Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Preveza, Epirus, tourist guide
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Πρέβεζας Πόλεις - Περιοχές Νομού Πρέβεζας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Πάργα Πρέβεζας

Η πανέμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας, βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, έχοντας απέναντί της τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων, σε απόσταση 70 περίπου χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας και 50 χλμ. περίπου από την Ηγουμενίτσα.
Κτισμένη αμφιθεατρικά, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραθεριστικά κέντρα της χώρας μας και τόπος προορισμού χιλιάδων επισκεπτών τόσο για πολυήμερες διακοπές όσο και μικρών αποδράσεων, με έντονα χαρακτηριστικά επηρεασμένα από την Επτανησιακή αρχιτεκτονική
Εχει πολύ καλή τουριστική υποδομή ενώ αποτελεί το εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο της περιοχής, με πλήθος καταστημάτων και επιχειρήσεων.
Είναι γνωστή για τις πολλές εκκλησίες, έχοντας ως κόσμημα το περίφημο μεσαιωνικό κάστρο της, όπως επίσης ήταν γνωστή τα παλαιότερα χρόνια για τα σπουδαία κίτρα που παράγονταν στην ευρύτερη περιοχή.
Απέναντι από την πόλη και σε πολύ μικρή απόσταση θα δείτε το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο υπάρχουν διάφορα μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα και μία εκκλησία.

Υπάρχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τους Παξούς και τους Αντίπαξους, η οποία την καλοκαιρινή
Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Πάργα Πρεβέζης Διαμονή στην Πάργα

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ
Πάργα
Αξιοθέατα της Πάργας
Παραλίες στην περιοχή της Πάργας

Πάργα Πρεβέζης
περίοδο είναι καθημερινή. Ακόμη συνδέεται με εκδρομικά σκάφη με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Παραλίες
Στην Πάργα και την γύρω κοντινή περιοχή υπάρχουν πολλές παραλίες, με κάθε μία από αυτές να προσφέρει στους επισκέπτες της κάτι το ιδιαίτερο και οι οποίες έχουν συμβάλει σημαντικά με τις ομορφιές τους, στην προσέλευση των τουριστών και την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.
Μέσα στον οικισμό η όμορφη και γραφική παραλία του Κρυονερίου "βλέπει" το Νησάκι της Παναγίας με την βραχονησίδα Σκορδά να στέκεται στο κέντρο της και σε μικρή απόσταση σαν "άγρυπνος φύλακας", με θέα την πίσω πλευρά του κάστρου αλλά και τα σπίτια της περιοχής της Πάργας που ονομάζεται Τουρκοπάζαρο. Δίπλα της το Πίσω Κρυονέρι.
Σε απόσταση 3 περίπου χλμ. από την πόλη και ανατολικά η παραλία Λίχνος με δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Στην ίδια κατεύθυνση σε 6 περίπου χλμ από την πόλη, δίπλα στο χωριό Αγία Κυριακή υπάρχει μία ακόμη γνωστή παραλία, ο Αι Γιαννάκης.
Δυτικά της Πάργας στα 6 χλμ. υπάρχει η παραλία Σαρακήνικο συμπληρώνει το όλο σκηνικό με οδική πρόσβαση όπως και οι προηγούμενες.
Παραλίες που μπορείτε να επισκευθείτε από τη θάλασσα με μικρά εκδρομικά πλοιάρια ή δικό σας σκάφος, είναι ο Αγιος Σώστης, η Σπαρτίλα, η Πωγωνιά κ.α.
Δείτε αναλυτικά για τις παραλίες κοντά στην Πάργα

Εκκλησίες
Οι τακτικές επιδρομές και επιθέσεις από τις οποίες "υπέφεραν" οι κάτοικοι της Πάργας, δημιούργησαν την ανάγκη να τονώσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα και να στραφούν στην ασφάλεια που προσφέρει, κατασκευάζοντας σημαντικό αριθμό εκκλησιών. Αυτές δε που ήταν κτισμένες διέθεταν πολεμίστρες για να ενισχύσουν την άμυνά τους.
Στο ακρωτήριο Χελαδιό, δυτικά της Πάργας βρίσκεται η ξακουστή Μονή των Βλαχερνών που όπως αναφέρει η παράδοση, ο ήχος των εννέα καμπάνων έφτανε σε απόσταση 20 χλμ.
Ακόμη σημαντικές είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είναι Πολιούχος της Πάργας, η εκκλησία της Αγίας Ελένης στο λόφο της Αγίας Ελένης, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Κρυονέρι, η εκκλησία του Αγίου Σώστη στην παραλία του Αγίου Σώστη, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η εκκλησία της Παναγίας πάνωστο ομώνυμο νησάκι, η εκκλησία του Αγίου Νικόλα στο Χαλιόπουλο, η εκκλησία του Αγίου Νικόλα στο Μονόλιθο, η εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων που βρίσκονται τα ιερά κειμήλια της Πάργας το ιερό λάβαρο, ευαγγέλια, εικόνες και σκεύη και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βάλτο.

Νεκρομαντείο Αχέροντα
Το κυριότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής βρίσκεται σε απόσταση 15 περίπου χλμ. από την Πάργα στο χωριό Μεσοπόταμος. Είναι ίσως το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκυομαντείο (νέκυς=νεκρός) του Αχέροντα. Εδώ οι αρχαίοι τοποθετούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου που οδηγούσαν στο βασίλειο του Αδη (ή Πλούτωνα), η μοναδική άνοδος του οποίου στον Επάνω Κόσμο.
Οι επισκέπτες έφθαναν από το ακρωτήρι Χειμέριο, στο βόρειο άκρο της Αμμουδιάς με σκοπό να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων, με τη βοήθεια των ιερέων. Τελούσαν προσφορές και οι ιερείς ως μεσολαβητές ανέβαζαν τα είδωλα των ψυχών (οι οποίες ήταν σαν σκιές), με σιδερένιους τροχούς από την κάτω αίθουσα. Η έξοδος των επισκεπτών γίνονταν από άλλο σημείο ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους επόμενους επισκέπτες και να διατηρηθεί η μυστικότητα της τελετής.

Διαμονή - Διασκέδαση
Για τη διαμονή σας στην Πάργα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης ή της γύρω περιοχής.
Στην Πάργα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, πανσιόν κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Για την διασκέδασή σας στην Πάργα θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Πάργα Πρέβεζας

Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Πρέβεζα:

Αθήνα:
Θεσσαλονίκη:
Πάτρα:
Ιωάννινα:
Αρτα:

Ηγουμενίτσα:
Λιμεναρχείο Πάργας:
  26820.22.213
26820.61.332
210.51.29.252
2310.500.111
2610.623.887
26510.25.014
26810.74.926
26810.27.348
26650.22.309
26840.31.227

Σημαντικές πληροφορίες Πληροφορίες
 

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.