Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist Guide of Attiki
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Αττική Τουριστικός οδηγός Αττικής
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Αττική, τουριστικός οδηγός

Στη σύγχρονη Αττική, κυριαρχεί το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Αποτελεί το σημαντικότερο διοικητικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας και χαρακτηρίζεται από έντονη οικιστική ανάπτυξη. Όμως, περιδιαβαίνοντας κάποιος στο νομό Αττικής έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις βασικές περιόδους της ελληνικής προϊστορίας και ιστορίας.
Μπορεί η πολύβουη Αθήνα να κουράζει πολλές φορές τους κατοίκους της, όμως, στη μακραίωνη ιστορία της μεταλαμπάδευσε γνώσεις και πολιτισμό.
Δεν είναι ο ιδανικός τόπος για διακοπές αλλά οι επισκέπτες της μπορούν να χαρούν τις ομορφιές και τα αξιοθέατά της. Όσοι δεν την ξέρουν καλά θα την ανακαλύψουν και όσοι τη γνωρίζουν θα γνωρίσουν παραπάνω κάποιες γωνιές της που, πιθανόν, δεν επισκέπτονται συχνά στην καθημερινότητά τους.
Πλατεία Συντάγματος - μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, η Βουλή των Ελλήνων, ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο Μέγαρο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Δημαρχείο, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, η Συνάια Ακαδημία, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το κτίριο Κωστή Παλαμά, η Βαλλιάνειος Εθνική Βιβλιοθήκη, το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, το Ηλίου Μέλαθρον, η Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μέγαρο Μελά, το Πολυτεχνείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το παλαιό εργοστάσιο παραγωγής φωταερίου, το παλαιό πιλοποιείο Πουλόπουλου που έχει γίνει πολιτιστικό κέντρο με την επωνυμία "Μελίνα Μερκούρη", οι μουσειακοί χώροι του μετρό, ο Λυκαβηττός, η Πλάκα και το Μοναστηράκι, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε.
Από αρχαιολογικούς χώρους είναι γεμάτη η Αθήνα: Ακαδημία Πλάτωνος, Ακρόπολη, Άρειος Πάγος, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμικός, Λόφος του Φιλοπάππου, Φανάρι του Διογένη, Ολυμπιείον, Πνύκα, Ρωμαϊκή Αγορά, Πύργος Ανέμων (Αέριδες). Βυζαντινά μνημεία είναι οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Καπνικαρέα, η Μονή Δαφνίου, η Μονή Καισαριανής και η Παναγία Γοργοεπήκοος. Μία σειρά από μουσεία λειτουργούν στην Αθήνα που βοηθούν τόσο τον ξένο όσο και τον Έλληνα επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα την πρωτεύουσα της χώρας μας. Στην Αθήνα λειτουργούν υπερπολυτελή ξενοδοχεία και ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών καθώς και... κάμπινγκ!

