Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Kithira
Αρχική Ελλάδα Ν. Πειραιά-Τροιζηνία Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Τουριστικός Οδηγός Κυθήρων

Κύθηρα
Επιβλητικές ρεματιές, σπήλαια, αμμουδερές παραλίες, γραφικές ακρογιαλιές και παραδοσιακά χωριά με βενετσιάνικα και βυζαντινά μνημεία μαγεύουν τους επισκέπτες των Κυθήρων που ονομάζονται και Τσιρίγο.
Η όμορφη Χώρα έχει έντονο νησιώτικο χρώμα, κάτασπρα παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια, καμάρες και εκκλησίες με καμπαναριά που ξεχωρίζουν. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Χώρας, καθώς και το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει πάνω σε ένα λόφο.
Μέσα στο κάστρο σώζονται οι εκκλησίες της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας,
της Παναγίας
της Ορφανής,
του Παντοκράτω-ρα και του Αγίου Ιωάννη.
Τα Κύθηρα πάντα θα τα βρίσκουμε και πάντα θα τα αναζητούμε Επίσης, η κατοικία
του ενετού
 άρχοντα και
  αργότερα του
   άγγλου αρμο-
    στή όπου
      σήμερα
   στεγάζεται το
  ιστορικό αρχείο του νησιού και ερείπια σπιτιών.
Το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας περιλαμβάνει αγγεία και λίθινα σκεύη μινωικής εποχής, αγγεία και γλυπτά αρχαϊκής και κλασικής εποχής, γλυπτά ρωμαϊκής εποχής, οικόσημα και νομίσματα. Στη Χώρα μπορείτε να κολυμπήσετε στο Καψάλι και στον όρμο Φελωτής.
Ο Αβλέμονας είναι γραφικό ψαροχώρι με ξεχωριστή ομορφιά. Βρίσκεται σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση και σε αυτό ξεχωρίζουν τα κάτασπρα σπίτια με τα μπλε πορτοπαράθυρα και τις λουλουδιασμένες αυλές.
  Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η Παλαιόπολη που είναι παραθεριστικός οικισμός καθώς και το Καλάδι που είναι όμορφη περιοχή με μικρή παραλία.

Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό και λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κύθηρασυνδέει το νησί με τη Νεάπολη Λακωνίας. Ο παραλιακός δρόμος οδηγεί στην είσοδο του επιβλητικού φαραγγιού της Λαγκάδας. Στο δρόμο προς τον ποταμό μπορείτε να επισκεφθείτε το μικρό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας.   Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του οικισμού, στη Φυρή Αμμο, στο Καλαμίτσι και στη Λαγκάδα.
Φημισμένο για την παραγωγή μελιού είναι το μεσόγειο χωριό των Αρωνιάδικων. Κοντά στα Αρωνιάδικα βρίσκονται τα χωριά Αλοϊζιάνικα, Φριλιγκιάνικα και Πιτσινάδες που διατηρούν δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Αν βρεθείτε στην περιοχή επισκεφθείτε το κάστρο της Παλαιόχωρας που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο βαθιές χαράδρες.
Κύθηρα, άποψη από τα Κύθηρα
Το Διακόφτι είναι το κύριο λιμάνι των Κυθήρων και αποτελεί παραθεριστικό οικισμό με γραφικές ακρογιαλιές. Στολίδι του οικισμού είναι το νησάκι Μακρόνησος και μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα από τα δύο εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου του Βουνού στην κορυφή λόφου, ενώ αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε και τη νησίδα Φειδονήσι. Το μοναστήρι της Αγίας Μονής γιορτάζει στις 6 Αυγούστου.
Κύθηρα, ΚαψάλιΟ Καραβάς είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο ανάμεσα σε ελιές, αμυγδαλιές και πλατάνια. Μπορείτε να κολυμπήσετε στους Φούρνους και στην Πλατειά Αμμο.
Οι Καρβουνάδες έχουν μεγάλη εμπορική κίνηση και από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Φράτσια, απλωμένο σε μεγάλη έκταση με αξιόλογη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή. Στα Φράτσια μάλιστα τον Αύγουστο κάθε χρόνο πραγματοποιείτε μεγάλη γεωργοκτηνοτροφική έκθεση.
Περπατήστε στον παραλιακό πλακόστρωτο πεζόδρομο στον παραθεριστικό οικισμό Καψάλι, επισκεφθείτε το αγγλικό υδραγωγείο στο Καψαλάκι, τον Παλαιό Ανεμόμυλο κοντά στον Πίσω Γιαλό, το νησάκι Αυγό με εντυπωσιακό σχήμα και ύψος, το πευκοδάσος πίσω από τον οικισμό, το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας κοντά στον οικισμό Σπηλιές, τον Χαλκό που είναι γραφικός όρμος σε περιοχή με άγρια φυσική ομορφιά καθώς και τη βραχώδη ακρογιαλιά του Βρουλέα με θέα στις βραχονησίδες Καπέλο και Κουφό.
Με έντονα ακόμη τα αρχιτεκτονικά δείγματα από την εποχή της Αγγλοκρατίας, το όμορφο χωριό Λιβάδι προσφέρεται για περιηγήσεις. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Ανδρέα, της Κύθηρα, νησί των γλυκών μυστικών και των γιορτών της καρδιάςΑνάληψης, του Αγίου Δημητρίου, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασά, καθώς και τον γραφικό όρμο Μελιδόνι, τον Σταυρό, τον όρμο Βαθύ Αυλάκι (Λιμνάρια), την Φυρή Αμμο που η παραλία έχει πορφυρή απόχρωση καθώς και την Κομπονάδα με την εκτεταμένη παραλία της.

