Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Εύβοια Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Βόρεια Εύβοια
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Εξορμήσεις στη Βόρειο Εύβοια
...
...
...
...
...
...
Μονή Οσίου Δαυίδ
Καταρράκτες της Δρυμώνας


Από τα πιο εντυπωσιακά και γνωστά μοναστήρια της περιοχής είναι η Μονή Οσίου Δαβίδ, κτίσμα του 14ου αι., που βρίσκεται ανάμεσα στις δασωμένες πλαγιές των βουνών Καβαλάρη και Ξηρό, κοντά στο χωριό Δρυμώνα. Υπάρχει διασταύρωση για τη Μονή κοντά στις Ροβιές. Γύρω στα 4 χλμ. πιο ψηλά, θα σταματήσουμε για μια μικρή πεζοπορία στο καλοσχηματισμένο μονοπάτι, ανάμεσα σε δάση με μαύρη πεύκη, πλατάνια, έλατα, δρυς κι αγριοκουμαριές, για να ανακαλύψουμε τους «Καταρράκτες της Δρυμώνας», κοντά στο ομώνυμο χωριό, που σχηματίζονται πάνω στην κοίτη του ρέματος Σηπιάς. Το νερό πέφτει από ύψος 15 μ. σχηματίζοντας μια καταπράσινη λιμνούλα στη βάση του.
Το τοπίο συναρπάζει με την απίστευτη ομορφιά του! Αν συνεχίσουμε πιο πάνω, θα φθάσουμε ως το χωριό Κερασιά όπου έχουν ανακαλυφθεί υπολείμματα απολιθωμένου δάσους. Στην πλατεία του χωριού θα πιούμε ένα καφεδάκι και θα συνεχίσουμε το δρόμο μετά το χωριό για να ανακαλύψουμε το παλιό πέτρινο, μονότοξο γεφύρι της Κερασιάς, πλημμυρισμένο από το πράσινο.
Στην Αγία Αννα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Αγροτικής Ζωής, όραμα και έργο ζωής του δασκάλου και λαογράφου Δημήτρη Χρ. Σέττα. Για βουτιές στα νερά του Αιγαίου, θα πάμε στην παραλία της Αγκάλης, στο Ψαροπούλι κάτω από τα Βασιλικά και στην παραλία των Ελληνικών με το νησάκι του Αγ. Νικολάου.

Μια όμορφη διαδρομή θα μας φέρει σε μια σημαντική περιοχή, κοντά στο Μαντούδι, εκεί όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Κηρίνθου, σε ένα ονειρεμένο τοπίο, αντίκρυ στο Αιγαίο, στην οποία αναμένεται ότι θα γίνουν ανασκαφές. Εκεί χύνεται στο Αιγαίο και ο ποταμός Νηλέας ή Αράπης, στην περιοχή Κρύα Βρύση, αφού ενωθεί πρώτα με τον ποταμό Κηρέα και σχηματίσουν τον Βούδουρο ποταμό. Στο Φαράγγι του Νηλέα βρίσκεται ο Βράχος της Μπολοβίναινας που αξίζει να το περπατήσουμε.

