Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Galaxidi
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Φωκίδα Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, είναι ένα από τα σημαντικότερα του ελληνικού χώρου. Στα εκθέματά του υπάρχουν αντικείμενα από το φημισμένο δελφικό μαντείο, το πιο ξακουστό του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Οι μοναδικές και πλούσιες συλλογές του, περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικά γλυπτά, αριστουρ-γήματα μικροτεχνίας, αγάλματα και αφιερώματα στο ιερό, από όλη την περίοδο της λειτουργίας του.
Στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο με την μόνιμη έκθεσή του, να παρουσιάζεται σε δεκατέσσερις αίθουσες.

Ιστορικό
Το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, ήταν δωρεά του εθνικού ευεργέτη Α. Συγγρού, με σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Tournaire και κατασκευάστηκε το 1903, ύστερα από την ανάγκη στέγασης των εξαιρετικών ευρημάτων της σπουδαίας γαλλικής ανασκαφής που είχε αρχίσει το 1892.
Μετά από τις ανάγκες για ορθότερη έκθεση των εκθεμάτων, επισκευάσθηκε και επεκτάθηκε το 1935-1936, με την λειτουργία του να ξεκινά δύο χρόνια αργότερα.
Το 1956 έγιναν ορισμένες βελτιώσεις, ενώ το 1958 προγραμματίστηκαν και άρχισαν τα έργα για την πλήρη ανανέωσή του, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και αντιλήψεις για την έκθεση των αρχαιοτήτων, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού.
Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση και αναβάθμιση του μουσείου έγινε το 1999, με την κατασκευή νέων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων χώρων.

Η ιστορία του ιερού και του μαντείου, αποτελεί την μόνιμη έκθεση του αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, με εκθέματα που καλύπτουν χρονολογικά μεγάλη περίοδο.
Είναι άριστα ομαδοποιημένα ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα να κατανοήσει εύκολα, τις περιόδους ακμής ή κάμψης του ιερού, καθώς και την πλήρη εικόνα της ιστορίας του.

Το αρχαιολογικό μουσείο Δελφών βρίσκεται λίγο πριν την πόλη των Δελφών στην διαδρομή από την Αθήνα, σε συνέχεια του αρχαιολογικού χώρου.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στους Δελφούς Διαμονή στους Δελφούς



