Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Pella
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Πέλλας Αφιερώματα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Λουτρά Πόζαρ

Εξωτερική πισίνα στα Λουτρά Πόζαρ - Λουτρακίου
Στο Λουτράκι του νομού Πέλλας και 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ με το νερό τους να έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένου και μακροχρόνιων παθήσεων και είναι πόσιμo. Είναι κατάλληλο για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση.

Η λουτρόπολη βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Λουτράκι, κτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος αξεπέραστης ομορφιάς, στην κοιλάδα του ρέμματος του Αγίου Νικολάου. Το φυσικό κάλλος της κοιλάδας είναι απαράμιλλο, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες, οργιάζουσα βλάστηση και θεαματικές βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν με τον Θερμοπόταμο ή Ρέμα Νικολάου που πηγάζει από το Καϊμακτσαλάν να την διασχίζει δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο.

Είναι γνωστά από τα πολύ παλιά χρόνια με τους θρύλους, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, να μιλούν για τη χρήση των ιαματικών νερών, τόσο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και επί Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου.

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μ. κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου ή Ρέμα Νικολάου, ο οποίος συνεχίζει τη πορεία του στη λεκάνη της Αλμωπίας.
Οι πηγές δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, στη συνέχεια θερμαίνεται ανεβαίνει ψηλότερα και στη πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Τα νερά ανακηρύχθηκαν ιαματικά το 1920, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26° C έως 37° C ανάλογα με την πηγή και περιέχουν διαλυμένα μεταλλικά συστατικά όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ράδιο, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο και θείο, ή αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, υδρόθειο, άζωτο οξυγόνο και υδρογόνο με διαφορετικό βαθμό οξύτητας και όξινα ή αλκαλικά ή ουδέτερα.

Τα χαμάμ ή χαβούζες είναι τα παλαιότερα κτίσματα της Λουτρόπολης με κλειστές φυσικές πισίνες στις οποίες τα ιαματικά νερά αναβλύζουν με φυσαλίδες μέσα από τις πέτρες. Αποτελούν τον πρώτο κλειστό χώρο που χρησιμοποιήθηκε από τους επισκέπτες και συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι σήμερα αλλά με αναβαθμισμένες τις εγκαταστάσεις τους.

Η Κοινοτική Επιχείρηση που έχει αναλάβει την διαχείρηση των Λουτρών κάνει συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση των υπηρεσιών καθώς και την ανανέωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Τα Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ λειτουργούν όλο το χρόνο με την προσέλευση του κόσμου να αυξάνετε συνεχώς.
Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ
Εξωτερική Πισίνα
Η πισίνα είναι διαστάσεων 25 Χ 13 μ. και βάθος από 1,30μ. έως 2,80 μ. κατάλληλη για την ίαση, την άθληση, την ψυχαγωγία όλων των ηλικιών. Τροφοδοτείται με ιαματικό νερό θερμοκρασίας 37° C, με εξαίρεση τις πολύ ζεστές ώρες του καλοκαιριού όπου προστίθεται κρύο νερό. Η ιαματική πισίνα είναι στη διάθεση των επισκεπτών, το χειμώνα από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί από τις 7:00 το πρωί. έως τις 10:00 το βράδυ.
Σε κοντινό σημείο από την πισίνα λειτουργεί αναψυκτήριο - cafe σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον, καθώς και παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.

Εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης Λουτρών.
Είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη, όπου λειτουργεί όλο το χρόνο, με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, και μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον επισκέπτη. Στη λουτρόπολη υπάρχουν δύο υδροθεραπευτήρια, με το πρώτο να λειτουργεί από το 1960 και να περιλαμβάνει 48 ατομικούς λουτήρες, 2 εσωτερικές πισίνες διαστάσεων 3 μ. επί 7μ. ύψους 1,50 μ. και 1,65 μ. και χωρητικότητας 12 ατόμων.
Τις εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου συμπληρώνουν και δύο ατομικά χαμάμ - πηγές χωρητικότητας 6 ατόμων.
Από τα τέλη του 2005 ξεκίνησε και η λειτουργία ενός νέου υδροθεραπευτηρίου με έξι (6) ατομικές πισίνες και τεχνητούς καταρράκτες χωρητικότητας έξι ατόμων η κάθε μία.

Καταρράκτες
Στο χώρο των Λουτρών υπάρχουν εξωτερικοί φυσικοί καταρράκτες με ιαματικό νερό μέσα στην όχθη του ποταμού, στους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής.

Jacuzzi και spa
Τα τζακούζι και τα σπα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια. Η παροχή νερού σε αυτά είναι με πίεση και το ιαματικό, ζεστό νερό ανανεώνετε συνεχώς. Η χωρητικότητά τους είναι για ένα ή δύο άτομα.

Λουτροθεραπεία
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, ισχυαλγίες, βρογχίτιδες, για νευρικές, γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις καθώς και παθήσεις του κυκλοφορικού και ναπνευστικού συστήματος.

Ποσιθεραπεία
Η ποσιθεραπεία είναι κατάλληλη για παθήσεις του ήπατος, των νεφρών, της χολής, του παπτικού, κυκλοφορικού και ουροποιητικού συστήματος, καθώς και για χρόνιες κολίτιδες, γαστρίτιδες και χολοκυστίτιδες.

Διαμονή - Διασκέδαση
Στην περιοχή γύρω και κοντά στα Λουτρά Πόζαρ για την διαμονή σας θα βρείτε πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα), διαφόρων τύπων και κατηγοριών. Πλησιέστερες περιοχές είναι το Λουτράκι και η Ορμα.
Για την διασκέδασή σας υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια) και καφετέριες.

Περιηγήσεις
Κατά τη διάρκεια της διανονής σας στην περιοχή να αξίζει να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα και υφαντά και να επισκεφθείτε:
 • Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές, σε ένα μοναδικό τοπίο μοναδικού κάλλους με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά μέσα από ειδικά διαμορφωμένο δίκτυο μονοπατιών.
 • Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών που απέχει μόνο 100 μ. από τον οικισμό των Λουτρών Λουτρακίου
 • Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας - Καϊμακτσαλάν.
  Βρίσκεται στο όρος Βόρας - Καϊμακταλάν, στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με την FYROM.
  Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μ.
  Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου.
  Το 1994 ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου με δύο αναβατήρες και ένα καταφύφιο, ενώ το 1995 έγινε η επίσημη έναρξη.
  Περισσότερα
 • Τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου
  Ο Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται 30 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας και σε πολύ κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο. Το χωριό είναι κτισμένο από τα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του βουνού.
  το μαγευτικό παλιό χωριό του Αγίου Αθανασίου που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ. εγκαταλελημένο κάποτε, κηρύχθηκε διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι έτοιμο να ενθουσιάσει τον περιηγητή του. Μετά από την εποχή του μαρασμού του, άρχισε και πάλι να ανθίζει και να αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς έχοντας σύμμαχό του και το χιονοδρομικό κέντρο...
  Περισσότερα
Λουτρά Λουτρακίου - Πόζαρ

Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου

Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στη γύρω περιοχή


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Λουτρά Λουτρακίου:Δήμος Αριδαίας:

  23840.91.300
23840.91.174
23840.91.072
fax:23840.91.170
23840.22.877
23840.21.419

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.