Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Achaia Clauss in Achaia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Αχαϊας Achaia Clauss
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Achaia Clauss

Πάτρα, 1854

Ο Βαυαρός Γουσταύος Κλάους, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας και την γευστική δυναμική των αμπελιών της, αποφασίζει να δημιουργήσει την πρώτη οινική κοινότητα της Ελλάδας.
Κτίζει ένα οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους σε σχήμα κωδωνοστασίου, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ολόκληρο χωριό να ζει, να εργάζεται και να αναπτύσσεται, γύρω από τον κεντρικό πυρήνα της οινοποιίας.
Στην πορεία του χρόνου, το πάθος και η σοφία του Γουσταύου, μεταμόρφωσαν την μικρή οινοποιία σε ένα οινικό συγκρότημα, που γίνεται το λίκνο κρασιών-θρύλων. Το 1873 δημιουργείται το θερμό, βαθυπόρφυρο, επιδόρπιο, γλυκό και ατίθασο κρασί, η Μαυροδάφνη.
Λίγο αργότερα, το άρωμα και δυναμική του Μοσχάτου Πατρών θα δημιουργήσει το ομώνυμο κρασί με την εύθραυστη γοητεία. Η χρονιά του 1901, σημαδεύεται από τη σοδειά που ο Γουσταύος Κλάους φέρνει από τις ορεινές πλαγιές των Καλαβρύτων και εμφιαλώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Δεμέστιχα.
Η Δεμέστιχα γίνεται η Πρέσβειρα των Ελληνικών μεθόδων οινοποίησης και καταργεί τα σύνορα καθώς εξαπλώνει ραγδαία τη φήμη της οινοποιίας του Γουσταύου στα πέρατα της γης. Βάζοντας τα θεμέλια της λόγιας οινοποίησης, παρέδωσε στους μεταγενέστερους συνεχιστές του έργου του την αγάπη και την ευταξία της γης και του τόπου που τον δέχτηκε και τον φιλοξένησε.

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις

Πάτρα, 1919

Η ΑΧΑΪΑ CLAUSS περνάει σε Ελληνικά χέρια. Αρχίζει ο σταδιακός εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και των τεχνικών μεθόδων οινοποίησης. Διατηρείται το παραδοσιακό κομμάτι της οινοποιίας, σαν το αδιάσειστο τεκμήριο της συμβολής της ΑΧΑΪΑ CLAUSS στο ρίζωμα του εκλεπτυσμένου οίνου στην Ελληνική πραγματικότητα.

Η φήμη της ΑΧΑΪΑ CLAUSS έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου. 156 Διεθνείς διακρίσεις, 15 μεγάλα βραβεία, 51 χρυσά, 38 αργυρά μετάλλια και αμέτρητα διπλώματα, φιλοξενούνται στην Κάβα Δανιηλίδος και μαρτυρούν το κύρος της ΑΧΑΪΑ CLAUSS στην παγκόσμια αγορά του κρασιού.

Η αγάπη της για το καλό κρασί, η εμμονή της στην βελτίωση της ποιότητας και η αναμφισβήτητη τεχνογνωσία της, την κατατάσσουν ανάμεσα στις ανταγωνιστικότερες οινοποιίες του κόσμου, που προσβλέπει στην ανάδειξη των κρυμμένων μυστικών του Ελληνικού Αμπελώνα και στην αξιοποίηση τους στο μέγιστο δυνατό.
Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, διακρίσεις και βραβεία

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, διακρίσεις και βραβεία

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις Αχάια Κλάους, Achaia Clauss, εγκαταστάσεις


Πάτρα, σήμερα

Η ΑΧΑΪΑ CLAUSS είναι μια καθ' όλα σύγχρονη επιχείρηση οινοποιίας, που εκτός από την οινική της δραστηριότητα απλώθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η διοργάνωση και πραγματοποίηση Συνεδρίων σε σύγχρονες αίθουσες, η διοργάνωση Περιφερειακών Εκθέσεων και η διάθεση των παραδοσιακών της χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διακόσιες περίπου χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ζωντανό θρύλο που λέγεται ΑΧΑΪΑ CLAUSS και να γευθούν τα προϊόντα της.
Αληθινή όαση η ΑΧΑΪΑ CLAUSS, παραδίδει την ομορφιά και την ιστορία της στο χρόνο και σ' αυτούς που την αγαπούν και φροντίζουν για τη διατήρηση της μοναδικής της υπόστασης.
Σαν κομμάτι αυτού του τόπου που δοκιμάσθηκε υπέφερε, δοξάστηκε, αναπτύχθηκε. Σαν σελίδα από το βιβλίο ιστορίας του τόπου μας, που αρνείται πεισματικά να παλιώσει.
Διατηρεί όμως όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των περιπετειών που ξετυλίχθηκαν από το 1854, τότε που ο
 
Πληροφορίες για την Αχάϊα Κλάους Επισκέψεις-Ξεναγήσεις
Μάρτιος - Σεπτέμβριος
10 πμ - 6 μμ
Ξεναγήσεις ανά ώρα μέχρι 4 μμ

Οκτώβριος - Φεβρουάριος
9 πμ - 5 μμ
Ξεναγήσεις ανά ώρα μέχρι 3 μμ

Υπεύθυνη ξεναγήσεων
Κα Τόνια Ράπτη
Τηλ: 2610.580.102
Fax: 2610.325.051
ατίθασος νεαρός μποέμ και bon viveur Γουσταύος Κλάους ανακάτεψε τα ήθη, τα έθιμα και το αστικό status της εποχής εκείνης δημιουργώντας κομμάτι-κομμάτι την παλαιότερη και πιο ονομαστή Πρέσβειρα της Ελλάδας στον κόσμο, που χάραξε τα αχνάρια της Οινοποίησης με ανεξίτηλες γραμμές.