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το Πρώτο Λιμάνι της χώρας είναι ο Πειραιάς που είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Είναι χτισμένος στην πειραϊκή χερσόνησο και έχει πάρα πολλές ομορφιές.
Κατά μήκος των ακτών της πειραϊκής στη Ζέα και τη Φρεαττύδα βρίσκονται τα ίχνη των αρχαίων οχυρώσεων. Στη Ζέα βρίσκονται τα ερείπια του Ελληνιστικού Θεάτρου και στην Φρεαττύδα ο τάφος του Θεμιστοκλή. Το Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Κοραή αποτέλεσε σημείο αναφοράς πολλών γενιών Πειραιωτών και μη. Ο Τινάνειος Κήπος και η Καστέλα είναι μέρη που αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθείτε, όπως και όλη την πειραϊκή όπου μπορείτε να διασκεδάσετε με θέα τη θάλασσα. Το ίδιο και στο γραφικό Μικρολίμανο όπου μπορείτε να απολαύσετε πρώτης ποιότητας ψάρι αλλά και να διασκεδάσετε με ελληνική ή ξένη μουσική. Δίπλα στο Ελληνιστικό Θέατρο της Ζέας βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο. Στον Πειραιά υπάρχουν μία σειρά από μουσεία που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε.
Κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου γίνονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας και τρεις μεγάλες θρησκευτικές εορτές για τον Πειραιά είναι του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου (Πολιούχος του Πειραιά) και των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Με μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια εξακολουθούν να είναι τόπος παραθερισμού οι οικισμοί της ανατολικής Αττικής που από τα λιμάνια της ξεκινούν φέρι μπότ που επιτρέπουν το πέρασμα στις ακτές της Εύβοιας και σε αρκετά νησιά του Αιγαίου.
Οι Άγιοι Απόστολοι είναι παραθεριστικό κέντρο με εκτεταμένη παραλία, με άμμο και ψιλό βότσαλο. Στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιάρειου. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού.
Ανάμεσα στα πεύκα βρίσκεται ο Άγιος Ανδρέας που έχει δροσερό κλίμα και στην περιοχή του φιλοξενούνται κατασκηνώσεις. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην αμμώδη παραλία της περιοχής.
Η Βραυρώνα είναι παραθαλάσσια περιοχή με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας. Μπορείτε να κολυμπήσετε στον κόλπο της Βραυρώνας και στις παραλίες της περιοχής Αρτέμιδος.
Φημισμένη για τα κρασιά, της χασαποταβέρνες και τις ψησταριές είναι η περιοχή του Κορωπίου. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Τριάδας, του Οσίου Λουκά και των Αγίων Ασωμάτων.
Η σύγχρονη πόλη και τα ερειπωμένα νεοκλασικά δημόσια κτίρια του 19ου αιώνα συνθέτουν το σκηνικό του Λαυρίου με τα αρχαία ορυχεία, στην Καμάριζα, λίγο έξω από την πόλη και τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού στο λόφο Βελατούρι. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες του όρμου του Θορικού και στις παραλίες νότια του Λαυρίου, ώς το Σούνιο.
Στη Λούτσα που είναι παραθεριστικό κέντρο με αμμουδιές και πεύκα μπορείτε να κολυμπήσετε και να διασκεδάσετε στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου.
Η ιστορική περιοχή του Μαραθώνα γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Η λίμνη του Μαραθώνα και το Φράγμα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, όπως και ο Τύμβος, ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα και η εκκλησία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων. Στις υπώρειες της Πεντέλης βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Γνωστή για τα κρασιά της είναι και η πόλη του Μαρκόπουλου.
Το Μάτι έχει όμορφα σπίτια, πολλά κέντρα και ξενοδοχεία και ωραίες αμμουδιές.
Παραθαλάσσιο θέρετρο είναι και η Νέα Μάκρη. Για το καλό κρασί της φημίζεται η Παιανία στην οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Βορρέ, τη Δημοσθένιο Βιβλιοθήκη, το Σπηλαιοβάραθρο "Κουτούκι" και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου.
Το Πόρτο Ράφτη είναι πολύβουο θέρετρο στο οποίο αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τη Νεκρόπολη.
Λιμάνι με μεγάλη κίνηση και αξιόλογο τουριστικό κέντρο είναι η Ραφήνα. Κοντά της βρίσκεται το Πικέρμι με σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία της περιοχής και στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Φημισμένο οινοπαραγωγικό κέντρο είναι τα Σπάτα που στην ευρύτερη περιοχή του βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στο Σχοινιά θα δείτε το πευκοδάσος που καταλήγει στην παραλία και στον Ωρωπό μπορείτε να παραθερίσετε, όπως και στον κοντινό οικισμό Χαλκούτσι που έχει πολλές εξοχικές κατοικίες.

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Στη δυτική Αττική πολλοί είναι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ελλάδας που "απλώθηκαν" προκειμένου να εξασφαλίσουν τον παραθερισμό τους.
Το Αλεποχώρι είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα παραθαλάσσια θέρετρα της Αττικής με πράσινο και καθαρή θάλασσα. Τα Βίλια είναι χτισμένα μέσα στα πεύκα, στις πλαγιές του Κιθαιρώνα.
Σημαντική πόλη της αρχαίας Αττικής είναι η Ελευσίνα στην οποία αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο.
Η Κινέττα είναι παραθαλάσσιος οικισμός με ωραίες εξοχικές κατοικίες μέσα στα πεύκα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις αμμουδερές παραλίες της περιοχής.
Στο Κριεκούκι μπορείτε να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική 19ου αιώνα. Ο Λουτρόπυργος και το Μεγάλο Πεύκο (Νέα Πέραμος) είναι παραθαλάσσια θέρετρα που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τις επιπτώσεις από το μπετόν και τη βιομηχανική μόλυνση.
Σημαντική πόλη της αρχαιότητας είναι τα Μέγαρα στα οποία πρέπει να επισκεφθείτε την Κρήνη του Θεαγένους και το αρχαιολογικό μουσείο.
Επίνειο των Βιλίων με θαυμάσια παραλία είναι το Πόρτο Γερμενό. Είναι χτισμένο στην περιοχή των αρχαίων Αιγοσθένων. Τον αρχαιολογικό αυτό χώρο που χρονολογείται στον 4ο - 3ο αιώνα π.Χ. πρέπει να τον επισκεφθείτε.

ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
Περιοχή με αξιόλογο ιστορικό παρελθόν και πολλές φυσικές ομορφιές: Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Βριλήσσια, Εκάλη, Ηράκλειο, Κηφισιά, Μαρούσι, Μελίσσια, Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Χαλάνδρι κ.ά. Ενδιαφέροντα μνημεία και μουσεία, πολυτελής κατοικίες και πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα συνθέτουν το σκηνικό των βορείων προαστίων της Αθήνας των οποίων φυσικά σύνορα της περιοχής είναι η Πεντέλη και η Πάρνηθα.
Προάστιο της Αθήνας είναι οι Αχαρνές (Μενίδι) που στην αρχαιότητα ήταν ο πολυπληθέστερος δήμος της Αττικής.   Στους πρόποδες της Πάρνηθας βρίσκεται η μονή Αγίας Παρασκευής και αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη, το αρχαιολογικό μουσείο και τον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών.
Σε γειτνίαση με το κτήμα Τατοΐου βρίσκεται η Βαρυμπόμπη με το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας και το βράχο της Βαρυμπόμπης, τον εντυπωσιακό βράχο της Πάρνηθας με κέντρο αναρρίχησης.
Το καταπράσινο προάστιο Δροσιά βρίσκεται στις υπώρειες της Πεντέλης.
Ωραία σπίτια, πεύκα και καλοκαιρινή δροσιά χαρακτηρίζουν την Εκάλη.
Στην Κηφισιά βρίσκεται το μουσείο Γουλανδρή φυσικής ιστορίας. Πρόκειται για προάστιο με κύριο χαρακτηριστικό το πράσινο, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τις πολυτελής σύγχρονες κατοικίες, τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα και την έντονη νυχτερινή ζωή. Στην Κηφισιά μπορείτε να επισκεφθείτε και την έπαυλη "Αμαρυλλίς" όπου είχε ζήσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής του ο Γεώργιος Δροσίνης και το τηλεπικοινωνιακό μουσείο.
Στο πυκνοκατοικημένο Μαρούσι μεταξύ άλλων μπορείτε να επισκεφθείτε το μόνιμο εκθετήριο κεραμικής, τα μουσεία του Αλέκου Κοντόπουλου και του Γιάννη Τσαρούχη καθώς και το Σπαθάριο Μουσείο Θεάτρου Σκιών.
Άλλο ένα προάστιο με πράσινο είναι η Νέα Ερυθραία μεταξύ Κηφισιάς και Εκάλης.
Το ψηλότερο βουνό της Αττικής είναι η Πάρνηθα που λειτουργούν καζίνο καθώς και χειμερινά καταφύγια.
Μπορεί τα λατομεία, αλλά και οι πυρκαγιές να έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του όμως το προάστιο και το ομώνυμο βουνό της Πεντέλης γνωστό για τα κατάλευκα μάρμαρά του εξακολουθεί να δεσπόζει στην περιοχή.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τον Πύργο της Δούκισσας της Πλακεντίας, τη Μονή Πεντέλης, καθώς και τη σπηλιά του Λήσταρχου Νταβέλη.
Στην περιοχή του ομώνυμου αρχαίου Αττικού Δήμου βρίσκεται η Φυλή. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Αρχαίο Φρούριο και τη μονή Κλειστών, γυναικείο μοναστήρι με αξιόλογες αγιογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο.

ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
Νυχτερινή ζωή, πράσινο, θάλασσα, αμμώδης παραλίες και πράσινο, ξενοδοχεία, γήπεδα αθλοπαιδιών συνθέτουν το σκηνικό της νότιας Αττικής, μία από τις πλέον ελκυστικές περιοχές της Αττικής.
Στις παραλίες του Αγίου Κοσμά μπορείτε να κολυμπήσετε, ενώ ο Άλιμος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα είναι η γενέτειρα του Θουκυδίδη.
Με πολλές ψαροταβέρνες, ξενοδοχεία και εξοχικά σπίτια είναι η τουριστική περιοχή της Αναβύσσου.
Όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο, με γοργό ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια είναι η Βάρκιζα. Με πολλά κέντρα, καταστήματα και πολύ καλά οργανωμένη παραλία. Στη θέση "Γούρνα" αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τον ταφικό περίβολο των κλασικών χρόνων.
Με πολυτελή ξενοδοχεία και σπίτια και καλά οργανωμένες παραλίες η Βούλα εξακολουθεί να είναι ένα παραθαλάσσιο προάστιο με έντονη νυχτερινή ζωή.
Από τα ωραιότερα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής είναι η Βουλιαγμένη με τα πολλά ξενοδοχεία, τους χώρους πρασίνου και τη γνωστή Λίμνη με ιαματικά νερά.
Προάστιο με πολυάριθμα νυχτερινά καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή είναι η Γλυφάδα και το Καβούρι παρά τον οικοδομικό οργασμό των τελευταίων χρόνων εξακολουθεί να έχει προστατευμένο το δάσος του.
Το Λαγονήσι έχει γραφικούς κόλπους και καθαρή θάλασσα και προτιμάται από πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας για παραθερισμό. Στα Λεγραινά λίγο πριν από το Σούνιο που είναι μία όμορφη γωνιά της Αττικής δεν έχει ακόμη... εισβάλλει ο τουρισμός!
Στο Νέο Φάληρο μπορείτε να θαυμάσετε αναπαλαιωμένα νεοκλασικά κτίρια.
Το Παλιό Φάληρο είναι πυκνοκατοικημένο και πολύβουο. Οι φοίνικες και τα πέτρινα αρχοντικά αποτελούν τους μάρτυρες μιας όμορφης περασμένης εποχής.
Το ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο είναι μαγευτικό. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, σε ένα περιβάλλον θαυμάσιο. Πρόκειται για εθνικό δρυμό με αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα. Στο Σούνιο βρίσκεται το Ιερό του Ποσειδώνα και της Αθηνάς
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις Ανανέωση θεμάτων
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.