής Μάνας. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, 1300 άνδρες οδηγήθηκαν από τους ναζί στο Λόφο του Καπή και εκτελέστηκαν. Στο σημείο αυτό έχει τοποθετηθεί ένας σταυρός ύψους 8 μέτρων που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα της εκτέλεσης όλων των ανδρών της πόλης.
Στις στήλες που περιβάλλουν το χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των εκτελεσθέντων και στην κατακόμβη βρίσκονται αναρτημένα μικρά καντήλια ισάριθμα με τον αριθμό των ανδρών που έχασαν απρόσμενα τη ζωή τους.
Κάθε χρόνο στις 13 Δεκεμβρίου, μετά το μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό της πόλης, πένθιμη πομπή καταλήγει στον Τόπο της Θυσίας, όπου τελείται επιμνημόσυνη δέηση.

Για όσους επισκέπτες αναζητούν μοναδικές συγκινήσεις, αναντικατάστατη είναι η διαδρομή με τον Οδοντωτό που συνδέει το Διακοπτό με την πόλη των Καλαβρύτων. Η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκε το 1896 από τον Χαρίλαο Τρικούπη και οφείλει το όνομα του στα γρανάζια (δόντια) που κατά τα μέσα της διαδρομής συγκρατούν τον συρμό από την οπισθοχώρηση λόγω της μεγάλης ανηφόρας. Το τρενάκι διασχίζει την πανέμορφη και καταπράσινη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις σε κάθε επιβάτη καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του ένα τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς. Πιο σημαντικός σταθμός είναι αυτός της Ζαχλωρού, γραφικότατο χωριό, από το οποίο ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.
Το μοναστήρι αυτό κτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους εκ Θεσσαλονίκης αδελφούς Συμεών και Θεόδωρο και θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας. Έχει καταστραφεί πολλές φορές από πολεμικές συγκρούσεις και πυρκαγιές και αναστηλώθηκε άλλες τόσες. Η παράδοση λέει πως η Παναγιά της Μονής είναι η προστάτιδα του Οδοντωτού, γι' αυτό και δεν υπάρχουν ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια στο δίκτυο.
Σε αυτή τη Μονή σώζεται και ένα κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας. Πρόκειται για μια εικόνα της Παναγίας, η οποία ανακαλύφθηκε το 362 μ.Χ σε σπήλαιο του Χελμού, και είναι φιλοτεχνημένη κατά την παράδοση από το χέρι του Ευαγγελιστή Λουκά. Στις μέρες μας χιλιάδες πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο και προσκυνούν ευλαβικά.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας συνδυάζουν με αυτό τον τρόπο το ταξίδι με τον Οδοντωτό και την πεζοπορία, και όλα αυτά με συνοδεία τους τη μαγεία της φύσης.

Ήδη, από το 1988, λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων στη θέση Ξηρόκαμπος και σε απόσταση 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η μοναδική φυσική ομορφιά του Χελμού προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Στην κορυφή Νεραϊδοράχη του Χελμού και σε υψόμετρο 2340 μ. εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο παρατηρεί αντικείμενα σε απόσταση 5 δις ετών φωτός. Η ονομασία του Αρίσταρχος δόθηκε προς τιμή του αρχαίου αστρονόμου Αρίσταρχου.

Οι επισκέπτες των Καλαβρύτων αξίζει να επισκεφθούν και το μυθικό Σπήλαιο των Λιμνών που βρίσκεται στο χωριό Καστριά, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη. Το σπήλαιο αυτό
αποτελεί μοναδικό δημιούργημα της φύσης καθώς, 13 λίμνες απλώνονται κλιμακωτά σε τρεις ορόφους και το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο. Η πληθώρα σταλαγμιτών και σταλακτιτών κοσμούν το εσωτερικό του σπηλαίου ενώ χαρίζουν στον επισκέπτη μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στα ΚαλάβρυταΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δήμος Καλαβρύτων:


Αστυνομία:

Νοσοκομείο:

Χιονοδρομικό Κέντρο:
Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος:
Δημακοπούλειος βιβλιοθήκη:
Οδοντωτός:
Οδοντωτός, σταθμός Κ.Ζαχλωρούς:
ΚΤΕΛ:
Ταξί:
  26920.22.390
26920.24.410
26920.24.411
26920.23.333
26920.22.213
26920.22.724
26920.22.222
26920.24.451
26920.23.880
26920.23.418
26920.23.189
26920.24.442
26920.22.245
26920.22.224

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.