Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Spetses
Αρχική Ελλάδα Ν. Πειραιά-Τροιζηνία Σπέτσες Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Τουριστικός Οδηγός Σπετσών

Σπέτσες, ΣαρωνικόςΜε αξιόλογη ναυτική και πολιτιστική παράδοση το νησί των Σπετσών είναι κοσμοπολίτικο και προσφέρεται για τουρισμό υψηλών απαιτήσεων. Είναι η πατρίδα σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής επανάστασης και του δημόσιου βίου. Οι Σπέτσες - Ντάπια με τις αυλές, τα σοκάκια, τις πλατείες με τα φημισμένα βοτσαλωτά, τις γραφικές εκκλησίες, την έντονη τουριστική κίνηση και την αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και μόνον τα γραφικά αμαξάκια μεταφέρουν τους επισκέπτες στα περισσότερα σημεία της πόλης.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα αρχοντικά του Χατζηγιάννη Μέξη, της Μπουμπουλίνας, του Σωτηρίου Ανάργυρου, το Δημαρχείο, την πλατεία Ποσειδωνίου, την Αναργύρειο - Κοριαλένειο Σχολή, την Καποδιστριακή Πνευματική Στέγη, το εκκλησάκι της Παναγίας της Αρμάτας, τη σπηλιά του Μπεκίρη. Πέρα από το μουσείο Σπετσών που στεγάζεται το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη Σπέτσες, Σαρωνικός
Η γοργόνα στο φάρουπάρχει και μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Μάμαντος, της Κουνουπίτσας και των "Σχολών". Επίσης, στις παραλίες Κουζουνός, Ξυλοκέριζα, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Παρασκευή, Ζωγεριά, Λιγονέρι, Βρέλλος και Μπιθιστάμνα.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο εορτασμός της ναυμαχίας των Σπετσών "Αρμάτα" με κορύφωση την πυρπόληση και ανατίναξη του ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας.
Στις Σπέτσες μπορείτε να ψωνίσετε τα φημισμένα αμυγδαλωτά και διακοσμητικά κεραμικά. Δοκιμάστε αμυγδαλωτά, σπετσιώτικα γλυκά και ψάρι "αλά σπετσιώτα".
Σπέτσες, Σαρωνικός
Αποψη των Σπετσών
Οι Σπέτσες είναι ένα μικρό νησί απέναντι από το νοτιότερο άκρο της Αργολίδας, στην είσοδο του Αργολικού κόλπου, με παραλίες σε όλο το μήκος της δαντελωτής ακτογραμμής του και πευκοδάση που καλύπτουν τους χαμηλούς λόφους και φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Στη βορειοανατολική ακτή του νησιού βρίσκεται ο ομώνυμος, παραδο-σιακός οικισμός, που διατηρεί ακόμη την αίγλη του ένδοξου ναυτικού παρελθόντος στα παλαιά αρχοντικά των αγωνιστών της Επανάστασης και των πλούσιων καραβοκύρηδων με τις ανθοστό-λιστες αυλές και τα βοτσαλωτά, αλλά και τους ταρσανάδες που εξακολουθούν να λειτουργούν στο Παλιό Λιμάνι. Τα μόνιππα προσφέρονται για μία ρομαντική βόλτα στην πόλη κατά μήκος της παραλίας, καθώς μάλιστα σε όλο το νησί απαγο-ρεύεται η κυκλοφορία ιδιωτικών αυτοκινήτων.
Σπέτσες, Σαρωνικός
Οικία Σωτηρίου Αναργύρου
Οι Σπέτσες, ευνοημένες από τη γεωγραφική θέση τους και το απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον, έχουν εξελιχθεί σε έναν κο-σμοπολίτικο τουριστικό προορισμό για επισκέπτες με υψηλές απαιτήσεις, ιδανικό για ολιγοήμερες ή μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές όλες τις εποχές του έτους. Η πρόσβαση στο νησί είναι δυνατή ακτοπλοϊκώς (από τον Πειραιά) ή οδικώς μέχρι την παραλία της Κόστας στην Αργολίδα και από εκεί πέρασμα στις Σπέτσες με θαλάσσιο μέσο σε λίγη ώρα.
 
Τα παλαιότερα ευρήματα κατοίκησης που έχουν ανακαλυφδεί στις Σπέτσες ανάγονται ήδη στην πρωτοελλαδική περίοδο (3η χιλιετία πΧ.). Το νησί αναφέρεται από τον περιηγητή Παυσανία με το όνομα Πιτυούσ(σ)α, δηλαδή πευκόφυτη (πίτυς=πεύκο), γνώρισμα που διατηρεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την επικρατέστερη ετυμολογία το σημερινό όνομα προήλθε από το βενετικό Isola di Spezzie (=νησί των αρωματικών φυτών), ενώ πολύ αργότερα εμφανίζεται και το όνομα Πέτσα/Πέτσες

Το λιμάνι και η πλατεία της Ντάπιας:
ήταν παλαιό πυροβολείο του νησιού (κανόνια υπάρχουν μέχρι σήμερα) και Χώρος συνάθροισης των αρχόντων και καπεταναίων κατά την Επανάσταση.

Μουσείο Μπουμπουλίνας:

Στεγάζεται στο αρχοντικό της ηρωίδας, διώροφη κατοικία, κτισμένη περί τα τέλη του Ι7ου αι., με υπέροχο ξυλόγλυπτο ταβάνι στη μεγάλη σάλα. Σπέτσες, Σαρωνικός
Λασκαρίνα ΜπουμπουλίναΚατά την ξενάγηση ο επισκέπτης ακούει για τη ζωή και τη δράση της Μπουμπουλίνας και συγχρόνως βλέπει προσωπικά αντικείμενα και προσωπογραφίες της, ομοίωμα του θρυλικού πλοίου της, του Αγαμέμνονος, εικόνες, βιβλία, χάρτες, πίνακες, έπιπλα και άλλα αντικείμενα από τον 17ο μέχρι και τον 20ό αι.


ΑΡΜΑΤΑ

Πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων,
έρχεται στις Σπέτσες κάθε Σεπτέμβριο
για να παρευρεθεί στις λαμπρές
εορταστικές εκδηλώσεις της «Αρμάτας»
που διαρκούν μια εβδομάδα και διοργανώνονται σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών
(8 Σεπτεμβρίου 1822).
Το πρόγραμμα των εορτασμών περιλαμβάνει
εκθέσεις ζωγραφικής. μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής κ.λπ.), θεατρικές παραστάσεις. κανονιοβολισμούς κ.ά. και κορυφώνεται με την αναπαράσταση της ναυμαχίας και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.
  Εκδηλώσεις

Τον Αύγουστο στους χώρους της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής οργανώνονται θεατρικές παραστάσεις. εκθέσεις, ομιλίες κ.λπ.
Στο νησί υπάρχουν αίθουσες τέχνης. που ιδιαίτερα τους εαρινούς και θερινούς μήνες φιλοξενούν εκθέσεις έργων τέχνης.
Ο επισκέπτης έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αρκετές παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια, που διατηρούν τον αυθεντικό λαϊκό χαρακτήρα τους.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.