Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Τα Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα
Καιρός για σκι
Παγοπέδιλο άλλης εποχής
Προετοιμασία και στρώσιμο χιονιού σε χιονοδρομικό κέντρο
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Βοιωτία Παρνασσός Χιονοδρομικά Κέντρα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα 
Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού
Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους.
Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολύ-πολύ αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων.
Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.
Στην θέση Κελάρια 1750, λειτουργεί κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Η κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ξεκίνησε το 1975 και ένα χρόνο αργότερα ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις στη Φτερόλακκα. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και το 1981 παραδόθηκε και το τμήμα Κελλάρια.
Παραμένει το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο της χώρας μας, με συνεχή αναννέωση και δημιουργία νέων υπηρεσιών.

Ο Γεροντόβραχος από ορισμένους θεωρείται ως τμήμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και από άλλους ως αυτόνομο.
Το σίγουρο είναι ότι παρέχει περισσότερη ηρεμία, χωρίς να υστερεί στις υποδομές.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις εγκαταστάσεις των χιονοδρομικών κέντρων, φροντίζοντας πάντα οι υπεύθυνοι να σας ενημερώνουν έγκαιρα, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε αυτές.ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
 • Αράχωβα: Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Κελάρια, στην Αράχωβα. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
  Σε απόσταση μόλις 77 χλμ από την Πάτρα και 200 χλμ από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η σπάνια φυσική ομορφιά, τα έντονα παραδοσιακά στοιχεία, τα ιστορικά μνημεία και η γαλήνη
  Περισσότερα...

 • Δελφοί: Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Κελάρια, στους Δελφούς. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
  Ενας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην γύρω περιοχή είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το αρχαιολογικό του μουσείο.
  Η Αράχωβα, η Αμφίκλεια και ίσως το Γαλαξίδι και η Ιτέα (αν προτιμάτε έναν περίπατο δίπλα στη θάλασσα), είναι οι πόλεις που θα πρέπει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στην περιοχή.
  Κάντε τον περίπατό σας στις όμορφες διαδρομές της υπαίθρου και απολαύστε το υπέροχο τοπίο.
  Οι φίλοι του φαγητού θα γευθούν τις ωραιότατες σπεσιαλιτέ και τα παραδοσιακά φαγητά, στις άφθονες ταβέρνες που θα συναντήσουν.
  Περισσότερα...

 • Επτάλοφος - Αγόριανη: Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Κελάρια, στον Επτάλοφο. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
  Ο Επτάλοφος ή Αγόριανη είναι χωριό κτισμένο στις βορειονατολικές πλαγιές του Παρνασσού, πολύ κοντά στα όρια του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, σε υψόμετρο 830 μέτρων. Ανήκει στο νομό Φωκίδας και έχει περίπου 700 μόνιμους κατοίκους.

  Τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται τουριστικά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που οφείλεται στην μικρή απόσταση που χωρίζει το χωριό από τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, καθώς και της θέσης του ανάμεσα στα πυκνά έλατα που κυριαρχούν στην περιοχή και γενικότερα στο υπέροχο φυσικό τοπίο.
  Περισσότερα...


ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας στην περιοχή του Παρνασσού, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στην Αράχωβα, τον Επτάλοφο και τις περιοχές κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στον Παρνασσό θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και διασκέδασης κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο ΠαρνασσούΑρχή Σελίδας
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Χιονοδρ. Κέντ. Παρνασσού:
Χιονοδρ. Κέντ. Κελλάρια:
Challet/ενοικιάσεις - Κελλάρια 1950:
Χιονοδρ. Κέντ. Φτερόλακα:
Challet/ενοικιάσεις:
Φαξ:
Χιονοδρ. Κέντ. Γεροντόβραχος:
Δήμος Αράχωβας:
  22670.31.692
22340.22.693-9

22340.29.021
22340.22.373
22340.22.315
22340.22.693
210.89.90.771
22670.31.250
22670.31.318

Πως θα πάτε Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
Απέχει 23 περίπου χιλιόμετρα από την Αράχωβα, Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αράχωβα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε και η σχετικά κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα (περίπου 190 χλμ.) Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε το κάνει ιδιαίτερα προσιτό για τους φίλους του σκι.


2. Ski Bus:
 • Skibus Κλαουδάτος
  210.57.63.935 - 6936.645.853
 • Parnassos Express Κλαουδάτος
  Για Φτερόλακα
  210.57.63.935 - 6936.645.853
 • Aggelis Express
  Για Κελλάρια
  6970.129.270 - 210.99.18.749
 • Ski Bus Alternative
  210.62.15.479 - 6973.392.320
 • Skibus Τσέγκας
  210.61.06.881 - 6944.357.390
 • Ski Bus Χαραλαμπάκης
  22310.50.111 - 6948.759.671

Σημαντικές πληροφορίες Πληροφορίες
Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Κελάρια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε που είναι ένα από τα σημαντικότερα του ελληνικού χώρου. Στα εκθέματά του υπάρχουν αντικείμενα από το φημισμένο δελφικό μαντείο, το πιο ξακουστό του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Περιηγηθείτε στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού. ο οποίος με την εξαιρετική του ομορφιά γαληνεύει το νου και δημιουργεί μια ιδιαίτερη διαφορετικότητα στις διακοπές σας.
Η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και κυριαρχούν τα έλατα σε όλο το μήκος της.

Εξερευνήσεις

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Rhoto Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.