Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Florina
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Φλώρινας Πρέσπες Πόλεις - Περιοχές
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Αγιος Γερμανός, ο παραδοσιακός

Ο Άγιος Γερμανός αποτελεί ορεινό χωριό του Νομού Φλώρινας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040 μέτρων, πάνω από την λίμνη μεγάλη Πρέσπα.

Απέχει 45 χιλιόμετρα από τη Φλώρινα και 44 χιλόμετρα από την Καστοριά ενώ 7 μόλις χιλιόμετρα από τις λίμνες Πρέσπες, και για το λόγο αυτό ξεπροβάλλουν ξεκάθαρα από την πανοραμική θέα του χωριού.

Παρόλο που στο παρελθόν ο οικισμός γνώρισε μεγάλη άνθηση, σήμερα κατοικούν σε αυτόν μόλις 250 άτομα.
Χαρακτηρίζεται ως το μόνο χωριό στην περιοχή των Πρεσπών που έχει διατηρήσει τα παλιά πέτρινα σπίτια, χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Όλοι όσοι περάσουν από τον Άγιο Γερμανό δε θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα καθώς και το ναό του Αγίου Αθανασίου που χρονολογείται τον 17ο αιώνα. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως στις 23/4 και 12/5 πραγματοποιείται τοπικό πανηγύρι στο οποίο χαρακτηριστικά στοιχεία είναι ο λιτός και τα ηπειρώτικα.

Στα Βορειοανατολικά του χωριού, την εμφάνισή του κάνει το μικρό ποτάμι Στάρα με τους μικρούς του καταρράκτες, τα πεντακάθαρα νερά του και πέστροφες. Παράλληλα με το ποτάμι, μέσω του δασικού δρόμου, φτάνει κανείς στα πανέμορφα δάση έλατου - οξυάς, ενώ αν συνεχίσει προς τις κορυφές Καλό Νερό (Bella Voda) και Μάζι σε υψόμετρο 2.156 μ. και 2.060 μ. αντίστοιχα, η θέα των λιμνών που θα αντικρίσει θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ιδιαίτερη σημασία για την συνέχιση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Αυτό έχει ως συνέπεια, στο χωριό να λειτουργεί Παιδική Δανειστική βιβλιοθήκη, Κέντρο Πληροφόρησης για το φυσικό περιβάλλον ενώ οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από αρμόδιους ξεναγούς.
Η προσπάθεια που κάνουν είναι άξια επαίνου ενώ σημαντικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη του τόπου προσφέρουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.

Πέρα από τα παραπάνω, αξιοσημείωτο θεωρείται και το πλήθος των πηγών που βρίσκονται στην ευρεία περιοχή. Χαρακτηριστικές είναι οι πηγές «Μοτσάρα», «Ποτίστρα», το «Φυλάκιο», το «Προσήλιο» και η «Γιοβάνιτσα».

Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στον Αγιο Γερμανό Διαμονή στον Αγιο Γερμανό


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στον Αγιο Γερμανό


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.