Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Pella
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Πέλλας Αφιερώματα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Αξιοθέατα, εγκαταστάσεις στην Παναγίτσα

Παναγίτσα Πέλλας

Συνεδριακό Κέντρο
Το Συνεδριακό Κέντρο του χωριού, χωρητικότητας 250 ατόμων, κατάλληλα εξοπλισμένο, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει διαλέξεις και σεμινάρια.

Σύλλογος Ποντίων "Ακρίτες Παναγίτσας"
Η ευαισθησία των κατοίκων του χωριού και η νοσταλγία για τη χαμένη μας πατρίδα, οδήγησε στην ίδρυση του Ποντιακού Συλλόγου "Ακρίτες Παναγίτσας".
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1978 και έχει αναπτύξει κατά κύριο λόγο πολιτιστικές δραστηριότητες με γνώμονα τα ήθη και τα έθιμα του πάλαι ποτέ Ποντιακού Ελληνισμού. Ο Πυρρίχιος και η λύρα είναι από τα στοιχεία εκείνα που απαρτίζουν την παράδοση και κρατούν ζωντανές τις μνήμες.
Σήμερα η προσφορά του συλλόγου έχει συντελέσει στην προσπάθεια συνέχισης της Ποντιακής παράδοσης και αγωνίζεται να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μορφωτικός Σύλλογος Παναγίτσας
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Παναγίτσας ιδρύθηκε το 2001 έχοντας σκοπό να συμβάλλει με την δράση των μελών του, στην οργάνωση της πνευματικής, μορφωτικής και εκπολιτιστικής δραστηριότητας.
Έχοντας ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, με την εθελοντική προσφορά των μελών του και όχι μόνο.

Εκκλησίες
Προστάτιδα του χωριού είναι η Παναγία από την οποία πήρε και το όνομά του. Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στέκει μεγαλόπρεπος, στην πλατεία του χωριού. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα εξωκλήσια: Ο Προφήτης Ηλίας, που βρίσκεται στο λόφο, μέσα στη φύση και το ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος στο Αναψυκτήριο Παναγίτσας.

Λαογραφικό Μουσείο Παναγίτσας
Μέσα σ' ένα χώρο συγκεντρώθηκε το παρελθόν, η παράδοση όλη, τα ήθη και τα έθιμα ενός πολιτισμού από την πορεία μιας ολόκληρης ζωής, που με το πέρασμα του χρόνου αφήνει τις αξίες της να γίνουν κτήμα και γνώση σήμερα.
Το βιβλίο της φυσικής αστρονομίας "το Σύμπαν", η συγγραφή του οποίου χρονολογείται τον 14ο αιώνα.
Τα στεφάνια γάμου από την Μάλαχα της Αργυρούπολης του Πόντου, η καμπάνα της εκκλησίας που έφεραν οι πρόσφυγες από την περιοχή της Αργυρούπολης, είναι μερικά από τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου.

Αεροδρόμιο Παναγίτσας (Αερολέσχη Έδεσσας)
Το αεροδρόμιο που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού, κοντά στο χωριό Παναγίτσα (2,5 χλμ) θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης από πλευράς μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν τον αεροπτερισμό.
Στο αεροδρόμιο μπορείτε να απολαύσετε, σαν θέαμα, πτήση αεροσκαφών, ανεμόπτερων, αλεξιπτωτιστών, αλλά και να πετάξετε κι εσείς.
Πρόσφατα έχει πάρει και το όνομα "Αεραθλητικό Κέντρο Μακεδονίας - Θράκης".

Πίστα Motocross
Πίστα αγώνων motocross, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου γίνονται πανελλήνιοι, διεθνείς και τοπικοί αγώνες. Μπορείτε ακόμα, με δική σας μοτοσικλέτα, να χρησιμοποιήσετε την πίστα για προπόνηση ή να συμμετάσχετε σε αγώνες. Ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες των αγώνων και απολαύστε ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Παναγίτσα Διαμονή στην Παναγίτσα

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
Παναγίτσα, ένα γραφικό χωριό
Αξιοθέατα, εγκαταστάσεις

Η πανοραμική θέα από την Παναγίτσα

Παναγίτσα Πέλλας. Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών

Παναγίτσα Πέλλας. Χώρος Σύγχρονης Τέχνης

Παναγίτσα Πέλλας. Αεροδρόμιο

Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών (1860-1960)
Στις προθήκες του μουσείου φωτογραφικών μηχανών, στο ξενοδοχείο Leventis Art Suites, θα παρακολουθήσετε την εξέλιξη αυτών των μαγικών κουτιών, που κατέγραψαν χιλιάδες προσωπικές και ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας, αποτυπώνοντας τα βήματα της πορείας της τεχνολογίας και του design.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χώρος Σύγχρονης Τέχνης
Ξεναγηθείτε στους Χώρους Σύγχρονης Τέχνης, στο ξενοδοχείο Leventis Art Suites, με τα γλυπτά, τα ανάγλυφα και τις γιγαντιαίες τοιχογραφίες, του καταξιωμένου διεθνώς ζωγράφου Μ. Πολυμέρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παναγίτσας
Η Παναγίτσα περιβάλλεται από απαράμιλλη φυσική ομορφιά και εύφορη γη.
Τα προϊόντα της, καθώς και τους καλλιεργητές, εξυπηρετεί και αντιπροσωπεύει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παναγίτσας, από το 1947.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, οι διοικήσεις του, διαβλέποντας τις εξελίξεις, δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών, με σκοπό την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού.
Από το ψυγείο διαλογητήριο, διακινείται σήμερα το 95% των προϊόντων της περιοχής.
Είναι ο τόπος που γέννησε τα σκληρά βουνίσια μήλα της Παναγίτσας - όπως έγιναν γνωστά πανελληνίως αλλά και διεθνώς - τα αρίστης ποιότητας ροδάκινα, τα τραγανά κεράσια και τα εύγεστα αχλάδια. Ο Α.Σ. Παναγίτσας δεν παύει να είναι ζωντανό και δημιουργικό κύτταρο του τόπου μας.

Ενεργειακή Τουριστική Παναγίτσας
Η Ενεργειακή Τουριστική Παναγίτσας Α.Ε. ιδρύθηκε το 1997 από την κοινότητα και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παναγίτσας με την συμμετοχή των κατοίκων και έχει ως στόχο την εκμετάλλευση ήπιων μορφών ενέργειας και την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.
Η κατασκευή των τριών υδροηλεκτρικών σταθμών στις αντίστοιχες τεχνητές λίμνες της Παναγίτσας, σε μια αρμονική συνεργασία της τεχνολογίας με την φύση, είχε σαν αποτέλεσμα την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής (αποθήκευση για άρδευση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τουριστική αξιοποίηση, ιχθυοκαλλιέργεια).
Στα βόρεια του χωριού, σε υψόμετρο 1030 μέτρων, 2,5 χλμ. από την Παναγίτσα και 13 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, ένας λόφος με καστανιές, δίπλα στην τρίτη τεχνητή λίμνη, με θέα τη λίμνη Βεγορίτιδα και τον κάμπο της, φιλοξενεί τις τουριστικές εγκαταστάσεις της Ε.Τ.Π. χτισμένες με τρόπο που φανερώνει σεβασμό στο περιβάλλον.

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Παναγίτσα


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.