Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Εύβοια Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Βόρεια Εύβοια
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Λίμνη Ευβοίας: θαλασσινή αρχοντιά!
Ενας επίγειος παράδεισος...
Άποψη της Λίμνης Ευβοίας
Η αρχαία Κήρυνθο...
Από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Γραφική και απολαυστική
Αποψη της Εύβοιας
Ποταμός Κηρέας
Ταξιδεύοντας στο γαλάζιο...


Η λυτρωτική δύναμη του νερού και η δροσερή ανάσα του βουνού σμίγουν με χίλιους δυο τρόπους στα βαθύσκιωτα μονοπάτια της Βόρειας Εύβοιας.
Βουνό ή θάλασσα; Στεριά ή νησί; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο στοιχείο υπερτερεί. Μα μήπως έχει και καμιά σημασία. Απλώς, παρασύρεσαι σ' αυτή την ομορφιά που σαγηνεύει τη ματιά, πλανεύει την ακοή και μεθάει τη γεύση!
Το ταξίδι σου για τη Λίμνη Ευβοίας θα το γευτείς σταλιά - σταλιά και θα εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ.

Ανάμεσα σε δυο θάλασσες, τον γαλήνιο Ευβοϊκό και το ανήσυχο Αιγαίο, απλώνει νωχελικά την καταπράσινη «κορμοστασιά» της η Εύβοια, προσπαθώντας, χρόνια τώρα, να κρατήσει λεπτές ισορροπίες.
Εκεί που λες πως βρίσκεσαι σε νησί, την ίδια στιγμή νιώθεις πως είσαι στην καρδιά του πιο δασωμένου βουνού. Εύκολα μπορείς να ξεγλιστρήσεις από τα έλατα και τις κατάφυτες βουνοκορφές. στην πιο μαγευτική παραλία και να πίνεις τα ουζάκια σου εκεί που σκάει το κύμα! Αυτή είναι κι η κρυφή γοητεία της.

Κοντά στην Αθήνα, αποτελεί ιδανική πρόταση για μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο, σε ήρεμους, χαλαρωτικούς ρυθμούς, με περιπάτους στα δάση, αλλά και δίπλα στη κύματα, απολαμβάνοντας λίγο βουνό, λίγο θάλασσα και την παρέα σου φυσικά.
Προορισμός μας, η Λίμνη Ευβοίας, η ξεχωριστή ναυτική πολιτεία, που κρατάει ακόμη το χρώμα και τη γραφικότητά της, ζώντας το σήμερα με κέφι και όρεξη για δημιουργικές καταστάσεις. Τα χταπόδια αργοψήνονται στη θράκα και μας περιμένουν να τα απολαύσουμε, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα! Γιατί όχι;

Για να φθάσουμε ως εκεί κινούμαστε οδικώς ως τη Χαλκίδα και από εκεί συνεχίζουμε με πορεία προς Β. Εύβοια. Μια διαδρομή, με αρκετές στροφές βέβαια, αλλά τόσο μαγευτική που σαφώς μας αποζημιώνει.
Στην περιοχή των Ψαχνών ξεχνάμε τη θάλασσα και ανηφορίζουμε προς τις δασωμένες πλαγιές. Το αυτοκίνητο κινείται ανάμεσα σε δάση με πεύκα που πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε στον Άγιο και το Προκόπι. Παρέα μας τώρα έχουμε τον ποταμό Κηρέα, που κυλάει τα ήρεμα νερά του ανάμεσα στα πανύψηλα πλατάνια που γέρνουν να λουστούν στις όχθες του, στρώνοντας πολύχρωμο χαλί με τα φύλλα τους. Εδώ γίνεται, συνήθως, το πρώτο σταμάτημα για να ανάψουμε ένα κερί στη φημισμένη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.
Το σκήνωμα του Αγίου το έφεραν εδώ το 1924 οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μ. Ασίας με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Το Μοναστήρι γιορτάζει στις 27 Μαϊου και πλήθος κόσμου έρχεται για να προσκυνήσει. Στο Προκόπι βρίσκεται και ο Μεγάλος Πλάτανος (λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος, σε ηλικία και όγκο, πλάτανος των Βαλκανίων).

Συνεχίζουμε ως το Μαντούδι και τη Στροφιλιά. Στο σημείο αυτό ο δρόμος διακλαδίζεται. Στρίβουμε αριστερά προς Λίμνη.


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην πόλη της Λίμνης Ευβοίας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα.
Στην Λίμνη Ευβοίας υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
1.  Από διαδρομή μέσω Χαλκίδας, θα διανύσουμε από Αθήνα 85 χλμ. μέχρι τη Χαλκίδα και από εκεί άλλα 70 χλμ. ως τη Λίμνη.

2.  Από Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας θα περάσουμε από το πορθμείο Αρκίτσας στην Αιδηψό (Αθήνα - Αρκίτσα: 150 χλμ.).

Πληροφορίες για τα δρομολόγια:
Αρκίτσα: 22330.91.121
Αιδηψός: 22260.23.330.
Διάρκεια ταξιδιού: 45'.
Αιδηψός - Λίμνη: μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.