Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Eptalofos - Agoriani, Fokida
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Φωκίδα Επτάλοφος - Αγόριανη
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Επτάλοφος - Αγόριανη Παρνασσού

Επτάλοφος - Αγόριανη. Ο καταρράκτης μέσα στο χωριό Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο Επτάλοφος - Αγόριανη. Η κεντρική πλατεία του χωριού Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού με το πράσινο να κυριαρχεί Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού
Επτάλοφος - Αγόριανη. Ο καταρράκτης μέσα στο χωριό
Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο
Επτάλοφος - Η κεντρική πλατεία του χωριού
Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού με το πράσινο να κυριαρχεί
Επτάλοφος - Αγόριανη. Αποψη του χωριού


Ο Επτάλοφος ή Αγόριανη είναι χωριό κτισμένο στις βορειονατολικές πλαγιές του Παρνασσού, πολύ κοντά στα όρια του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, σε υψόμετρο 830 μέτρων. Ανήκει στο νομό Φωκίδας και έχει περίπου 700 μόνιμους κατοίκους.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται τουριστικά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που οφείλεται στην μικρή απόσταση που χωρίζει το χωριό από τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, καθώς και της θέσης του ανάμεσα στα πυκνά έλατα που κυριαρχούν στην περιοχή και γενικότερα στο υπέροχο φυσικό τοπίο.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στον Επτάλοφο - Αγόριανη Παρνασσού Διαμονή στον Επτάλοφο

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ
Επτάλοφος - Αγόριανη
Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου
Η αρχική του ονομασία μέχρι το 1928 ήταν Αγόριανη οπότε ονομάστηκε Επτάλοφος για τον λόγο ότι ήταν κτισμένο πάνω σε επτά λόφους.
Το χωριό διαθέτει πολλά νερά και πολλές φυσικές ομορφιές, ωραίες ταβέρνες με παραδοσιακά εδέσματα, αρκετά καταλύματα που θα καλύψουν τις όποιες απαιτήσεις των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η επίσκεψη στους καταρράκτες του Επτάλοφου που βρίσκονται μέσα στο χωριό και πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, αποτυπώνει την προίκα που απλόχερα έδωσε η φύση στον τόπο, (στην κεντρική πλατεία υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε).

Χωριό ιστορικό, καταφύγιο των βυζαντινών αυτοκρατόρων Κομνηνών, πατρίδα των αγωνιστών και οπλαρχηγών του '21 (Κομνά, Θόδωρου και Σταμάτη Τράκα κ.ά.).
Κάηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά την περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς κατακτητές, τον Οκτώβριο του 1943 ως αντίποινα για τη δράση ανταρτών στην περιοχή.

