Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Milos
Αρχική Ελλάδα Κυκλάδες Μήλος Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Τουριστικός Οδηγός Μήλος

Πρόκειται για ηφαιστιογενές νησί που διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με ψιλή άμμο.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πλάκα (Μήλος) που διατηρεί στοιχεία νησιώτικης αρχιτεκτονικής.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα γραφικά ψαροχώρια Μανδράκια και Θυροπόταμος ενώ πολύ ωραίο και με καταπληκτική θέα στον όρμο της Μήλου είναι το χωριό Τρυπητή.

Εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με κάτασπρους βράχους και σπηλιές είναι το Σαρακίνικο. Στις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πανηγύρι της Παναγίας της Κορφιάτισσας.
Λιμάνι της Μήλου είναι ο Αδάμαντας. Στην παραλία βρίσκονται τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα τουριστικά καταστήματα. Η μεταλλευτική ιστορία της Μήλου προβάλλεται στο Μεταλλευτικό Μουσείο.

Τα Απολλώνια είναι κατεξοχήν παραθεριστικό κέντρο. Το καλοκαίρι έχουν δροσερό κλίμα! Από τα Απολλώνια τα καΐκια πραγματοποιούν δρομολόγια για το λιμάνι Ψάθη της γειτονικής Κιμώλου και επισκέψεις στα Γλαρονήσια και τη σπηλιά του Παπαφράγκα.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς Πάχαινα, Αγιος Κωνσταντίνος και Μύτακας. Απέναντι από τον Αδάμαντα βρίσκεται ένα από τα "ησηχαστήρια" της Μήλου η περιοχή του Εμπορειού.
Η λιμνοθάλασσα στο Ριβάρι θα σας εντυπωσιάσει.
Η Ζεφυρία υπήρξε η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Μήλου.
Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την παλαιά μητρόπολη της Μήλου την εκκλησιά της Παναγίας της Πορτιανής καθώς και τα μεσαιωνικά κατάλοιπα - ερείπια που θυμίζουν τον μεσαιωνικό παρελθόν της Ζεφυρίας.
Το Κλέφτικο - Συκιά, το Κλίμα, το Παλιοχώρι - Αγία Κυριακή και ο Προβατάς είναι μικρά χωριά που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές. Στο Παλιοχώρι μάλιστα αναβλύζουν σε πολλά σημεία ζεστά θειούχα νερά.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τη Χιβαδολίμνη που πήρε το όνομά της από τις άπειρες αχιβάδες που υπάρχουν στο βυθό της.Φιλόξενα χωριά
Ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου σας ανοίγει την αγκαλιά του. Σπαρμένο από οχτώ γραφικά χωριουδάκια, έξοχα δείγματα παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής, αιχμαλωτίζει τη ματιά από την πρώτη στιγμή. Ο Αδάμαντας, παραλιακό χωριό, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού. Η Πλάκα, η πρωτεύουσα, σκαρφαλωμένη στις παρυφές του Κάστρου, προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα και ρομαντικούς περιπάτους στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της. Η πανέμορφη Τρυπητή με τους γραφικούς ανεμόμυλους, ο Τριοβάσαλος, ο Πέρα Τριοβάσαλος, οι Πλάκες, η Ζεφυρία και τέλος τα Πολλώνια, το γραφικό ψαροχώρι που είναι ένα καλά οργανωμένο παραθεριστικό κέντρο, θα γοητεύσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Παραδοσιακοί οικισμοί
¶ξιοι επίσκεψης και θαυμασμού οι ιδιόρρυθμοι οικισμοί Κλίμα, Φουρκοβούνι, Αρετή, Φυροπόταμος, Μαντράκια, Μύτακας και ¶γιος Κωνσταντίνος, προσφέρουν στο θεατή ένα σύνολο οπτικής πανδαισίας. Σ' αυτούς υπάρχουν τα σύρματα, χώροι σκαμμένοι σε μαλακό πέτρωμα και βαμμένοι με έντονα χρώματα, που χρησιμεύουν για να προστατεύουν τις βάρκες από τους δυνατούς ανέμους. Οι μοναδικοί αυτοί αιγαιοπελαγίτικοι οικισμοί, κτισμένοι σε μικρούς κολπίσκους, αποτελούν πανέμορφα ψαράδικα λιμανάκια.


Μαγευτικές παραλίες
Παλιοχώρι, Αγ. Κυριακή, Προβατάς, Τσιγκράδο, Φυριπλάκα, Χιβαδόλιμνη, Αγ. Σώστης, Φυροπόταμος, Γέροντας, Καστανάς... είναι μερικά από τα 75 μικρά και μεγάλα δαντελωτά ακρογιάλια της Μήλου. Λουσμένα από το άπλετο φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου και στολισμένα με πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια σας υπόσχονται αξέχαστες στιγμές. Πλούσιες αμμουδιές με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, εξάπτουν τη φαντασία και δημιουργούν υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς που ξετρελαίνουν τους εραστές της θαλάσσιας αύρας.


Γεωλογικοί σχηματισμοί
Κλέφτικο, ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές - Παπάφραγκας, εκπληκτικής ομορφιάς ανοικτό σπήλαιο - Σαρακίνικο, λευκός ηφαιστειακός σχηματισμός με άφθονα απολιθώματα - Γλαρονήσια, Αρκούδες, Σπήλιαο Συκιάς και άλλα, είναι μερικά από τα υπέροχα δημιουργήματα της φύσης που συνθέτουν τη μοναδικότητα του κυκλαδίτικου αυτού νησιού κα το καθιστούν ένα μοναδικό φυσικό γεωλογικό μουσείο.


