Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Methana
Αρχική Ελλάδα Ν. Πειραιά-Τροιζηνία Μέθανα Ιαματικές Πηγές
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Ιαματικές Πηγές, Θαλασσοθεραπεία

Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης, ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά. Κείμενα του Παυσανία, του Στράβωνα, του Οβίδιου, μαρτυρούν την ύπαρξη και την φήμη τους από τους αρχαίους χρόνους.

Τα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές "μεταφέρουν", πολυάριθμα πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών που προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες θεραπείας πολλών παθήσεων και γενικότερης αναζωογόνησης του οργανισμού κάθε ηλικίας. Εδώ βρίσκεται, η μυθική μαγεία ενός αρχαίου μυστικού για την φροντίδα του δέρματος, όπου αυτό ξαναβρίσκει την ελαστικότητα και την φρεσκάδα του και εσείς μια τέλεια εμφάνιση και αίσθηση νεότητας και ζωντάνιας.

Έχουν ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικές παθήσεις, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Η φύση πλουσιοπάροχα δώρισε στα ιαματικά νερά των Μεθάνων πολύτιμα συστατικά σε μεγάλες ποσότητες και τεράστιας θεραπευτικής σημασίας, γεγονός που δικαιολογεί την μοναδικότητα και την ξεχωριστή θέσης τους στην ιστορία των ιαματικών πηγών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης
  • Πηγή Βρωμολίμνη, Αγίων Αναργύρων
    Από τις ρωγμές του εδάφους αναβλύζει θείο 34,4 βαθμών Κελσίου και προσφέρεται για όσους έχουν αρθριτικά, δερματικά και παθήσεις νεύρων.

  • Πηγή Αγίου Νικολάου, Λουτρά του Παυσανία
    Η πηγή αυτή είναι χλωριονατριούχος 41 βαθμών Κελσίου και προσφέρεται για ρευματικά, γυναικολογικά και τα νεύρα.

  • Πηγή Καρασταμάτη
    Είναι οξυπηγή πόσιμη 21,9 βαθμών Κελσίου και προσφέρεται για παθήσεις πεπτικού συστήματος.

Ιστορία των ιαματικών Πηγών

Οι θερμές ιαματικές πηγές των Μεθάνων κατέχουν εξέχουσα θέση στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής, Ήταν γνωστές ήδη από τους αρχαίους χρόνους και μερικές χρησιμοποιούνταν από τότε. Σχετικές αναφορές γίνονται από το γεωγράφο Στράβωνα, το λατίνο ποιητή Οβίδιο και τον περιηγητή Παυσανία (2ος αι. μ.Χ.). Ο τελευταίος μάλιστα φαίνεται ότι αναφέρεται στις πηγές του Αγ. Νικολάου Παλαιών Λουτρών, που μέχρι σήμερα είναι γνωστές ως «Λουτρά του Παυσανία».
Κατά τον αρχαίο περιηγητή εμφανίστηκαν μετά από έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων την εποχή που βασιλιάς της Μακεδονίας ήταν ο Αντίγονος Β' Γονατάς.

Τη δεκαετία του 1870 αρχίζουν οι πρώτες προσπάθειες συστηματικής αξιοποίησης των ιαματικών πηγών. Το 1906 κατασκευάζονται τα πρώτα υδροθεραπευτήρια στις θειούχες πηγές των Αγ. Αναργύρων και ακολουθούν άλλα, το 1912 στις χλωριονατριούχες πηγές του Αγ. Νικολάου, το 1930 (το δημόσιο υδροθεραπευτήριο) και το 1936. Την ίδια περίοδο οικοδομούνται και επιβλητικά ξενοδοχεία. Σήμερα τα Μέθανα εξελίσσονται πλέον σε σημαντικό κέντρο αναζωογόνησης. Οι πηγές είναι κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, καθώς και για αναζωογόνηση του οργανισμού.

Θαλασσοθεραπεία
Στα Μέθανα απολαμβάνουμε μια ξεχωριστή φυσική θαλασσοθεραπεία. Η φυσική εκβολή των ιαματικών πηγών στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα υδροθεραπευτήρια των Αγίων Αναργύρων και Αγίου Νικολάου έχει σαν αποτέλεσμα το ιαματικό νερό να αναμιγνύεται με το θαλάσσιο και οι λουόμενοι απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητές των για την υγεία του οργανισμού και για την ομορφιά του δέρματος.
Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη για να απολαύσουν αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της θαλάσσιας περιοχής των Μεθάνων.

Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις Ανανέωση θεμάτων
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Contact Us | Site Map|
Created by WebLines© 2000-2011 Hotelsline.gr
Any reproduction or distribution of information of these pages, in whole or in part, other than for private use only,
without the written consent of the credited author, contributor, photographer or maintainer of the web pages is prohibited.