Για τους πεζοπόρους η Β. Εύβοια είναι «παράδεισος». Το κατάφυτο όρος Καντήλι, αλλά και το Τελέθριο όρος προσφέρονται για εξερευνήσεις. Έξω από το χωριό Δαφνούσα αξίζει να ανακαλύψουμε τον παλιό Πύργο Ντράζι, μέσα στο πράσινο. Μετά την Αγία Άννα θα συνεχίσουμε για το Αγριοβότανο με την όμορφη θέα κι από εκεί θα φθάσουμε στα γραφικά λιμάνια, Πευκί και Ωρεούς, για ουζάκι δίπλα στη θάλασσα.
Μια αληθινή αποκάλυψη είναι η επίσκεψη στο Μουσείο Ναυτίλος στον Αγιόκαμπο Αιδηψού. Κοχύλια, κοράλλια, απολιθώματα, ημιπολύτιμοι λίθοι και πετρώματα παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο σε τούτο το μουσείο, αποκαλύπτοντάς μας έναν κόσμο μαγικό. (Τηλ. 22260-31662, 6972 406477, 6977 533030. site: www.nautilusmuseum.com ).
Συνεχίζουμε για την πολυσύχναστη Αιδηψό που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με υπερσύγχρονα κέντρα λουτροθεραπείας και πολυτελή ξενοδοχεία. Ωστόσο, η Αιδηψός προσφέρει υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια. Ένα υδρομασάζ, πάντως, θα ήταν ό,τι πρέπει για τα τεντωμένα νεύρα μας… Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της θα δούμε πλούσια συλλογή από ρωμαϊκά γλυπτά.
Από εκεί θα επιστρέψουμε στη Λίμνη ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή προς Ήλια - Ροβιές - Λίμνη, με φανταστική θέα στη θάλασσα του Ευβοϊκού!
Στην περιοχή των Ροβιών βρίσκονται πολύ προσεγμένες μονάδες με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε προσιτές τιμές, ιδανικά και για οικογένειες, καθώς και καλές αγροτουριστικές μονάδες μέσα σε εκτάσεις με ελαιώνες, όπου μπορούμε να μείνουμε, αλλά και να μάθουμε για τη συγκομιδή της ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου με τον παραδοσιακό τρόπο. Στις Ροβιές θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό Πύργο των Ροβιών, που υψώνει το ανάστημά του κόντρα στο χρόνο, από καιρούς αλλοτινούς...

Πολλά είναι και τα γεφύρια της Β. Εύβοιας, που θα ανακαλύψουμε (εκτός από το μονότοξο γεφύρι της Κερασιάς που προαναφέραμε), όπως το γεφύρι της Βλάχας, το Γεφύρι στις Κεχριές, τα τοξωτά γεφύρια στα Βασιλικά, στη Δάφνη, στο Ξότριχο, κοντά στο Φαράγγι του Nηλέα ή της Μπολοβίναινας κ.ά.
Το πιο ειδυλλιακό δειλινό θα το απολαύσουμε από τη Λίμνη, πίνοντας το καφεδάκι μας στα παραλιακά καφέ, δίπλα στη γαλήνια θάλασσα του Ευβοϊκού.

Η νύχτα πέφτει αργά, νωχελικά και είναι καιρός για ξεκούραση και καλό φαγητό. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και παραδοσιακά τηγανόψωμα (τυροπιτάρια), γιουβέτσι στο πήλινο με αρνί ή κατσίκι, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και αρνάκι στη σούβλα, μπουρέκια με σπανάκι και αυγοτυρόπιτα ετοιμάζονται για μας. (Την παραμονή των Χριστουγέννων οι νοικοκυρές ετοίμαζαν το παραδοσιακό κεσκέκι, χοιρινό με σπασμένο σιτάρι που βράζει όλη νύχτα).
Τα ποτήρια τσουγκρίζουν με μυρωδάτο κρασί ή ουζάκι. Ό,τι καλύτερο έπειτα από μια τόσο γεμάτη ημέρα... Η βραδιά συνεχίζεται με καλή μουσική, ποτό και παρεϊστικη ατμόσφαιρα στα μπαράκια της Λίμνης, όσο η καρδιά αντέχει...


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην περιοχή της Λίμνης







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως να πάμε Πως να πάμε
1. Από διαδρομή μέσω Χαλκίδας, θα διανύσουμε από Αθήνα 85 χλμ. μέχρι τη Χαλκίδα και από εκεί άλλα 70 χλμ. ως τη Λίμνη.

2. Από Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας θα περάσουμε από το πορθμείο Αρκίτσας στην Αιδηψό (Αθήνα - Αρκίτσα: 150 χλμ.).

Πληροφορίες για τα δρομολόγια:
Αρκίτσα: 22330.91.121
Αιδηψός: 22260.23.330.
Διάρκεια ταξιδιού: 45'.
Αιδηψός - Λίμνη: μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.