Αρχαιολογικοί θησαυροί
Η πλουσιότατη ιστορία του νησιού αποκαλύπτεται πολύ ενδιαφέρουσα για όσους θελήσουν να τη γνωρίσουν. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως την προϊστορική πόλη της Φυλακωπής, στο χώρο της οποίας αναπτύχθηκε πολιτισμός από τη νεολιθική εποχή. Αφετηρία για την άνθηση των τεχνών αποτέλεσε η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ακμής αυτής αναφέρονται το παγκοσμίου ακτινοβολίας άγαλμα της Αφροδίτης (Μουσείο Λούβρου) και ο επιβλητικός Ποσειδών (Εθνικό Μουσείο Αθηνών). Επίσης, κατασκευές όπως το μαρμάρινο θέατρο, σηματοδοτούν τα πολιτισμικά αισθήματα των Μηλίων στη μακραίωνη ιστορία τους.Θρησκευτικά Αξιοθέατα
Οι κατακόμβες, τόπος συγκέντρωσης των πρώτων χριστιανών για να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αποτελούν ένα μεγαλοπρεπές παλαιοχριστιανικό μνημείο. Μοναδικές σε μέγεθος, στον ελληνικό χώρο, και από τις πιο αξιόλογες μαζί με αυτές της Ρώμης και των Αγίων Τόπων σε παγκόσμιο επίπεδο, προσδιορίζουν το χριστιανισμό στο νησί πιθανόν από τον 1ο αιώνα. Η παλαιότερη εκκλησία του νησιού, η Παναγία του Κήπου, χτισμένη από τα βυζαντινά χρόνια, η χιλιόχρονη Αγία Τριάδα που φιλοξενεί και το εκκλησιαστικό μουσείο, η Παναγία η Τουρλιανή, η Θαλασσίτρα, η Κορφιάτισσα, ο ¶γιος Ιωάννης ο Σιδερένιος, η Αγία Σοφία και δεκάδες εκκλησίες και ξωκλήσια αποτελούν μερικά από τα θρησκευτικά μνημεία που αξίζει να επισκεφθείτε.


Θαλάσσιες δραστηριότητες
Ο φυσικός κόλπος του νησιού και οι πολλές μεγάλες παραλίες του προσφέρονται για όλα τα αθλήματα που έχουν σχέση με το θαλάσσιο περιβάλλον. Πλήθος επιλογών μπορούν να καλύψουν το χρόνο σας. Wind surfing, water ski, jet ski, beach tennis - volley, canoe - kayak, καταδύσεις και ψάρεμα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης. Ακόμα, ο εκπληκτικός ομορφιάς βυθός της Μήλου θεωρείται παράδεισος και για τη θέα του, αλλά και για την πλούσια βιοποικιλότητά του. Στο νησί οργανώνονται εκδρομές με canoe - kayak και λειτουργεί σχολή καταδύσεων.


Αξέχαστες εκδρομές
Καθημερινά αναχωρούν από τον Αδάμαντα μικρά εκδρομικά πλοία που κάνουν το γύρο του νησιού και σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Κίμωλο για φαγητό. Από την παραλία του Κήπου αναχωρεί σκάφος για τις πανέμορφες παραλίες του Γέροντα, Κλέφτικου, Γέρακα και Θειωρυχείων, ενώ από τα Πολλώνια μπορείτε να επισκεφθείτε τη γειτονική Κίμωλο με μικρό καίκι ή ferry-boat ανοικτού τύπου. Επίσης, για τους φίλους της ιστιοπλοίας, υπάρχουν σκάφη που πραγματοποιούν αξέχαστες ημερήσιες εκδρομές. Για τους λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού, ενδιαφέρουσες επιλογές αποτελούν διαδρομές σε υπέροχους ηφαιστειακούς σχηματισμούς, αρχαιολογικούς τόπους, γραφικά ξωκλήσια και παλιά ορυχεία.Ιαματικός τουρισμός
Τα ιαματικά λουτρά της Μήλου ήταν γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον Ιπποκράτη, στο σύγγραμμά του "Περί επιδημιών" και η θεραπεία επιφανούς Αθηναίου που έπασχε από δερματοπάθεια. Ιαματικά νερά υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή της Κάναβας, στον Αδάμαντα, στο Παλιοχώρι, στα Τρία Πηγάδια, στον Καστανά και αλλού. Όλες αυτές οι πηγές θεωρούνται κατάλληλες για ρευματοειδείς αρθρίτιδες, παθήσεις των περιφερειακών νεύρων, δερματολογικές και γυναικολογικές.Ατέλειωτη διασκέδαση
Η Μήλος προσφέρει ξεγνοιασιά και χαλάρωση αλλά και έντονες στιγμές νυχτερινής ζωής. Μπαρ, ντίσκο και νυχτερινά κέντρα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Η χαρούμενη ψυχοσύνθεση των Μηλιών είναι συνυφασμένη με το χορό και τη διασκέδαση. Διατηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, σας καλούν στα πανηγύρια που διοργανώνουν σε ναούς και ξωκλήσια. Σε αρκετά απ' αυτά θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακούς μεζέδες, ντόπιο κρασί και με τους ήχους νησιώτικης μουσικής να χορέψετε και να διασκεδάσετε.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.