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss Αχάια Κλάους, Achaia Clauss Αχάια Κλάους, Achaia Clauss Αχάια Κλάους, Achaia Clauss Αχάια Κλάους, Achaia Clauss


Από το 1861 η ΑΧΑΪΑ-CLAUSS οινοποιεί.

Με πάθος για το καλό κρασί. Με γνώσεις που μόνο η πείρα διδάσκει. Με αφοσίωση στην τέχνη που δημιούργησε κρασιά-θρύλους. Και συνεχίζει να δημιουργεί επιτυχίες, εμφιαλώνοντας ό,τι καλύτερο δίνει η αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση της χώρας μας, αξιοποιώντας με θαυμαστό τρόπο τον πελοποννησιακό αμπελώνα και τις εξαιρετικές ποικιλίες του.
Από το 1861 κερδίζει διαρκώς βραβεία και κορυφαίες διακρίσεις που έκαναν γνωστά σε όλο τον κόσμο τα επιτεύγματα της ελληνικής οινοποίησης. Από το 1861 προσφέρει στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο μοναδικά κρασιά που κλείνουν μέσα τους όλη τη φιλοσοφία της ΑΧΑΪΑ-CLAUSS. Τη φιλοσοφία του Έλληνα Οινοποιού.


Οίνοι Λευκοί Ξηροί
Φιλάμπελο, Πελοποννησιακός τοπικός οίνος, από τις ευγενικές ποικιλίες Chardonnay και Ροδίτης ημιορεινής Αχαΐας.
Οινόκαστρο, Οίνος Πάτρα Ο.Π.Α.Π., από επιλεγμένο Ροδίτη ημιορεινής Αχαΐας.
Sta. Helena, τοπικός οίνος Πυλίας, εξαίρετο δείγμα λευκής οινοποίησης Chardonnary και Ugni Blanc.
Πέλοπας, Πελοποννησιακός τοπικός οίνος, από Ροδίτη επιλεγμένων αμπελώνων της ημιορεινής Αχαΐας και Chardonnay της Πύλου.
Demestica, επιτραπέζιος οίνος από επιλεγμένα σταφύλια του πελοποννησιακού αμπελώνα.
Νεανικός, τοπικός οίνος Πυλίας, προικισμένος με τον ατίθασο χαρακτήρα του Chardonnay.


Οίνοι Ερυθροί Ξηροί
Chateau Clauss, τοπικός οίνος Πλαγιές Πετρωτού, από τους αμπελώνες του κτήματος της Αχάϊα Clauss, παλαιωμένος στα κελλάρια των πύργων της.
Επιλογή Βαρελιών, οίνος Νεμέα Ο.Π.Α.Π., από την ευγενική ποικιλία Αγιωργήτικο Νεμέας, παλαιωμένος σε μικρά δρύινα Βαρέλια Allier.
Cava Clauss, οίνος παλαιωμένος από πληθωρικό Cabernet Sauvignon και Αγιωργήτικο Νεμέας.

Πέλοπας, Πελοποννησιακός ερυθρός τοπικός οίνος από επιλεγμένο Αγιωργήτικο Νεμέας και Cabernet Sauvignon.
Demestica, επιτραπέζιος οίνος από ερυθρές ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα.
Danielis, ο φημισμένος οίνος της Αχάϊα Clauss από Αγιωργήτικο Νεμέας.
Λεόντειος, οίνος Νεμέα Ο.Π.Α.Π., Παλαιωμένος, από επιλεγμένο Αγιωργήτικο του οριοθετημένου νεμεάτικου αμπελώνα.


Οίνοι Γλυκείς - Vins de Liquer
Μοσχάτος Πατρών, οίνος λικέρ Ο.Π.Ε., από μοσχάτο άσπρο της οριοθετημένης ζώνης Πατρών.
Μελισσέα, οίνος φυσικώς γλυκύς, Μοσχάτος Ρίου Πατρών Ο.Π.Ε., από λιαστά μοσχάτα σταφύλια.
Μαυροδάφνη Πατρών, Imperial "601", οίνος λικέρ Ο.Π.Ε., παλαιωμένος σε δρύινα βαρέλια.
Μαυροδάφνη Πατρών, Reserve "601", οίνος λικέρ Ο.Π.Ε., πολυετούς παλαίωσης σε βαρέλια Τεργέστης στα Αυτοκρατορικά Κελλάρια της Αχάϊα Clauss.
Μαυροδάφνη Πατρών, Grand Reserve "601", οίνος λικέρ Ο.Π.Ε. οινικός θησαυρός εικοσαετούς παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια στο κελλάρι Νο 9 της Αχάϊα Clauss.
Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss

Αχάια Κλάους, Achaia Clauss
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αδαμαντιάδη
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.