Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Kamena Vourla in Fthiotida
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Φθιώτιδα Πόλεις - Περιοχές
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Καμένα Βούρλα

Φθιώτιδα, Καμένα Βούρλα
Πανοραμική άποψη

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Τα Καμένα Βούρλα είναι η πιό γνωστή και μοντέρνα Λουτρόπολη στον Ελλαδικό χώρο.
Τα Καμένα Βούρλα μαζί με τα δύο δημοτικά διαμερίσματα του Καινουρίου και του Ρεγγινίου βρίσκονται στην περιοχή
όπου στην αρχαιότητα κατοικούσαν οι επικνημίδιοι Λοκροί, με πρωτεύουσα την αρχαία πόλη Θρόνιο.

Στον Όμηρο οι Λοκροί αναφέρονται ώς εξής:
"Τους Λοκρούς κυβερνούσε ο γρήγορος Αίας, ο Υιός του Οιλέα, πολύ μικρόσωμος από τον άλλον (Αίαντα) τον Υιό του Τελαμώνα. 'Ηταν μικρόσωμος και φορούσε λινόν θώρακα, στο κοντάρι όμως ξεπερνούσε όλους τους 'Ελληνες και τους Αχαιούς. Αυτοί κατοικούσαν στον Κύνο και στον Οπούντα και στην Καλλίαρο, στην Βήσσα και στην Σκάρφεια και στις όμορφες Αυγειές, ακόμη και στην Τάρφη και στο Θρόνιο, που είναι κοντά στα ρείθρα (ρέματα) του Βοάγριου ποταμού. Αυτού του Αίαντα ακολουθούσαν σαράντα μαύρα καράβια των Λοκρών που κατοικούσαν απέναντι από την ιερή Εύβοια"

Από τις πόλεις που ανωτέρω αναφέρει ο Όμηρος, τα Καμένα Βούρλα και το Καινούργιο είναι κτισμένα στην περιοχή της αρχαίας πόλης Θρόνιο, το δε Ρεγγίνι είναι κτισμένο στην περιοχή της αρχαίας Τάρφης (Ναρύκα): Οπως στην αρχαιότητα έτσι και σήμερα οι πόλεις είναι κτισμένες κοντά στα ρέματα του Βοάγριου ποταμού ο οποίος από τον 12ο αιώνα ακόμη μέχρι σήμερα διατηρεί το όνομά του.
  12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Καμένα Βούρλα απέχουν 170 χλμ. από την Αθήνα και 38 χλμ. από τη Λαμία.
Η περιοχή είναι ένας συνδυασμός αντιθέσεων. Από την καρδιά της Κνημίδας, πολύ κοντά στην λουτρόπολη πηγάζουν τα ιαματικά νερά που συντελούν στην ανάπτυξη των Καμένων Βούρλων.
Η βλάστηση είναι πλούσια και χρωματίζει έντονα την περιοχή παράλληλα με το όμορφο γαλάζιο της θάλασσας. Παντού ξεφυτρώνουν ελαιόδενδρα, πεύκα, λεύκες και στην Κνημίδα πολλές βελανιδιές, ιτιές και πλατάνια.
Τα σπίτια της λουτρόπολης είναι γεμάτα κήπους και όμορφα λουλούδια γι αυτό την χαρακτηρίζουν δικαιολογημένα σαν "κηπούπολη".
Μεταξύ των Καμένων Βούρλων και του βορείου άκρου της Εύβοιας βρίσκονται τα Λιχαδονήσια και η Στρογγυλή. Νησάκια με υπέροχες αμμουδιές που δίνουν νησιώτικη νότα στον Μαλιακό Κόλπο.
Το ήπιο κλίμα της περιοχής αρχίζει από το Πάσχα και έτσι επιτρέπει τις διακοπές όλο το χρόνο, τόσο για τους φίλους της θάλασσας όσο και για τους μανιώδεις εκδρομείς του βουνού.
Με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα μπορείτε να φθάσετε εύκολα στον χιονισμένο Παρνασσό, στους Δελφούς, στις Θερμοπύλες, στις Σποράδες κλπ.
Οι ιαματικές πηγές, το κλίμα, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας αποτελούν πόλους έλξης των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Ιδιαίτερα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττκής αποτελούν πρώτη επιλογή για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Φθιώτιδα, Καμένα Βούρλα
Ξενοδοχειακή μονάδα
  Φθιώτιδα, Καμένα Βούρλα
Ξενοδοχειακή μονάδα


ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Η διαμονή στην πόλη είναι άνετη, σύγχρονη και προσιτή. Λειτουργούν ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και επιπλωμένα διαμερίσματα.
Υπάρχουν κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες και με πολλές ευκολίες γιά άνετη διαμονή. Ιδιαίτερα το κάμπινγκ του ΕΟΤ είναι από τα πιό σύγχρονα των Βαλκανίων.
Οι παραλίες της Λουτρόπολης είναι πολύ εκτεταμένες με όμορφες αμμουδιές και ανέσεις.
Το Ράλλυ Ακρόπολις, διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις ο κολυμβητικός διάπλους του Μαλλιακού, τουρνουά τέννις ,1 και βόλευ και άλλες εκδηλώσεις προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.
Για όσους έχουν σκάφος αναψυχής ο τουριστικός λιμένας προσφέρεται για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό σε νερό,
καύσιμα κλπ.
Οι επιχειρήσεις του τόπου είναι πλήρως οργανωμένες να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους περαστικούς και τους πιστούς θιασώτες της πόλης των Καμένων Βούρλων.
Ο Δήμος Καμένων Βούρλων συμπληρώνει απόλυτα τη θάλασσα, το βουνό, τις ιαματικές πηγές και ενδείκνυται για τουρισμό 4 εποχών.
Τα Καμένα Βούρλα συνδέονται με όλες τις περιοχές της χώρας μας λόγω του Εθνικού δρόμου.
Τακτικά δρομολόγια γίνονται από και πρός την Αθήνα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Η διαδρομή μέχρι την Αθήνα είναι περίπου 2 ώρες και είναι πολύ άνετη. Τα δρομολόγια γίνονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ το οποίο επίσης εξυπηρετεί τη σύνδεση με τη Λαμία που απέχει 38 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα.

  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Στη διαδρομή πρός την Καρυά και σε 4 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα βρίσκεται το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.Κτισμένο σε θαυμάσια τοποθεσία παραπέμπει στους Βυζαντινούς χρόνους.
Το καθολικό του κτίστηκε τον 11ο ή 12ο αιώνα και στο εσωτερικό του διατηρούνται θαυμάσιες τοιχογραφίες. Εδώ ο επισκέπτης προσκυνά εκτός από το Θείο, και τη θέα της Κνημίδος και του Μαλλιακού

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
'Οπως αναφέρει ο 'Ομηρος, το Καινούργιο είναι κτισμένο στην περιοχή της Αρχαίας Πόλης Θρόνιο. Χωριό όμορφο, γραφικό και συνάμα σύγχρονο. Φιλόξενοι κάτοικοι, παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία και καφέ υπόσχονται στους επισκέπτες όμορφες και ξένοιαστες στιγμές.
Ιδιαίτερα δροσερή για το καλοκαίρι είναι η παραλία του χωριού. Η ομορφιά του τοπίου, οι γραφικές ψαροταβέρνες και τα καφέ προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.
Στην παραλία του χωριού Καινούργιο υπάρχουν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι, παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φθιώτιδα, Καμένα Βούρλα
Αποψη από την παραλία


ΡΕΓΓΙΝΙ
Aπέχει 8 χλμ. από τα Kαμένα Βούρλα, χωμένο μέσα σε μια υπέροχη φύση.
Οι διαδρομές είναι όλες ξεχωριστές και οδηγούν στο σημείο συνάντησης των οπλαρχηγών του 1821 για να δώσουν την 26η Αυγούστου την δοξασμένη μάχη στα Βασιλικά.
Ακόμη οδηγούν στα σημεία διεξαγωγής του "Ράλλυ Ακρόπολις", το οποίο περνάει μέσα από το Ρεγγίνι για να ξεσκονίσει μνήμες και ομορφιές.
Στις παρυφές του Ρεγγινίου περνά ο ποταμός Βοάγριος που φέρνει την ονομασία του από τα χρόνια του Ομήρου.
Άλλα αξιοθέατα στην περιοχή του χωριού είναι η τοποθεσία με την σημερινή ονομασία "Παλαιοκάστρα", η οποία αποτελεί τα ερείπια της Ομηρικής πόλης Τάρφης ή Ναρύκας, γενέτειρας του ήρωα του Τρωϊκού πολέμου Αίαντα του Λοκρού η οποία ασκούσε έλεγχο στα περάσματα της Φοντάνας και των Βασιλικών.
  ΚΑΡΥΑ
Απέχει 12 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα. Είναι χωριό πολύ γραφικό και δεμένο με τις καταβολές του Δήμου.
Από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της περιοχής, ξεπροβάλλει μέσα από βουνά και μνήμες, αφού από εδώ ξεκίνησαν οι δημιουργοί της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων. Πιθανολογείται ότι έχει κτισθεί στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βήσσα.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στα Καμένα Βούρλα


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fold   Unfold

Εξερευνήσεις Ανανέωση θεμάτων
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.