Κύθηρα, Λιβάδι  Τα Μητάτα είναι χτισμένα σε κατάφυτη περιοχή και φημίζονται για τους αμπελώνες τους και την παραγωγή κρασιού. Κοντά στο χωριό με τρεχούμενα νερά και πράσινο βρίσκεται η Πηγή, η Παλαιοί Ανεμόμυλοι, η Μαύρη Σπηλιά, το φαράγγι του Τσάκωνα και το χωριό Βιαράδικα. Κοντά στα Βιαράδικα βρίσκονται οι Βρύσες με τα υπεραιωνόβια πλατάνια.
Πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά συνθέτουν την εικόνα στον Μυλοπόταμο. Κοντά του βρίσκονται οι οικισμοί Κάτω Χώρα, Πίσω Πηγάδι και Αραίοι. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την κατάφυτη ρεματιά με τα τρεχούμενα νερά και τον καταρράκτη της Νεράιδας (Φόνισσας), το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, αλλά και τον γραφικό ψαράδικο οικισμό του Λιμνιώνα.
Στην Πλατειά Αμμο εκτός από Κύθηρα. Ποταμόςξεκούραστες διακοπές μπορείτε
να κολυμπήσετε τόσο στην παραλία του οικισμού όσο και στους Φούρνους και τον Αγιο Νικόλαο. Στο βόρειο άκρο του νησιού μπορείτε να επισκεφθείτε τον Φάρο στο ακρωτήρι Σπαθί.
Πέρα από τα αρχοντικά όμορφα σπίτια στον Ποταμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον όρμο Λυκόδημου, περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς στην οποία φτάνετε μετά από εντυπωσιακή διαδρομή. Ενδείκνυνται για κολύμπι οι παραλίες Λυκοδήμου και Αγίου Ελευθερίου.
Γύρω από τα Κύθηρα βρίσκονται οι νησίδες Αντιδραγονέρα, Δραγονέρα, Πόρι (Πρασονήσι).
Ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη βρίσκονται τα Αντικύθηρα. Στα Αντικύθηρα μπορείτε να κολυμπήσετε στον Ξηροπόταμο και στην Καμαρίλα. Πανοραμική θέα μπορείτε να έχετε από την κορυφή του όρους Πλαγαράς, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και την αρχαία Αιγίλα στο Κάστρο.
Αν πάτε στα Κύθηρα αγοράστε μέλι, λάδι, κρασί, γλυκά κουταλιού, αμύγδαλα και κεραμικά. Στα Κύθηρα θα ευχαριστηθείτε αγριοκάτσικο, μοσχάρι κοκκινιστό, χορτόπιτα, πίτα του Φτωχού, ξεροτήγανα, αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού και μπιζέδες.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.