Ενότητες της Έκθεσης

  • Αίθουσες Ι-ΙΙ
    Παρουσιάζονται τα πρώιμα χρόνια πριν από τη λατρεία του Απόλλωνα και η μετάβαση στη νέα εποχή και τη νέα λατρεία.
  • Αίθουσα ΙΙΙ
    Οι πρώιμοι αρχαϊκοί χρόνοι.
    Στην αίθουσα δεσπόζει το σύμπλεγμα των δίδυμων κούρων και πίσω τους επιλεγμένα έργα χαλκουργίας της ίδιας περιόδου. Απέναντι εκτίθεται η πώρινη ζωφόρος του θησαυρού των Σικυωνίων.
  • Αίθουσα IV
    Ο αποθέτης με τα χρυσελεφάντινα
    Πρόκειται για το περιεχόμενο του αποθέτη της Ιεράς οδού, που παρουσιάζει μια εικόνα των πολύτιμων αρχαϊκών αναθημάτων των πόλεων της ανατολικής Ελλάδας. Από τα υπόλοιπα εκθέματα εξέχουσα θέση κατέχουν η απολλώνεια τριάδα και ο αργυρός ταύρος.
  • Αίθουσα V
    Ο θησαυρός των Σιφνίων
    Τμήματα αρχιτεκτονικής και πλαστικής διακόσμησης του θησαυρού των Σιφνίων, όπως η ζωφόρος, το ανατολικό αέτωμα, το περίθυρο, οι καρυάτιδες, καθώς και η σφίγγα των Ναξίων εκτίθενται μαζί με στοιχεία αρχιτεκτονικής πλαστικής από άλλα οικοδομήματα του ιερού.
  • Αίθουσα VI
    Ο ναός του Απόλλωνα
    Παρουσιάζονται αρχιτεκτονικά στοιχεία του ναού του Απόλλωνα και έχουν συγκεντρωθεί οι εναέτιες συνθέσεις του αρχαϊκού και του κλασικού ναού.
  • Αίθουσες VII-VIII
    Ο θησαυρός των Αθηναίων
    Εκτίθεται ο γλυπτός διάκοσμος του θησαυρού των Αθηναίων. Στην αίθουσα VII παρουσιάζονται η ζωφόρος και οι μετόπες και στην επόμενη αίθουσα τα δύο σωζόμενα ακρωτήρια με τις έφιππες Αμαζόνες, τμήματα από τα αετώματα του μνημείου, καθώς και οι χαραγμένοι σε μεταγενέστερη εποχή ύμνοι προς τον Απόλλωνα.
  • Αίθουσα IX
    Αναθήματα του 5ου π.Χ. αιώνα
    Εκτίθενται ο γλυπτός και γραπτός πήλινος διάκοσμος των δύο θησαυρών του ιερού της Αθηνάς Προναίας, αυτού των Μασσαλιωτών και του «δωρικού», ακρωτήρια από τα υπόλοιπα κτήρια του ιερού, καθώς και χαρακτηριστικές σίμες και ακροκέραμα κτηρίων και από τα δύο ιερά. Επίσης παρουσιάζονται τα τρία χάλκινα αγαλμάτια του αποθέτη της αίθουσας IV, η πεπλοφόρος με το θυμιατήρι, ο αυλητής και το σύμπλεγμα των δύο αθλητών. Στο τέλος της αίθουσας, η γυναικεία κεφαλή από το ιερό της Προναίας προετοιμάζει τον επισκέπτη για τη μετάβαση στον 4ο αιώνα.
  • Αίθουσα X
    Η Θόλος
    Η αίθουσα είναι αφιερωμένη στο κυκλικό οικοδόμημα του ιερού της Προναίας, τη θόλο. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αρχιτεκτονικά μέλη του κτηρίου και τμήματα του γλυπτού του διακόσμου, με πιο χαρακτηριστικά δύο κιονόκρανα, ένα δωρικό και ένα κορινθιακό, τις μετόπες και τις δύο ζωφόρους.
  • Αίθουσα XI
    Υστεροκλασικοί-ελληνιστικοί χρόνοι
    Εδώ κυριαρχεί το σύμπλεγμα του Δαόχου, ενώ στον ίδιο χώρο τοποθετείται και ο ομφαλός, σύμβολο της δελφικής μαντείας, δίπλα στον ακανθωτό κίονα με τις χορεύτριες. Η έκθεση συμπληρώνεται με υστεροκλασικά και ελληνιστικά αγάλματα, που δίνουν την εικόνα του πλήθους των αφιερωμάτων του ιερού.
  • Αίθουσα XII
    Υστεροελληνιστικοί-ρωμαϊκοί χρόνοι
    Δεσπόζει η ζωφόρος του αναθήματος του Αιμιλίου Παύλου, η οποία εγκαινιάζει τη σειρά των μνημείων της ρωμαϊκής ιστορίας στο ιερό. Εδώ επίσης συγκεντρώνονται αρκετά υστεροελληνιστικά και ρωμαϊκά έργα, όπως ο κυκλικός βωμός από την Προναία, ο Αντίνοος, το πορτραίτο του «Φλαμινίνου», καθώς και αντιπροσωπευτικά ρωμαϊκά έργα μεταλλοτεχνίας.
  • Αίθουσα XIII
    Ο Ηνίοχος
    Στην αίθουσα παρουσιάζεται το χάλκινο σύμπλεγμα του Ηνιόχου, από τα πιο φημισμένα και σημαντικά εκθέματα του μουσείου.
  • Αίθουσα XIV
    Το τέλος του ιερού
    Ο επίλογος της δελφικής ιστορίας γράφεται σε αυτή την αίθουσα, με επιγραφές και πορτραίτα της εποχής των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, καθώς και με αρχιτεκτονικά μέλη και λυχνάρια με χριστιανικά σύμβολα, που εικονογραφούν τη μετάβαση στη νέα θρησκεία.
Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών

Δελφοί, εξωτερική άποψη του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στους Δελφούς


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Γραφείο Πληροφοριών Δήμου:
Αστυνομία:
Τουριστική Αστυνομία:
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών:

Μουσείο Δελφικών Εορτών Αγγελου & Εύας Σικελιανού:
Ταξί:
Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων:
  22650.82.900
22650.82.222
22650.82.220
22650.82.312
22650.82.313

22650.82.175
22650.82.000
22650.82.317
22650.82.880

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.