Επισκευθείτε
  • Αρχαίος Ναός του Απόλλωνα (πρόναος) στον Επτάλοφο. Έξω από το Επτάλοφο και στο δρόμο προς Λιλαία στη θέση «Λιανικά» (παραφορά της λέξης Ελληνικά), βρίσκεται θαμμένος ο Ναός του Απόλλωνα (πρόναος) ως «Μετόχι» του Μαντείου των Δελφών, το μοναδικό. Εκεί στάθμευαν οι επισκέπτες του Μαντείου επί 9ήμερο κάνοντας τη λεγόμενη «Κάθαρση», τη σημερινή νηστεία, πριν επισκεφθούν το Μαντείο.
  • Ι. Ν. Παναγιάς Μαυρομαντήλας. Σε απόσταση 2 χλμ δυτικά του Πολύδροσου βρίσκεται ένα Βυζαντινό μνημείο μεγάλης αξίας, η Παλαιοπαναγιά (ή Μαυρομαντήλα, ή Αγία Ελεούσα), ναός σπάνιας αρχιτεκτονικής.
  • Ερείπια Αρχαίου Φρουρίου στη Λιλαία. Έξω από τη Λιλαία υπάρχουν ερείπια αρχαίου φρουρίου, πάνω στην οποία είχαν χτίσει οι Φράγκοι. Η Αρχαία Λιλαία καταστράφηκε από τους Πέρσες.
  • Πύργος στο Πολύδροσο. Στην Βορειοανατολική πλευρά της πόλεως υπάρχει ένας μεσαιωνικός Πύργος στη θέση "Μαντάμια".
  • Ναός Δήμητρας στον Έρωχο. Προχωρώντας ακόμα πιο ανατολικά των πηγών στο δρόμο προς την Απάνω Σουβάλα και στην θέση "Αη Βασίλης" ο επισκέπτης συναντά ίχνη της ακρόπολης της αρχαίας πόλης Ερώχου. Ανατολικά του χωριού και στο δρόμο προς την Αμφίκλεια, μπορούμε να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχουν τα θεμέλια του ναού, αφιερωμένου στη λατρεία της θεάς Δήμητρας. Το μνημείο έχει χρονολογηθεί στο δεύτερο μισό του 6ου ή στις αρχές του 7ου αιώνα π.Χ., μάλλον όμως πρέπει να διευρύνουμε τα χρονολογικά όρια μέχρι το 10ο αιώνα π.Χ.
    Μετά από ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε μεγάλο οικοδόμημα, χωρισμένο σε πολλά δωμάτια, ενώ μεγάλοι πελεκητοί τιτανόλιθοι έχτιζαν το δυτικό μέρος, ύψους 1 μέτρου και μήκους 41 μέτρων. Επίσης βρέθηκαν στον ίδιο χώρο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
  • Εθνικός Δρυμός Παρνασσού. Ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, έχει έκταση 36.000 στρέμματα και ιδρύθηκε το 1938, στα όρια των νομών Φωκίδας και Βοιωτίας... Περισσότερα
  • Δάσος Πολύδροσου. Το Πολύδροσο βρίσκεται στο μέσο δάσους από έλατα, πεύκα, μηλιές και κερασιές και συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο και μετατρέπουν το χωριό σε όμορφο χειμερινό, αλλά και καλοκαιρινό θέρετρο.
  • Σπηλιά Κοντύλως. Στα νοτιοδυτικά της Απάνω Σουβάλας στην χαράδρα Ξεριάς βρίσκεται η σπηλιά της «Κοντύλως» αρκετά ευρύχωρη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
  • Θέση Πηγή Ζέλης. Ο δρόμος προς την κορυφή του Παρνασσού θα φέρει τον επισκέπτη στις πηγές της Ζέλης, νοτιοανατολικά της Άνω Σουβάλας και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Υπέροχο πλάτωμα, με εκκλησάκι και εγκατάσταση για πικ-νικ, με δροσιά και ατελείωτη θέα.
  • Θέση Καρκαβέλια. Από το Πολύδροσο στο δρόμο για την κορυφή του Παρνασσού συναντάμε τα Καρκαβέλια. Περιοχή γεμάτη έλατο ιδανική για ποδηλασία και περίπατο.
  • Σπήλαιο "Κωρύκειον Αντρον". Ένα μέρος των ελλήνων και ξένων τουριστών επισκέπτονται το "Κωρύκειον Αντρον", ένα μεγάλο σπήλαιο πάνω στο Παρνασσό σε υψόμετρο 1420 μ, με πρόσβαση από τον Επτάλοφο. Έχει μικρή και δυσδιάκριτη είσοδο αλλά το εσωτερικό του χωρίζεται σε διαμερίσματα, όπου υπάρχουν σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το Κωρύκειον Αντρον χρησιμοποίησαν το 480 π.Χ. οι κάτοικοι των Δελφών για να προφυλαχτούν από τους Πέρσες. Το όνομα Κωρύκειον το έλαβε από τις Κωρύκειες Νύμφες που κατοικούσαν εκεί στην αρχαιότητα. Περισσότερα
  • Αλσύλιο Πεύκων στη Λιλαία. Εντύπωση προκαλεί το αλσύλλιο πεύκων του χωριού το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού.
  • Σπηλιά Επτάστομος. Στον Επτάλοφο, στο λόφο πάνω από τις πηγές της Αλεγούσας βρέθηκε σπήλαιο βάραθρο εξαίσιας φυσικής ομορφιάς με καταπληκτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες με το όνομα Επτάστομος. Στα βάθη του σπηλαίου βρίσκεται ο νοτιότερος παγετώνας της Ευρώπης.

Διαμονή
Για τη διαμονή σας στον Επτάλοφο - Αγόριανη Φωκίδας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στον Επτάλοφο - Αγόριανη υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στον Επτάλοφο - Αγόριανη


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Rhoto Gallery


Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.